Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podcast Mpcforum.pl

Mlodyske

Jaka jest twoja opinia?  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sam zdecyduj:

• Jestescie boscy, to wspanialy pomysl !
      41
    • Oboj?tne mi to
      24
    • Totalna kicha
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak, pewnego razu wpadlem na pomysl zrobienia podcasta dla forum. Jakby ktos jeszcze sie nie spotkal z tym pojeciem:

- Podcasting, podcast, spolszczone: podkasting, podkast to forma internetowej publikacji dźwiękowej lub filmowej, najczęściej w postaci regularnych odcinków, z zastosowaniem technologii RSS

Raz na miesiac bedziemy udostepniac wam w formie mp3 nasze dzielo, ktore prawdopodobnie bedzie trwalo ok. 30min. W podcascie chcemy poruszac sprawy dotyczace forum, gier, cheatow itp. Ogolnie bedzie to taki radioexpress w ktorym bedziemy was faszerowac nowinkami z tematow wczesniej wymienionych. W sklad podcasta wchodza:

- Mlody (Jako glowny redaktor naczelny)

- Kokosz

- Seldek

(+ Goscie)

Wychodzimy do was z taka inicjatywa aby sprobowac czegos nowego, pokazac wam fajna forme przekazu informacji na temat forum oraz nowinek technicznych, znakomicie sie przy tym bawiac ;).

Procz tematow ktore ja zaproponowalem chcialem abyscie dodali jakies sugestie od siebie czyli co byscie chcieli uslyszec w nasznym MPCexpressie.pl. W ankiecie mozecie wyrazic swoje zdanie na temat tego projektu. (Aktualnie pisze caly plan przebiegu takze wszystkie zmiany mile widziane :) )

Uwaga!

Poszukuje chetnych do spraw technicznych (logo naszego podcasta oraz oprawa dzwiekowa)

Chetnych prosze o pisanie zgloszenia w tym temacie, wasza praca bedzie doceniona oraz nagrodzona!

Badzcie przygotowani niedlugo nasza ciuchcia mpc rusza!

Greetings!

card.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mhmm ciekawe jak to się przyjmie :P

@Topic

Moge być owym "gościem" albo pomóc przy oprawie dźwiękowej :) Znikome doświadczenie posiadam ^^

Mam nawet kilka pomysłów, ale jest godzina dość pogańska dlatego nie potrafię ubrać tego w słowa :) Powiem tylko, że warto pójść krok dalej i mp3 wzbogacić kilkoma smaczkami :)

Kokosz ma moje gadu. Jeżeli moja uboga oferta wyda Ci się jednak w jakiś sposób przydatna i na swój sposób atrakcyjna to prosiłbym o kontakt :)

Pozdrawiam.

PS. Łona - ą ę :P

f.png

Opublikowano

Świetna sprawa, spotkałem się już z takim podcastem bodajże z serwisem xxx (nie będę podawał). Chętny jestem na rozwinięcie tej inicjatywy. Mógł bym być gościem.

Opublikowano
Buehehe komu takie pomysly do glowy przychodza :O totalna kicha ^_^

Teraz mówisz totalna kicha, a potem sam będziesz z tego korzytał...

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Nowości są dobre, więc... :)

Chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Zle moze sie wyrazilem bo z rana to pisalem :P

Nigdy nie mialem z tym do czynienia, ale jak najbardziej na nowatorskie rozwiazania majace na celu umilenie spedzanego czasu, integracja z administracja jestem jak najbadziej na tak. Kokosz, Seldek i Mlody zapewne wiedzac co robic i sprawy administracyjne naleza do nich. Co do podcastu to duzo osob nie wie co to i nie mialo z tym do czynienia, najlepiej bedzie jak sprawdzi sie to w praktyce.

Teraz mówisz totalna kicha, a potem sam będziesz z tego korzytał...

Korzystal to ja z tego nie bede, bo z tego co rozumiem to beda publikacje dzwiekowe, video czyli informacje od administracji dla nas forumowiczow :)

Opublikowano

Raz na miesiąc to trochę rzadko, ale jak 30 min to może coś z tego będzie. Nie wiadomo jeszcze czy ktoś będzie oglądał. Jak będzie wszystko gud to pewnie tak.

Opublikowano
Raz na miesiąc to trochę rzadko, ale jak 30 min to może coś z tego będzie. Nie wiadomo jeszcze czy ktoś będzie oglądał. Jak będzie wszystko gud to pewnie tak.

Owned my tam troche siem powypofiadamy co nie?? :D

Opublikowano

Nie do konca rozumiecie sens, to nie tylko gdakanie o forum ale to zobaczycie z pierwszym odcinkiem ;). Bedzie on wychodzil raz na miesiac, poniewaz musimy sprawdzic jak on bedzie docieral do ludzi czy im sie to bedzie poodbac itp. Z biegiem czasu jesli sie rozkrecimy, a ludziom sie bedzie podobac ta inicjatywa bedziemy wypuszczac czesciej nasze wypociny.

card.png

Opublikowano

hmm nigdy o takim cusiu nie słyszałem najlepiej zrobić 1 odcinek i potem poczekać czy się userom spodoba jak tak to siedzcie nad tym meczcie się i tak to olejemy ;p

notoacta250.png

Opublikowano

Można oczywiście nawijać o nowinkach w świecie gier, różnych konwentach, co odcinek wybrany temat np.: jakiś spor, etc.

Coś jak podsumowanie miesiąca a'la Hyper Express

Hip-Hop nie umarł.

Admin Cienia
Opublikowano

Zacznijmy od tego że nikt was nie zmusza, my to robimy dla was, więc to będzie taki bajer a słuchać będzie mógł ten co będzie chcieć, więcej informacji w przyszłości. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Podcasty ogladalem z filmu "Lost" . Najczęściej rezyser,lub osoboa zwiazana z tematem wypowiadala sie przez ok. 10 min.

Wg. mnie to good pomysl :)Ale 30 min to przesada...:P Mi sie wydaje ze gora 20min :)Co miesiac to takze sporo :) Ludziom nie bedzie sie chcailo tyle czekac :)

Sprobuje zrobic jakies logo:)

jA Nop

Admin Cienia
Opublikowano
Ludziom nie bedzie sie chcailo tyle czekac :)

Brzmi to super nie logicznie, dopiero podrzuciliśmy taki pomysł a już im by się nie chciało czekać? Daj spokój. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Lepiej zrobic 1 konkretny odcinek niz 100 innych syfiastych i monotonnych. To ile bedzie trwala audycja podcastowa oraz czy bedzie wychodzila periodycznie zalezy tylko i wylacznie od was odbiorcow. Czekajcie cierpliwie :).

card.png

Opublikowano

Jest ponad 100k uzytkownikow tego forum. Co 5 na to wejdzie czyli ok 20k + inni to ok 50k :) Z tym miesiacem to chodzilo mi o to ze podacasty zazwyczaj czesciej wychodza :) Ale nic, liczy sie pomysł, ktory jest Super :)

Logo:

jA Nop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...