Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi DayZ Mod

WhiteSolder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zakupić wraz z kuzynem i kolegą dayz, jednakże chcielibyśmy uzyskać podpowiedź (najchętniej jeśli ktoś grał na podobnym sprzęcie) czy jest szansa żeby gra ruszyła, w rozdzielczościach i detalach jak niżej:

A) Tutaj chciałbym rozdzielczość HD, plus nagrywanie FRAPSEM

Windows 7 Ultimate 64bit

Intel Core i5 2500K (nie kręcony, do tej pory w sumie nie było potrzeby)

Patriot Viper3 8GB 1600Mhz DDR3

Radeon HD7850 2GB/256bit/GDDR5

+osobny HDD do nagrywania FRAPSEM - WD 250GB/8MB/7200rpm/SATA

O ten zestaw martwię się najmniej, gdyż stosunkowo nie dawno go składałem i póki co, wystarczał mi do wszystkich tytułów więc myślę, że i z dayz nie będzie problemów choć mam na uwadze, ze to tylko MOD więc różnie bywa - więc może ktoś gra na podobnym configu?

B ) Kolega gra zwykle w 1280x1024 + sporadycznie FRAPS dla uwiecznienia jakiegoś momentu z gameplay'u

Windows 7 Home Premium 64bit

Intel Core 2 Quad Q6600 (stockowy, kolega będzie kupował lepsze chłodziwo, wtedy będzie o/c)

Kingston 4GB (2x2 Dual) 800Mhz DDR2

Radeon HD6850 1GB/256Bit/DDR5

+osobny dysk twardy, do tych sporadycznych nagrań FRAPSEM

Tutaj również myślę nie będzie większego problemu - choć jak na mój gust będzie trzeba zrezygnować z frapsa ?

C) Zestaw kuzyna który najbardziej mnie martwi

Windows XP Profesiional SP3

Intel Pentium Dual Core E5200@3Ghz (więcej nie, bo chłodzenie nie pozwala zbytnio poszaleć)

GoodRam 2GB/800Mhz/DDR2 (kuzyn ma w planach dokupienie kości 2GB w razie potrzeby)

Radeon HD4850 512MB/256Bit/DDR3

(Ewentualnie na wypłatę byłbym skłonny kuzynowi dolożyć do jakiegoś pełnego C2D jeśli znacząco poprawiłoby to sprawę)

I tu się nieco martwię, czy ten komp podoła. Kuzynowi do tytułów w które gra (m.in. WoT, CS 1.6, Gothic III, L4D2, Fallout 3 itd, itd wystarcza, nie chce on zmieniać tej jak wiadomo leciwej już dość platformy, i jest w stanie dokupić jeszcze ewentualnie te 2GB pamięci na potrzeby dayz. Grywa w rozdzielczościach max 1280x1024 (mały monitor)

Oczywiście mam świadomość, że jest to tylko MOD i różnie z tym bywa, aczkolwiek ktoś może ma podobne cfg swoich komputerów i grywa, wie jak to mniej więcej chodzi i czego się spodziewać, gdyż o ile o siebie się nie martwie zbytnio (zestaw A) to o kolegę i kuzyna już trochę tak, wiadomo dayz majątek nie kosztuje, ale jeśli ma im to z góry nie działać to mogą te pieniążki na coś innego spożytkować.

P.S jesli chodzi o frapsa, to od dawien dawna korzystam z osobnego HDD dla plików Video, i z mojego doświadczenia wynika że odciąża to znacznie dysk na którym mamy system i grę - tak więc mam nadzieję, szczególnie na zestawie A) że i z nagrywaniem nie będzie większego problemu. Trochę sie rozpisałem, ale mam nadzieję że komuś zachce się to czytać ;) Pozdrawiam.

Ale się rozpisałeś :)

Na zestawie A bez problemu zagrasz na najwyższych detalach + fraps, Na zestawie B zagrasz na średnich ustawieniach + fraps, a na tym ostatnim zestawie C zagrasz na ustawieniach średnich/niskich jednak bez nagrywania frapsem. Są lepsze programy do nagrywania.

• Odpowiedzi 256
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale się rozpisałeś :)

Na zestawie A bez problemu zagrasz na najwyższych detalach + fraps, Na zestawie B zagrasz na średnich ustawieniach + fraps, a na tym ostatnim zestawie C zagrasz na ustawieniach średnich/niskich jednak bez nagrywania frapsem. Są lepsze programy do nagrywania.

