Skocz do zawartości

[Pytanie] Zaawansowana Budowa Clienta Metin2

Viliant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,modów jak i administrację =)

Mam do wszystkich pytanie za co powinienem się brać żeby być w zaawansowanym poziomie edycji clienta metin2? widziałem tam dużo plików pisanych w phytonie może mam się jego uczyć a z resztą czekam na waszą wypowiedź każda dobra odpowiedź dostaje symbolicznego lajka pisać mi tu rozsądnie :D

77142698c6284a46981a7ccf4d47786e.0.gif

Polecam na początku ogarnięcie struktury plików zawartych w kazdym pliku pack, później nauka Pythona wraz ze wstepnym ogarnianiem zawartosci plikow a na koncu wlasna edycja i wlasne innowacje. Po nauce Pythona client stanie sie dla cb bardziej zrozumiały przez co bedziesz mogl go latwiej edytować

c04b9fed129de9a9.jpg

Polecam na początku ogarnięcie struktury plików zawartych w kazdym pliku pack, później nauka Pythona wraz ze wstepnym ogarnianiem zawartosci plikow a na koncu wlasna edycja i wlasne innowacje. Po nauce Pythona client stanie sie dla cb bardziej zrozumiały przez co bedziesz mogl go latwiej edytować

Nie nauczy się pythona bez logicznego myślenia i znajomości jakiegokolwiek języka programowania (struktura, budowa, po co taby itd). Ja swoją przygodę zaczynałem od questów poprzez itemy a kończąc na drobnych edycjach w kliencie. Nie zajmuj się tylko edycją klienta tylko wszystkim. Co Ci z umiejętności edytowania klienta skoro nawet questa nie będziesz umiał napisać? Na to wszystko trzeba czasu (ja mam swoje początki w październiku 2010r), trzeba kombinować, mieć chęci i co najważniejsze - pomysły, bo podpierdolić pomysł z innego serwera to każdy potrafi.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Nie nauczy się pythona bez logicznego myślenia i znajomości jakiegokolwiek języka programowania (struktura, budowa, po co taby itd). Ja swoją przygodę zaczynałem od questów poprzez itemy a kończąc na drobnych edycjach w kliencie. Nie zajmuj się tylko edycją klienta tylko wszystkim. Co Ci z umiejętności edytowania klienta skoro nawet questa nie będziesz umiał napisać? Na to wszystko trzeba czasu (ja mam swoje początki w październiku 2010r), trzeba kombinować, mieć chęci i co najważniejsze - pomysły, bo podpierdolić pomysł z innego serwera to każdy potrafi.

Widzisz plik A, Widzisz plik B, Widzisz co dało wykorzystanie pliku A i widzisz co dało wykorzystanie pliku B, a dzięki logicznemu myśleniu zrobisz plik C i uzyskasz swój indywidualny efekt. Bez takiego jak to nazwałeś podpierdalania nic byście nie zrobili bo nic byście się nie nauczyli - z książki może, oj na pewno nie!! Jak najbardziej zgadzam się, że trzeba się bawić wszystkim, coś nie wychodzi zajmij się czymś innym, a potem do tego wróć. Trzeba się po prostu uczyć na tym co ktoś już zrobił, dlaczego tak uważam, nie wyobrażam sobie gdybyśmy nagle nie mogli korzystać z pirackiego oprogramowania, bez niego nic byśmy się nie nauczyli bo nie mielibyśmy na czym. Tak samo jest z Metinem, jeden zrobi jedno drugi drugie, trzeci zrobi trzecie ale ale na podstawie tych 2 pierwszych, co jakiś czas znajdzie się ktoś co zrobi coś lepszego, ale najpierw musi się nauczyć. A jak to już napisałem jak korzystaj z dostępnej wiedzy, aż coś ci zaświta w głowie i zrobisz po swojemu.

Jeśli ktoś mnie nie zrozumiał, to chodzi mi tylko o to, że jeśli ktoś się już czegoś nauczył i zrobił to nie znaczy, że ktoś inny już nie ma prawa tego nauczyć, a tym bardziej zrobić lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Zaawansowana Budowa Clienta Metin2   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...