Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel core 2 duo 64bit?

Thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy na intel core 2 duo 4600 zainstaluje windows 7 64bit?(aktualnie mam 32). W biosie mam opcję zmiany z 32 na 64 bit mode.

ps. czy można np jakimś programem sprawdzić ilu bitowy mam aktualnie procesor? :D

Opublikowano

Jeśli chodzi ci o ten procesor:

http://ark.intel.com/products/32242/Intel-Core2-Duo-Processor-E4600-2M-Cache-2_40-GHz-800-MHz-FSB

to jest on przystosowany pod system 64 bitowy. Także spokojnie możesz instalować WIN 64 bit.

Opublikowano

Tak Twój procesor obsługuje architekturę x64, spokojnie instaluj os. Ja osobiście sam się zdziwiłem kiedy zobaczyłem, że mój stary procesor AMD Sempron 2,2GHz obsługuje x64 ;p.

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

Opublikowano

Tak, spokojnie możesz instalować najbardziej 'wypasioną' wersje win, windows 7 ultimate x64. ;)

Opublikowano

Ultimate dla głupców połowa funkcji nieprzydatna i nie używana przez zwykłego użytkownika, premium wystarczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up właśnie o tym mówię, ultimate jest najbardziej wymagający, a mimo to spokojnie ciągnie na 2gb ramu :)

Opublikowano

@up nikt nie pisał o kupowaniu systemu, chodziło raczej o wymagania os względem sprzętu jaki posiada autor tematu :)

A swoją drogą to nie kupisz ultimate za 400zł, przedział to ok. 7 stówek, za 400 to co najwyżej możesz home kupić ;p.

Opublikowano

tak przy okazji , HPET mode w biosie nie służy do obsługi systemu tylko dla zegara sprzętowego, możesz ale i nie musisz tego włączać / załączać tak koniecznie , Vista i W7 bez względu na wersje już to obsługuje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up nikt nie pisał o kupowaniu systemu, chodziło raczej o wymagania os względem sprzętu jaki posiada autor tematu :)

A swoją drogą to nie kupisz ultimate za 400zł, przedział to ok. 7 stówek, za 400 to co najwyżej możesz home kupić ;p.

Brałem na oko cene jak nie wiesz do końca to nie pisz.

1373831096-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...