Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie procesora :)

xShinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo Yo MPC'iaki ;3

Mam do was pytanie, posiadam tak bardzo stary procesor że śmiac sie chce. ;D

Komp mi sie tak wiesza, że codziennie mam ochote go wywalić przez okno...

Wracając. Chcialbym wymienic procesor bo myśle że coś z nim jest nie tak, albo po prostu jest tak słaby. Nie wiem jaki mam socket, bo nie moge znaleść modelu płyty głownej, ale chyba po procku można ocenić. Ale nie chce mi sie za bardzo po necie szperać bo mam ważniejsze sprawy do roboty. I tu pada pytanie, czy da rade coś lepszego wstawić? Nie chce kupować nowego kompa bo nie stać mnie jak narazie. Chyba że ogarniecie mi jakiś zestaw dooooość dobry w cenie 300złoty ;d. SPECYFIKACJA

intel pentium 4 2800MHZ

ATI Radeon HD 4600 Series

2gb ramu (nie wiem jaki, bodajże kingston) DDR

Zasilacz też nie wiem jaki, nawet nie wiem ile ma watów... Pewnie też jakiś syf do wymiany, jak mówiłem komp to antyk xD.

Z góry dziękuje, posypią sie ''LAJKI''

Opublikowano

Niestety ciężko będzie, Twój procesor to jeden z tych 'lepszych' w klasie jedno rdzeniowych cpu. Wydaje mi się, że nie ma sensu kupować lepszego procka, bo jeżeli miałbyś coś lepszego kupować ( chociażby ten pentium4 3,4GHz ) to od razu za tym idzie wymiana np zasilacza, bo nie wiem ile ten Twój obecny ma mocy i jak długo jeszcze pociągnie ;p. Tak więc bez większego budżetu zmiana procka odpada bo to po prostu wyrzucanie kasy w błoto. Jeżeli chodzi o ram, to też nie za bardzo kwapiłbym się z dokupywaniem kolejnej kości pamięci, gdyż Twój pc i tak tego nie wykorzysta. Wydaje mi się, że jedyne co CI pozostaje to póki co format dysku i świeży windows + czyszczenie co min 1 tydzień systemu ccleanerem.

Pozdrawiam.

haMac ML 10.8.3 - Intel Core i3 ; Nvidia 9 Series ; HyperX ; Gigabyte

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedź ! Wlasnie mam zamiar zformatować caly komputer, wszystko na nowo poinstalować, bo ten komputer juz od jakiegos czasu byl nie czyszczony. Wczoraj robilem defragmetacje dysku C (35GB) i formatowal sie ok 4h xD. Ogolnie to chyba wstrzymam sie z tymi wymianami do kupna nowego komputera. Mam na oku takie części, prosiłbym tez o ich ocenienie ;P

CPU: AMD FX-8120

GPU: Asus radeon HD6870

MOBO: ASROCK 970 EXTREME3

ZASILACZ: OCZ 650W 80+

OBUDOWA: SILENTIUMPC BRUTUS 410 PURE BLACK

RAM: CORSAIR VENGANCE 1600MHZ (2x4GB)

HDD: WD GREEN 500GB

Z góry dzięki ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...