Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer vps pod metin2

Vakoss1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!,chcem postawic serwer metin2 na vps Procesor :1 Ghz ram:512 poniewaz mam dosc stawiania serwerów na hamaci,i czy ten vps uciągnie 8 osób na serwerze ?.Pozdrawiam

Opublikowano

up@ ma racje porty i mysql to męczarnia ale pozniej masz lajt. zero portmapow, zero maszyn wirtualnych, hamachi . czysty navicat i fillezilla;]

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

up@ nie wiem czy mowisz serio czy sobie żarty robisz ale choćbyś jakiego mial neta nic to nie da bo podzespoły nie dadzą rade.

wszyscy mowiao optymalizacji a tak naprawde ta optymalizacja ma jakies znaczenie na potężnych serwerach a nie na takich malutkich

Opublikowano

Optymalizacja miala znaczenie i byly znaczace roznice w wydajnosci (mowa o kompilacji a paczkami), ale na starym sprzecie. Na nowych nie ma prawie zadnego znaczenia, wystarczy sobie przejrzec benchmarki jaki jest "wzrost" wydajnosci miedzy kompilacja a instalacja z paczek. Nie ma prawie zadnego. Jezeli jest tylko mozliwosc to instalowac z paczek. We freebsd jest pkg, a od niedawna jest jeszcze lepsze rozwiazanie, ktore sie nazywa pkgng. Jest to cos ala apt-get w debianie i sprawuje sie rewelacyjnie.

pkg: http://www.freebsd.o...ages-using.html

pkgng: http://www.freebsd.o...kgng-intro.html

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ujjja tam sobie poradzi. Kumpel ma wlasnie wykupiony najslabsza wersje w exone.pl i ledwo 5 osob wejdzie i pozniej juz sie nie da zalogowac. Oczywiscie mowa tu o jednym CH. Ani nie mysl odpalic 2:D W tym momencie z tego co widze kimsufi zeszlo jeszcze bardziej z ceny i najtanszy dedyk tam kosztuje w chwili obecnej 50 zl na 3 miesiace. Kup slabego dedyka nizeli srednioego VPS. Zaufaj i tam zrob.

Kosu- Wez chlopaka w blad nie wprowadzaj bo chyba nie masz bladego pojecia czlowieku. Postawilem 4 serwery i teraz pracuje nad wisienka na torcie. Nie pierdolcie mu bzdetow ze pociagnie jak ja wiem ze nie pociagnie !

Opublikowano

No własnie mam pytanie, czy ten serwer z ovh o którym mówisz worldend pociągnie serwer metin2? Główne pytanie pojawia sie ile osób na niego będzie mogło wejść, żeby to w miare chodziło?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uciagnie ci spokojnie .... Lepiej najtanszy dedyk nizeli najdrozszy VPS. To proste i oczywiste.

Opublikowano

Osobiście testuje serwer MT2 na najtańszym VPS w exone (mam dość sporo punktów z programu partnerskiego), testujemy serwer w 4-6 osób online i serwer sobie radzi.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wiem o ktory Ci chdozi vps, w exone, tak uciagnie i 50, testowane

Koncz wasc , wstydu oszczedz. Exone to gowno jakich malo. Lepiej slabszego dedyka nizeli vps.

• Aive zmienił(a) tytuł na Serwer vps pod metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...