Skocz do zawartości

[Pytanie] Edytowanie item po stronie serwera i clienta

Gość Gibuś

Rekomendowane odpowiedzi

Po stronie serwera robisz to w navicat łącząc się z bazą msql.

Otwierasz player/item_proto

ctrl+f (pojawia się okno do wyszukiwania) wpisz id szukanego itema

Jak odnalazłeś przewijasz w prawo do limitvalue0 i tam masz podany lvl, zmieniasz i zapisujesz.

Po stronie clienta:

Rozpakowujesz locale_pl

Rozpakowujesz item_proto z locale_pl

Edytujesz i szukasz po id itemka, przechodzisz do linijki limitvalue0 i tam także zmieniasz aby w grze widzieć od jakiego lvl.

Pomogłem? Daj +

Dla fanów mc:

Dałem +, ale mogę dać jeszcze pare jak mi ktoś powie jak edytować wartość ataku, ataku magicznego, i wbudowane bony.

Również po stronie serwera i clienta, bo w tej tabeli nie widzę zadnych cyfr przypominających aktualna wartość ataku tej broni.

Albo odpowiadasz na pytanie albo pajaca z siebie rób dalej ale gdzie indziej.

Ponawiam pytanie, średnich i umiejętności nie ma w pisanych w item_proto w applytype, więc gdzie są zapisane średnie i umiejętności, jak je dodać ?

Albo odpowiadasz na pytanie albo pajaca z siebie rób dalej ale gdzie indziej.

Ponawiam pytanie, średnich i umiejętności nie ma w pisanych w item_proto w applytype, więc gdzie są zapisane średnie i umiejętności, jak je dodać ?

Więc skoro jesteś taki mądry, to po chuj te tematy piszesz?

Zastanawiam się jak Ty z Twoim poziomem inteligencji postawiłeś serwer. O ile kolega go za Ciebie nie postawił..

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Więc skoro jesteś taki mądry, to po chuj te tematy piszesz?

Zastanawiam się jak Ty z Twoim poziomem inteligencji postawiłeś serwer. O ile kolega go za Ciebie nie postawił..

lopes564 rozumiem co myślisz o koledze też mu się dziwię ale to nie powód do używania wulgaryzmów. Trzeba ćwiczyć samoopanowanie :) Pozdrawiam

PS: Także zakładam serwer, ciężko mi się nad nim pracuje bo wielu rzeczy nie wiem ale postaram się go doprowadzić do pionu :)

Dla fanów mc:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Edytowanie item po stronie serwera i clienta   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...