Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum Informatyczne a gastronomiczne

Gość Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Które byście bardziej polecali ?

Jeśli już piszecie to napiszcie na jakie przedmioty tam się skupiają i na jakie patrzą przy rekrutacji. Przy, którym jest więcej nauki.

Nie piszcie mi, że to mój wybór, chciałbym się poprostu dowiedzieć co sądzą inni o tych danych lub danym kierunku.

Opublikowano

idz do gastronomika i moze skonczysz jako GM mpc

A tak na serio...

Jak jesteś dobry z matmy i angielskiego idz na infe.. dobry kierunek i dobrze platny

a jezeli jestes debilem to idz do gastronomika bo latwo tam jest w miare:P

1352135286-U485574.png 1612_mmt.png

Opublikowano

Informatyka <3

Testy na kwalifikacje masz po 2, 3 i 4 klasie i dopiero wtedy zdobywasz tytuł technika. W 1 klasie zawodowymi są urządzenia techniki komputerowej i sieci i urządzenia. My mamy 2praktyczne UTK i 2 SiU; 3 teoretyczne UTK i 2SiU. Łącznie 32h lekcyjnych ;d

Nauka: Zaczynasz od systemu (liczbowego) 2-wego/8-wego i 16-wego (UTK) a na SiU omawianie rodzaje skrętek i sieci. Na praktycznych mieliśmy obliczanie ilości IPv4 i IPv6 + inne gówna, których nie skumałem ;x

Więcej nie napiszę bo sam dopiero co zacząłem ;d

Osobiście chciałem iść na Teleinformatyka, ale nie stworzyli kierunku i przeniosło mnie na informatykę. Z tych 2 jakie napisałeś to poleciłbym Ci mimo wszystko informatykę. ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jeżeli masz gdzieś w okolicy teleinformatykę, to mogę Ci przybliżyć troszeczkę jakie przedmioty są, bo na pierwszym roku jestem.

Co do tematu to informatyka byłaby lepszym rozwiązaniem, bardziej przyszłościowa, lepiej płatna, duże możliwości rozwoju.

Opublikowano

To zalezy czym sie interesujesz.

Jesli kreca cie bardziej komputery to idz na informatyka.

Technologia idzie w gore i trzeba wiecej informatykow

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Dobra to powiedzmy, że gastronomia idze w chuj :D

Z Anglika mam 5 + wujek który mieszka w Anglii :D matma to 3 w tym roku bedzie 4 >.<

To tak może napiszcie mi co warto byłoby wiedzieć idą do tego technikum, żeby nie wypaść na totalnego idiotę ;D (ofc informatyczne.)

Opublikowano

W sumie nic nie musisz wiedzieć w technikum uczą od podstaw wszystkiego tzw. kierunek twój w tym przypadku informatyka, ale jak już coś potrafisz to bd ci łatwiej ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Jednak tak warto wiedzieć co może być na pierwszym roku ?

Opublikowano

Programowanie , dobrze poslugiwac sie w systemach operacyjnych komendy dosa

Podstawowe pojecia typu driver services module legacy

Dobrze by bylo jak bys znal wszystkie podzespoly komputera i potrafil je wskazac :D

Moj kolega w 2 klasie ma gorszych idiotow.

Jeden gosciu nawet nie wiedzial jak ustawic rozruch cd w biosie

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Z tego co wiem to w informatyce tytuł technika Ci praktycznie nic nie daje. Najważniejsze są certyfikaty. Tego rób(cie) najwięcej.

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Dobra to powiedzmy, że gastronomia idze w chuj :D

Z Anglika mam 5 + wujek który mieszka w Anglii :D matma to 3 w tym roku bedzie 4 >.<

To tak może napiszcie mi co warto byłoby wiedzieć idą do tego technikum, żeby nie wypaść na totalnego idiotę ;D (ofc informatyczne.)

Na chillu. U nas w klasie są osoby, które z angola i z matmy jechały na "2" w gimce i jak czegoś nie rozumieją to pani to nam po prostu lepiej tłumaczy, wiec tym się nie przejmuj.

@2up

Nie ma programowania. Nowa podstawa programowa. Programowanie w 3/4 klasie

Opublikowano

Na chillu. U nas w klasie są osoby, które z angola i z matmy jechały na "2" w gimce i jak czegoś nie rozumieją to pani to nam po prostu lepiej tłumaczy, wiec tym się nie przejmuj.

@2up

Chodzilo mi co najlepiej wiedziec by isc na ten kierunek

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

@2up

Tylko tak nie zawsze będę miał takiego nauczyciela co ty masz. Dzięki, za to z ocenami :D Napewno lepiej da się coś zrobić.

Opublikowano

Tylko tak nie zawsze będę miał takiego nauczyciela co ty masz. Dzięki, za to z ocenami :D Napewno lepiej da się coś zrobić.

Wiadomo. Każda szkołą to inny nauczyciel, ale jeżeli osoby z dopami poszły do techniku to ty mając 4/5 na spokojnie możesz iść. Sam cudnych ocen nie miałem ;p

Opublikowano

Nie przejmuj sie w przedmiotach zawodowych moze czasem matma trafic .

Moj kolega co 2 klasie ma ....

Ja se mysle czego nie poszlem na informatyka.

Do tego wybralem zawod co mnie wogole nie interesuje dopiero w 3 klasie sie obudzilem ze.jednak informatyka mnie interesuje.

W styczniu zaczynam 1 roczny kurs jesli zdam to bede w 3 klasie

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Gratuluję komuś, kto wymyślał podstawę programową. Pewnie robiła to pani dla której szczytem jest narysowanie kwadratu w paintcie. Cała informatyka opiera się właśnie na programowaniu.

@top.

jak interesuje cie mało nauki to idz do gastro.

W informatycznym będziesz musiał się wszystkiego douczać we własnym zakresie jeśli chcesz coś kiedyś osiągnąć

Opublikowano

Gratuluję komuś, kto wymyślał podstawę programową. Pewnie robiła to pani dla której szczytem jest narysowanie kwadratu w paintcie. Cała informatyka opiera się właśnie na programowaniu.

Niestety... Uroki tych nowych podstaw. Jak spojrzałem teraz na podręcznik od infy to coś na początku 2klasy bd. 2-3lekcje ze stron www i pod koniec roku 1-3 z pascala... Potem dopiero zawodowe w 3 i 4klasie (tak nam tłumaczyli - pod koniec 4 klasy jest egzamin na kwalifikacje z aplikacji internetowych) -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...