Skocz do zawartości

Świadomy sen-co to jest i techniki wywołania.

GanerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Często go mam - jak za dużo myślę w dzień o wszechświecie to mam świadomy sen.

Na czym on polega? Po prostu, zdajesz sobie sprawę z tego że jesteś w śnie i możesz wszystko.

Nie wiem jak się go wywołuje bo nigdy nie próbowałem celowo, ale kiedyś czytałem że można się położyć późno spać zamknąć oczy i myśleć sobie "chcę mieć świadomy sen" ok. 30 razy, otworzyć oczy, zamknąć i dalej "chcę mieć świadomy sen" i tak w kółko i powinieneś po jakimś czasie zasypiać i mieć "świadomy sen".

Od siebie jeszcze dodam - że jakoś dziwnie podczas snu, potrafię wyczuć kiedy jest już rano - mocno zamykam oczy w śnie i otwieram już normalnie, lol.

Patologia w twojej głowie, wyjdź z forum, nie jesteś zabawny - uświadom to sobie.

1323206721-U1.png

Ja mam na to sprawdzony sposób :)

Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny :)

Nie radzę wywoływać świadomego snu. Czemu?

-wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się,

-niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia]

-w następny dzień nie funkcjonujesz-senność.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Musisz być bardzo śpiący, idziesz spać, lecz co 20 sekund otwierasz oczy na 3 sekundy i tak w kółko. W pewnym momencie będziesz już odczuwał świadomy sen, będziesz widział wszystko lekko zamazane, obrazy przekrzywione. Musisz tylko uważać, świadomy sen jest bardzo niebezpieczny :)

Ja to samo potrafię wstać do szkoły o 5:30 gdyż o 6:15 dojazd do szkoły mam a lekcję na 7 :/

Nawet bez budzika się obudzę miedzy 5:00 -5:30

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

dlaczego niebezpieczny ? :(
1363095337-U286162.png

dlaczego niebezpieczny ? :(

Wspomniał o tym już kolega wcześniej :) Jest też więcej takich rzeczy, szukaj w Google.

-wyniszcza organizm poprzez śnienie płytko-ciało nie może odpocząć, regenerować się,

-niektórych snów nie chciałbyś widzieć-np straszne rzeczy[co noc to się nam śni-odzwierciedlenie dnia]

Rozmieszyłeś mnie tym postem. Po pierwsze z kąd masz takie informacje ,że wyniszcza organizm ? to co napisałeś to kompletna bzdura. Przez świadomy sen właśnie w nastepny dzień jesteś bardziej wypoczęty

Po drugie w LD to ty decydujesz co będzie w twoim śnie

Kompletna bzdura

2uiyzh2.png

Ja pierdole,głupi jesteś ?

Ja próbowałem i miałem paraliż senny,przyjemne to było :)

Tak czy inaczej........nie spotkałem sie jeszcze z mojej strony ze skutkami ubocznymi może tylko tyle że stosując pewne techniki jestem mniej wyspany i to wszystko.

A ja takiej techniki używam:

1. Powtarzać sobie kilka razy podczas dnia (o różnych porach)"dzisiaj będę mieć świadomy sen" (tzw. afirmacja).

2. Myśleć przed pójściem spać dużo o tym (można też powtarzaćpowyższą sentencję).

Raz byłem nieźle napalony po urodzinach to myślałem tylko o sexie i to miałem w śnie.

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Skorpion ma rację z tego powodu że podczas snu oddychamy raz na 45 sekund a podczas świadomego raz na 20 bo nasz mózg podczas snu wykorzystuje mniej energij ale jak długo pośpimy to nam nic nie będzie :)

Zgadza się właśnie dlatego nie powinno się próbować wywołać świadomego snu jeżeli na następny dzień musimy wcześnie wstać (np do szkoły)

1330007971-U359964.png

Bulshitt z tym niebezpieczeństwem z świadomym snem. Po nim organizm jest bardziej wypoczęty. Jedynym "niebezpieczeństwem" jest paraliż senny - nie możemy niczym ruszać, wystarczy mocno pomyśleć żeby się obudzić i done.

Praktykuje LD i polecam. We śnie można robić dosłownie wszystko, a i czuje się po tym bardziej wypoczęty niż po "zwykłym" śnie.

y5r5.png

Pierdzielisz, ja raz tak robiłem i na końcu zorientowałem się że już rano i nic nei spałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Świadomy sen   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...