Gość Gibuś Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Po pierwsze, nie moge zrobic kwadratowych nawiasow w telefonie, wiec wybaczcie nazwe tematu. Jak mam zmienic poziom wymagany do noszenia broni po stronie serwera i rowniez aby bylo widac to w cliencie Odnośnik do komentarza
czyzyk121 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Po stronie serwera robisz to w navicat łącząc się z bazą msql. Otwierasz player/item_proto ctrl+f (pojawia się okno do wyszukiwania) wpisz id szukanego itema Jak odnalazłeś przewijasz w prawo do limitvalue0 i tam masz podany lvl, zmieniasz i zapisujesz. Po stronie clienta: Rozpakowujesz locale_pl Rozpakowujesz item_proto z locale_pl Edytujesz i szukasz po id itemka, przechodzisz do linijki limitvalue0 i tam także zmieniasz aby w grze widzieć od jakiego lvl. Pomogłem? Daj + Dla fanów mc: Odnośnik do komentarza
Gość Gibuś Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Dałem +, ale mogę dać jeszcze pare jak mi ktoś powie jak edytować wartość ataku, ataku magicznego, i wbudowane bony. Również po stronie serwera i clienta, bo w tej tabeli nie widzę zadnych cyfr przypominających aktualna wartość ataku tej broni. Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 http://lmgtfy.com/?q=site%3Ampcforum.pl+Jak+edytowa%C4%87+dmg+broni Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
Gość Gibuś Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ponawiam pytanie, gdzie znajdują się wbudowane bony takie jak otrucie, ludzie itp Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ponawiam pytanie, gdzie znajdują się wbudowane bony takie jak otrucie, ludzie itp http://lmgtfy.com/?q=site%3Ampcforum.pl+tut+jak+zmieni%C4%87+bony+w+itemkach Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
Gość Gibuś Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Albo odpowiadasz na pytanie albo pajaca z siebie rób dalej ale gdzie indziej. Ponawiam pytanie, średnich i umiejętności nie ma w pisanych w item_proto w applytype, więc gdzie są zapisane średnie i umiejętności, jak je dodać ? Odnośnik do komentarza
czyzyk121 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Atak i atak mag. ustawiasz tak: (value1 + value5) - (value2 + value5) - atak normalny (value3 + value5) - (value4 + value5) - atak magiczny Czyli Value1 np. 60 +140(Value5)= 200 - (do) Value2 100+140(Value5)=240 więc ustawiliśmy atak magiczny od 200 do 240. Analogicznie z atakiem Dla fanów mc: Odnośnik do komentarza
lopes564 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Albo odpowiadasz na pytanie albo pajaca z siebie rób dalej ale gdzie indziej. Ponawiam pytanie, średnich i umiejętności nie ma w pisanych w item_proto w applytype, więc gdzie są zapisane średnie i umiejętności, jak je dodać ? Więc skoro jesteś taki mądry, to po chuj te tematy piszesz? Zastanawiam się jak Ty z Twoim poziomem inteligencji postawiłeś serwer. O ile kolega go za Ciebie nie postawił.. Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza Albert Einstein Odnośnik do komentarza
czyzyk121 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Więc skoro jesteś taki mądry, to po chuj te tematy piszesz? Zastanawiam się jak Ty z Twoim poziomem inteligencji postawiłeś serwer. O ile kolega go za Ciebie nie postawił.. lopes564 rozumiem co myślisz o koledze też mu się dziwię ale to nie powód do używania wulgaryzmów. Trzeba ćwiczyć samoopanowanie Pozdrawiam PS: Także zakładam serwer, ciężko mi się nad nim pracuje bo wielu rzeczy nie wiem ale postaram się go doprowadzić do pionu Dla fanów mc: Odnośnik do komentarza
Gość Gibuś Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 do zamkniecia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.