MrMarcinMarek Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Widze że dużo jest o to pytań, więc żeby je rozwiać postanowiłem napisać poradnik :-). Czym jest świadomy sen? Świadomy sen jest bardzo ciekawym zjawiskiem. W nim możemy robić co tylko będziemy chcieli - Od latania, po zwiedzanie całego świata. I co najlepsze - nic nie może się nam stać! Nie ma możliwości śmierci podczas ŚWIADOMEGO snu . Jak go wywołać? Istnieje wiele technik, lecz zazwyczaj są one monotonne. Opisze pare z nich: 1. Pierwsza technika polega na wstaniu po 6/5 godzinach snu, i wytężeniu umysłu (polecam czytanie książki), lecz nie możesz się za bardzo pobudzić (np. nie możesz włączyć TV, komputera itp.). Potem, po godzince wracamy do łóżka, z pragnieniem świadomego snu. Najskuteczniejsza metoda, ale żeby zwiększyć prawdopodobieństwo LD, powtarzamy sobie ,,Będę miał świadomy sen i rano go zapamiętam". 2. Druga technika, to auto sugestia. Polega na powtarzaniu (i wierze w to, że będziesz miał LD) sobie w myślach ,,Będę miał świadomy sen i rano go zapamiętam". Lecz niestety mało skuteczna metoda. 3.Trzecia technika polega na otwieraniu i zamykaniu oczu. Wygląda to mniej-więcej tak: Otwierasz oczy na 2/3 sek. i zamykasz na pół minuty. Otwierasz na 2/3 sek., zamykasz na pół minuty. I tak ciągle, mi po paru razach nie chce mi się tego robić ;]. 4. Testy rzeczywistości + pamiętnik snów. Dość pracochłonna metoda - polega na robieniu tzw. testów rzeczywistości, np. patrzenie na ręce kilkanaście razy dziennie (W śnie ręce są inne - mniejsze, większe czy inny kształt). Również polecam prowadzenie dziennika/pamiętnika snów - Odrazu po przebudzeniu zapisywać swoje sny, ze wszystkimi SZCZEGÓŁAMI. W śnie się często powtarzają, i przez to możesz rozpoznać że to sen. 5. Już ostatnia ostatnia technika - odrazu po przebudzeniu nie otwierać oczu - możliwe, że przeniesie Cię do LD. To już cały poradnik, ale małe porady - trenujcie LD tylko w weekend'y, ponieważ w ciągu dnia możesz być zamulony, zmęczony tylko przez to, że trenowałeś LD do 2 w nocy . Trochę się napracowałem, więc nie kopiuj bez mojej zgody . ' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie, Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie. Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! ' Odnośnik do komentarza
selweron Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Po prostu wypisałeś to, co ci dał wujek google tylko skróciłeś i odrobinę zmieniłeś ;/ Odnośnik do komentarza
Roshti Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 To są jakieś techniki? Ja od dziecka miałem 'świadome sny'. Zawsze myślałem że każdy tak ma. Odnośnik do komentarza
MrMarcinMarek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 @2up ta, srsly? Przy tym Tucie WCALE nie korzystałem z internetu. Kiedyś się uczyłem LD, teraz już mniej ale cośtam robie. To jest z głowy - kiedyś aby na googlach szukałem sposobów... ' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie, Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie. Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! ' Odnośnik do komentarza
Kowalsky™ Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Niektórzy ludzie mylą zwykły sen, ze świadomym, otóż sen nieświadomy to jest po prostu jak jakiś film wyreżyserowany przez jakiegoś reżysera, w którym wszystko leci według jakiegoś planu, a świadomy sen, to jest taki w którym myślisz cały czas, tak samo jak teraz to czytasz masz włączoną pełną świadomość, w tym samym momencie możesz wstać usiąść, napić się cokolwiek. Polecam wypić przed snem 1l coca coli, albo wypić kawę, oba te produkty zawierają kofeinę dzięki czemu nie chce Ci się spać, wystarczy że się położysz i przejdziesz do fazy rem, a to tak by było jakbyś nie spał, ale śnił, wiem trudno to opisać. Nie stosowałem żadnych innych technik typu "mówienie chcę świadomy sen pls,pls" ani "zapisywanie snów", ogólnie mam dobrą pamięć i kiedyś zapamiętałem aż 4 sny jednego dnia. Ale lepiej dążyć do jednego a długiego. Jak sobie uświadomić że mamy włączoną świadomość? Jeśli dasz radę powiedzieć "Chcę wyjść", jeśli Ci się nie uda to znaczy, że to jest ten sen z typu wyreżyserowanych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
MrMarcinMarek Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 @up też może się zdarzyć, że nie będziesz mógł kontrolować, i to jest ciekawe. Ale i tak świadomy (w pełni) sen jest ciekawszy, i może dodam że w śnie orgazm jest kilka razy mocniejszy . ' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie, Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie. Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! ' Odnośnik do komentarza
Roshti Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Niektórzy ludzie mylą zwykły sen, ze świadomym, otóż sen nieświadomy to jest po prostu jak jakiś film wyreżyserowany przez jakiegoś reżysera, w którym wszystko leci według jakiegoś planu, a świadomy sen, to jest taki w którym myślisz cały czas, tak samo jak teraz to czytasz masz włączoną pełną świadomość, w tym samym momencie możesz wstać usiąść, napić się cokolwiek. Polecam wypić przed snem 1l coca coli, albo wypić kawę, oba te produkty zawierają kofeinę dzięki czemu nie chce Ci się spać, wystarczy że się położysz i przejdziesz do fazy rem, a to tak by było jakbyś nie spał, ale śnił, wiem trudno to opisać. Nie stosowałem żadnych innych technik typu "mówienie chcę świadomy sen pls,pls" ani "zapisywanie snów", ogólnie mam dobrą pamięć i kiedyś zapamiętałem aż 4 sny jednego dnia. Ale lepiej dążyć do jednego a długiego. Jak sobie uświadomić że mamy włączoną świadomość? Jeśli dasz radę powiedzieć "Chcę wyjść", jeśli Ci się nie uda to znaczy, że to jest ten sen z typu wyreżyserowanych. Pozdrawiam No i ja tak mam Jestem 'własnym reżyserem' Odnośnik do komentarza
jackraymund Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 można też cpać mefedron, dużo osób po nim ma świadome sny, lecz ten uraz zostaje na bardzo długo i jest to później bardziej utrapieniem niż czymś fajnym(ciężko się obudzić itd.) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.