Rozpisałem, ale to dlatego że lubię dokładnie opisywać swój problem/pytanie - gwarantuje to szybsze i dokładniejsze uzyskanie odpowiedzi niż przy braku dokładnych informacji :)

O zestaw A najmniej się martwię, chociaż wiadomo to jest MOD i różnie bywa, mam nadzieję że się nie zdziwie :)

Zestaw B średnie wystarczą, jeśli z frapsem to ruszy :)

C o to się najbardziej martwiłem, oczywiście tutaj zero frapsów, rozdzielczość 1024x768 i próba na średnich będzie

Co do programów do nagrywania - nie sprawdzałem szczerze mówiąc, od zawsze jadę na FRAPSIE a że jego pliki zajmują gigantyczną ilośc miejsca zaopatrzłem się w osobny dysk twardy do nagrań :) Zalezy mi na jakości nagrań, i dlatego właśnie FRAPS, może odbiega to troszkę od tematu więc może żeby nie robić syfu, a znasz godne programy do nagrań to poprosiłbym ewentualnie o PW. Pozdrawiam :)

EDIT:

A jeśli jeszcze chodzi o zestaw C - czy jest sens montować poza dodatkową koścą pamięci 2GB lepszy procesor? Płytka w tym kompie to Asus P5K więc od biedy uciągnęłaby nawet takiego Q6600, aczkolwiek wtedy z o/c byłoby cienko, więc może jakiś pełny C2D typu E8400 3Ghz/6M/1333Mhz, zauważalna różnica? Dodam ze do tej pory wszystko w co sobie pogrywa, chodzi mu w pełni grywalnie (minimum 20-30 fps) w rozsądnym detalu więc to tylko kwestia ewentualnego przyrostu / możliwości ustawienia detali średnich w dayz. :)

Opublikowano

Rozpisałem, ale to dlatego że lubię dokładnie opisywać swój problem/pytanie - gwarantuje to szybsze i dokładniejsze uzyskanie odpowiedzi niż przy braku dokładnych informacji :)

O zestaw A najmniej się martwię, chociaż wiadomo to jest MOD i różnie bywa, mam nadzieję że się nie zdziwie :)

Zestaw B średnie wystarczą, jeśli z frapsem to ruszy :)

C o to się najbardziej martwiłem, oczywiście tutaj zero frapsów, rozdzielczość 1024x768 i próba na średnich będzie

Co do programów do nagrywania - nie sprawdzałem szczerze mówiąc, od zawsze jadę na FRAPSIE a że jego pliki zajmują gigantyczną ilośc miejsca zaopatrzłem się w osobny dysk twardy do nagrań :) Zalezy mi na jakości nagrań, i dlatego właśnie FRAPS, może odbiega to troszkę od tematu więc może żeby nie robić syfu, a znasz godne programy do nagrań to poprosiłbym ewentualnie o PW. Pozdrawiam :)

EDIT:

A jeśli jeszcze chodzi o zestaw C - czy jest sens montować poza dodatkową koścą pamięci 2GB lepszy procesor? Płytka w tym kompie to Asus P5K więc od biedy uciągnęłaby nawet takiego Q6600, aczkolwiek wtedy z o/c byłoby cienko, więc może jakiś pełny C2D typu E8400 3Ghz/6M/1333Mhz, zauważalna różnica? Dodam ze do tej pory wszystko w co sobie pogrywa, chodzi mu w pełni grywalnie (minimum 20-30 fps) w rozsądnym detalu więc to tylko kwestia ewentualnego przyrostu / możliwości ustawienia detali średnich w dayz. :)

O takie rzeczy pytaj się najlepiej w dziale "komputery" tam doradzą ci specjaliści

Opublikowano

Ram : 4GB DDR3
Procesor : Intel Core i3 m350 2.27ghz
Karta Graficzna : ATI Mobility Radeon HD 545v 2.2 GB RAM
System Operacyjny : Win 7 64bit

Opublikowano

Ram : 4GB DDR3

Procesor : Intel Core i3 m350 2.27ghz

Karta Graficzna : ATI Mobility Radeon HD 545v 2.2 GB RAM

System Operacyjny : Win 7 64bit

Pójdzie ci na średnich ustawieniach graficznych :)

Opublikowano

Ram : 4GB DDR2 dostepne 3.25GB
Procesor : AMD Athlon II X2 240 2.80 GHz
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 9600GT (lekkie O/C z 650 do 675
System Operacyjny : Win XP pro 32 bit

W jakich detalach i ile fps jak pojdzie?

Opublikowano

Ram : 4GB DDR2 dostepne 3.25GB

Procesor : AMD Athlon II X2 240 2.80 GHz

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 9600GT (lekkie O/C z 650 do 675

System Operacyjny : Win XP pro 32 bit

W jakich detalach i ile fps jak pojdzie?

Pójdzie na średnich ustawieniach.

Opublikowano

e7400 oc 4.2ghz

4gb ram

9800gtx oc 765/2350

gram na 1440x900

mi idzie na bardzo wysokich bez aa i mam srednio 32fps :)

Opublikowano

e7400 oc 4.2ghz

4gb ram

9800gtx oc 765/2350

gram na 1440x900

mi idzie na bardzo wysokich bez aa i mam srednio 32fps :)

Po co się pytasz skoro gra ci i tak chodzi ? o.O

Pójdzie na wysokich w 50/60fps

Opublikowano

Ram :2 GB

Procesor :2,2GHz(2,3 po podkreceniu)

Karta Graficzna :ATI RADEON HD 3400 512 MB

System Operacyjny :XP ServicePack

Gra powinna ci pójść na minimalnych ustawieniach.

Opublikowano

Ram :4gb

Procesor :Intel Pentium Dual-core 2.80ghz

Karta Graficzna :Nividia Geforce 9600gt 512mb

System Operacyjny :Windows7

Powinno ci pójść na minimalnych ustawieniach graficznych :)

Opublikowano

Procesor: Intel Pentium G2020

Karta Graficzna: GTX 260 AMP2 OC
Ilość Ram: 4gb DDR3 1333Mhz

Zasilacz: Chieftec 500w
System Operacyjny: Win7 64bitowy

Rozdzielczość: 1440x900

na jakich detalach pójdzie ?

I czy ta gra będzie płatna(abonament czy coś)? : s

Opublikowano

Procesor: Intel Pentium G2020

Karta Graficzna: GTX 260 AMP2 OC

Ilość Ram: 4gb DDR3 1333Mhz

Zasilacz: Chieftec 500w

System Operacyjny: Win7 64bitowy

Rozdzielczość: 1440x900

na jakich detalach pójdzie ?

I czy ta gra będzie płatna(abonament czy coś)? : s

Nie pójdzie ci za słaba karta graficzna, jeśli chodzi o samą grę to musisz kupić arma 2 + Arma 2 Operation Arrowhead

Czy bedzie chodzilo u mnie Dayz na tym czymś

http://imageshack.us...parametryr.png/

karta graficzna jak mi sie wydaje to NVIDIA GeForce 7300GS

wiem ze arma 2 ma 2gb ramu ale niektore gry ktore maja 2gb ramu chodza u mnie

Minimalne wymagania arma 2 to 1gb ramu, pójdzie ci na niskich być może średnich.

Opublikowano

Ram: 6GB

Karta Graficzna:

AMD Radeon HD 7640G + 7670M Dual Graphics 1GB Ram

Procesor:AMD Quad Core APU A8-4500M 1,9Ghz-2.9Ghz

Przepraszam za dziwne napisy ale coś się zjebało.

graphic.png

Opublikowano

Czy bedzie chodzilo u mnie Dayz na tym czymś

http://imageshack.us...parametryr.png/

karta graficzna jak mi sie wydaje to NVIDIA GeForce 7300GS

wiem ze arma 2 ma 2gb ramu ale niektore gry ktore maja 2gb ramu chodza u mnie

na tej karcie graficznej ci nie pojdzie... i do tego za malo ram... ja odpalilem na 1.5gb ram i gra wygladala jak bys kartki przekladal wiec nie dalo sie grac. wiec nie sluchaj sie komentarzy @up

Ram: 6GB

Karta Graficzna:

AMD Radeon HD 7640G + 7670M Dual Graphics 1GB Ram

Procesor:AMD Quad Core APU A8-4500M 1,9Ghz-2.9Ghz

Przepraszam za dziwne napisy ale coś się zjebało.

ile rdzeniowy jest ten procek???

bo nie patrzac na procek dayz pojdzie ci srednie lub wysokie ;) tylko jeszczze nie wiadomo co z prockiem

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

C2D E6550 2.33Ghz ( 2 CPU )

4gb ddr2 800mhz 2x2gb

HD 5770 Edycja OC 1gb DDR5

Osobny dysk dla gry osobny na system :) 7200rpm 120gb system 500gb reszta.

To tylko pozory.. !
Opublikowano

Ram : 4GB

Procesor : AMD E-450

Karta Graficzna : AMD Radeon 6320 HD

System Operacyjny : Win 7 64 bit

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Ram:8GB

Procek: Intel i5 4x 3,2Ghz

Grafika: Readon HD 7770

System : Windows 8 Pro

Na jakich pójdzie?

Opublikowano

Ram : 1.50 Gb Ram
Procesor : Intel® Pentium ® CPU 2.80 GHz
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 7600 GS
System Operacyjny : Windows XP

Opublikowano

Ram : 4gb
Procesor : intel core i3 3,20 ghz

Karta Graficzna : xfx radeon 6870 dual heatpipe 1gb
System Operacyjny : windows 7 64 bit home premium

Opublikowano

czy pojdzie mi dayz ?

Intel Core 2 Duo 2x2.40 GHz

Pamięć Ram 2,5gb

karta graficzna Ati Radeon HD 5400 series 512mb

windows xp (32-bit)

jesli pojdzie to na jakich?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...