Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fraps minecraft- spadek fps

WiksKing123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie nagrywania Minecrafta frapsem.

Mam frapsa (pobranego z chomikuj) jest on dobrze ustawiony (z innymi programami niestety jest tak samo), a i tak gdy próbuje nagrywać fps znacznie spada, zdaje sobie sprawę że bardzo dużo osób ma z tym problemy, lecz najczęściej jest to przyczyna słabego sprzętu. Mój sprzęt (dwuletni laptop) może nie jest najlepszy, ale osobiście oceniam że powinien nadawać się do nagrywania. Mam Samsung RC510-S01: 6GB ram'u, Intel Core i3, karta graficzna (wydaje mi się) : GeForce 315m. Co prawda mam bardzo mało miejsca na dysku C, lecz filmy zapisują mi się na D. