GanerPL Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Zaciekawiło mnie to trochę i postanowiłem spróbować Może mi ktoś dokładnie wyjaśnić co to jest ten świadomy sen i jak go wywołać ? Znacie jakieś "sprawdzone" sposoby ? Odnośnik do komentarza
gawno Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Często go mam - jak za dużo myślę w dzień o wszechświecie to mam świadomy sen. Na czym on polega? Po prostu, zdajesz sobie sprawę z tego że jesteś w śnie i możesz wszystko. Nie wiem jak się go wywołuje bo nigdy nie próbowałem celowo, ale kiedyś czytałem że można się położyć późno spać zamknąć oczy i myśleć sobie "chcę mieć świadomy sen" ok. 30 razy, otworzyć oczy, zamknąć i dalej "chcę mieć świadomy sen" i tak w kółko i powinieneś po jakimś czasie zasypiać i mieć "świadomy sen". Od siebie jeszcze dodam - że jakoś dziwnie podczas snu, potrafię wyczuć kiedy jest już rano - mocno zamykam oczy w śnie i otwieram już normalnie, lol. Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie. Odnośnik do komentarza
.uszer Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja mam na to sprawdzony sposób Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny Odnośnik do komentarza
Skorpion. Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie radzę wywoływać świadomego snu. Czemu? -wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się, -niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia] -w następny dzień nie funkcjonujesz-senność. by kml14 Cytat I fight for peace, that's what I'm up here for. - Patrick ,,PJ" James Odnośnik do komentarza
Otojestemja Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 A wszystko jest na mpc forum.Wystarczy wpisać świadomy sen w wyszukiware na mpc i "ta dam" mamy wszystko ładnie opisane. Najłatwiej ten shit osiągnąć poprzez autosugestię Odnośnik do komentarza
Fr3shMak3r Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja mam na to sprawdzony sposób Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny Ja to samo potrafię wstać do szkoły o 5:30 gdyż o 6:15 dojazd do szkoły mam a lekcję na 7 :/ Nawet bez budzika się obudzę miedzy 5:00 -5:30 STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni ! Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!! I nie pomagam na PW! gardenscapes cheats bakery story 2 cheat Odnośnik do komentarza
GanerPL Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja mam na to sprawdzony sposób Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny dlaczego niebezpieczny ? Odnośnik do komentarza
.uszer Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 dlaczego niebezpieczny ? Wspomniał o tym już kolega wcześniej Jest też więcej takich rzeczy, szukaj w Google. Nie radzę wywoływać świadomego snu. Czemu? -wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się, -niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia] -w następny dzień nie funkcjonujesz-senność. Odnośnik do komentarza
Endynem_ Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie radzę wywoływać świadomego snu. Czemu? -wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się, -niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia] -w następny dzień nie funkcjonujesz-senność. Rozmieszyłeś mnie tym postem. Po pierwsze z kąd masz takie informacje ,że wyniszcza organizm ? to co napisałeś to kompletna bzdura. Przez świadomy sen właśnie w nastepny dzień jesteś bardziej wypoczęty Po drugie w LD to ty decydujesz co będzie w twoim śnie Kompletna bzdura Odnośnik do komentarza
MineVPR Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie radzę wywoływać świadomego snu. Czemu? -wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się, -niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia] -w następny dzień nie funkcjonujesz-senność. Ja pierdole,głupi jesteś ? Ja próbowałem i miałem paraliż senny,przyjemne to było Tak czy inaczej........nie spotkałem sie jeszcze z mojej strony ze skutkami ubocznymi może tylko tyle że stosując pewne techniki jestem mniej wyspany i to wszystko. A ja takiej techniki używam: 1. Powtarzać sobie kilka razy podczas dnia (o różnych porach)"dzisiaj będę mieć świadomy sen" (tzw. afirmacja). 2. Myśleć przed pójściem spać dużo o tym (można też powtarzaćpowyższą sentencję). Raz byłem nieźle napalony po urodzinach to myślałem tylko o sexie i to miałem w śnie. Evolution to skill97 z 30 multikontami. Odnośnik do komentarza
rak222 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 LOL Mam świadomy sen co dziennie kiedy chce wyuczony trick z zatykaniem nosa jestem tylko bardziej wypoczęta a i to ty kontrolujesz sen Odnośnik do komentarza
Things Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Skorpion ma rację z tego powodu że podczas snu oddychamy raz na 45 sekund a podczas świadomego raz na 20 bo nasz mózg podczas snu wykorzystuje mniej energij ale jak długo pośpimy to nam nic nie będzie Odnośnik do komentarza
cichyiti Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Skorpion ma rację z tego powodu że podczas snu oddychamy raz na 45 sekund a podczas świadomego raz na 20 bo nasz mózg podczas snu wykorzystuje mniej energij ale jak długo pośpimy to nam nic nie będzie Zgadza się właśnie dlatego nie powinno się próbować wywołać świadomego snu jeżeli na następny dzień musimy wcześnie wstać (np do szkoły) Odnośnik do komentarza
Brudny Jeleń Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja zapaliłem dopalacz madżente z szota tak mnie klepło, że jeszcze w świadomy sen wszedłem i tyle nie próbuj nawet. Odnośnik do komentarza
rak222 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 To ty chyba OOBE miałeś :] Odnośnik do komentarza
Woonsz Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Bulshitt z tym niebezpieczeństwem z świadomym snem. Po nim organizm jest bardziej wypoczęty. Jedynym "niebezpieczeństwem" jest paraliż senny - nie możemy niczym ruszać, wystarczy mocno pomyśleć żeby się obudzić i done. Praktykuje LD i polecam. We śnie można robić dosłownie wszystko, a i czuje się po tym bardziej wypoczęty niż po "zwykłym" śnie. Odnośnik do komentarza
KingArthur Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Fajnie sięto czyta ale gorzej wywołać taki sen osobiście kilka razy mi się to zdarzyło ale nie do końca tan mogłem większością sterowaćale nie wszystkim powiem tylko że było extra i dziś wypróbuje wasze metody Dobranoc Odnośnik do komentarza
Pan Suavek Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja mam na to sprawdzony sposób Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny Pierdzielisz, ja raz tak robiłem i na końcu zorientowałem się że już rano i nic nei spałem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.