MIKETYSON Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam mam problem z monitorem 2 tygodnie temu normalnie mogłem grać nawet 24/h ale teraz po przegraniu w jakąś grę lub film po około godzinie obraz zaczyna migać i po chwili ekran się zlewa nie ma obrazu tylko jakieś kolory się pokazują nie wiem czym jest to spowodowane , i wtedy muszę go wyłączyć i poczekać ok 1h wtedy moge pograć ok 30 min i znowu to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzikPS Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Może to jakiś problem z kartą graficzna? nie sprawdzałeś czy się przegrzewa? Podaj specyfikacje techniczną karty graficznej i monitora. haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKETYSON Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Właściwości monitora Nazwa monitora Monitor Plug and Play [NoDB] ID monitora HSD8991 Model HW191D Data produkcji Tydzień 49 / 2006 Numer seryjny 649GH3CY06048 Największy widzialny rozmiar ekranu 41 cm x 26 cm (19.1") Współczynnik proporcji obrazu 5:3 Częstotliwości odświeżania poziomego 30 - 80 kHz Częstotliwości odświeżania pionowego 49 - 75 Hz Gamma 2.20 Obsługiwane tryby DPMS Active-Off Właściwości karty wideo Opis urządzenia NVIDIA GeForce 9500 GT Napis z karty GeForce 9500 GT Napis z BIOS'u Version 62.94.3C.00.00 Typ mikroukładu GeForce 9500 GT Typ konwertera DAC Integrated RAMDAC Zainstalowane sterowniki nv4_disp (6.14.13.0623 - nVIDIA ForceWare 6.23) Rozmiar pamięci 1024 MB nie wiem czy dokładnie o to chodzi , wydaje mi się że to sprawa monitora ponieważ jeszcze niedawno miałem inny ale się spalił i działał normalnie ten mam od ok miesiąca kupiłem używany , po zlaniu się obrazu odłączyłem kable od komputera i włączyłem monitor to było dalej tak samo . Sam już nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzikPS Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ustaw odświeżanie w monitorze 60hz oraz zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej, tutaj masz link do sterów do Twojej karty. W ustawieniach karty graficznej wyłącz synchronizacje pionową. http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 prędzej uszkodzenie elektroniki monitora ( odchylanie ), ten kto sprzedawał dobrze wiedział że jak sie nagrzeje zaczyna wyczyniać cuda na ekranie If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKETYSON Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 To już raczej nie opłaca się tego naprawiać pozostaje kupić nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.