Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na temat edycji..

czyzyk121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałem na początek zapytać Was czy w tym przerobionym interface

http://imageshack.us...208/czytak.png/

da się zrobić na przeźroczysto tak jak reszta te pola które zaznaczyłem. Ogólnie przeróbka tego interface jest ładna i delikatna ale te czarne tło pod tekstem strasznie to szpeci. Możecie to przerobić i udostępnić mi albo pokierować do poradnika bądź wytłumaczyć jak to zrobić? Kombinowałem konwertować windows.dds na bmp i zmieniałem na przeźroczyste ale bmp nie obsługuje bez tła i zamieniało na czarne, bądź białe. Zawsze jednak wczytywało źle :/ Istnieje możliwość jakoś to zrobić? W końcu 98% tego interface jest przeźroczyste.

Teraz seria pytań, próśb, będę się cieszył jak każdy by chociaż na jedno pomógł biggrin.png Oczywiście za pomoc +

Rozumiem, że jednej osobie raczej nie zechce się odpowiedzieć na wszystkie pytania, więc będę wdzięczny nawet za jedną odpowiedź od osoby. Bardzo Was proszę.

1. Poszukuję królewskich hwangów, tyle się naszukałem ale nie ma bata, albo linki wygasły albo nie ma wpisów bądź tekstur smile.png Chciałbym jakiś kompletny z wpisami i teksturkami.

2. Istnieje może poradnik jak stworzyć własne bronie? Chciałbym dodać na swój serwer kilka ładnych broni na +90 +100 ale często bywa tak że w tutku dają masę brzydkich epików, które nie nadają się, są strasznie sztuczne w wyglądzie bądź nie proporcjonalne do postaci. Może znacie jakąś paczkę broni np. po 3,4 dla każdej profesji, z wpisami i teksturami?

3. Poszukuję jakiś ładnych tekstur do terenu. Chcę jednak cały komplet czyli z doliną, piekłem, górą, dt, m1 itp. Może jest jakiś spis udostępnionych edytniętych tekstur? Może znacie jakieś ładne, nie przesadzone i nie za wymyślne paczki?

4. Chciałbym dowiedzieć się jak dodać np. item o pewnym id żeby dropił z moba. Wszystko co i jak.

5. Czy da się zrobić tak aby z metków dropiły tylko i wyłącznie kd+4, nic więcej? Oczywiście jeżeli lvl metka jest przybliżony do lvla postaci. Czyli jeżeli jest za duży to nie wypadnie. Jak by to zrobić, da się?

6. Jak naprawić event OX, jaki plik za to odpowiada. Może coś podmienić?

7. Dość dziwny problem z dropem item i yang. Zakłada sie nowe konto, wszystko leci według ustawionych rat do ok. 14-18 lvla i ok. 500k yang smile.png Nagle wszystko staje, jak by nigdy nic przestaje wypadać i nic nie dropi z itemów i yang. Czego to może być przyczyna?

Dla fanów mc:

Opublikowano

Ściągnij sobie plugin dds do Gimpa i Gimpa i w nim to rób - znajdziesz to na forum gdzie szukac. Po prostu te czarne tła zrób na nowo pisałeś ze edytowałeś wiec wiesz gdzie są.

1. Hwangi są w kliencie z PL, tyle ze nie wiem gdzie bo ja ich osobiście nie dodawałem, chyba w patch2, ale tylko zgaduje, nie chce wprowadzać cie w błąd, wpisy do nich są w msm w root, chyba 24 - chyba ta, 25, ale też strzelam, w oryginale powinny po prostu być, jakbyś chciał sprawdzić czy działają te hwangi to poszukaj je w item_proto w kliencie może masz je już dodane 11971-4.

2. Tutaj chyba za dużo do pisania sam się tym nie bawię, ale na forum były tematy o tym, szukaj przez google (wyszukiwane_fraza site:mpcforum.pl), bo tutaj w wyszukiwarce na forum nic nie znajdziesz.

3. Wątpię ze znajdziesz jedynie zmienione podłoże piasek i trawę, ewentualnie liście, ale to byś musiał szukać jak wyżej napisałem najlepiej zmienione m1 albo tekstury.

4. Można Questem, ale to tak trochę dla mnie prostacko, mob_drop_item na serwerze szukasz moba i tam masz pod nim item, ilość szansa - dokładna kolejność w poradniku - wystarczyło poszukać Google http://www.mpcforum.pl/topic/407883-tut-drop-itemow/

5. Wszystko się da możesz Questem :P, a na serio to takie coś najlepiej chyba http://www.mpcforum.pl/topic/435209-tut-common-drop-item-jak-na-pl-mozliwe/ oczywiscie w mob_drop_item tez można. Właściwie to w specjal się ustawia metki. Szczerze pogubiłem się co było w pytaniu <3 zostawiam bo masz linka.

6. Nie ma czegoś takiego jak naprawianie i zbugowany event, jest po prostu źle wgrany lub niedziałający Quest i źle dodana mapa z OX, Quest musi być podpisany pod tą sama mapę co masz na serwerze czyli w indexie i w settings.lua A jak już chcesz to google, znajdziesz było chyba z 5 tematów jak naprawić każdy o tym samym.

7. Ciekawy błąd napisz na PW dokładnie o co ci chodzi to może będę wiedział, niestety nie do końca czaje co mogło by być nie tak, za wysoki level, jak na 14 to trochę dziwne, ale spróbuj iść na silniejsze mobki. Ewentualnie będzie coś zwalone w cammon_drop.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...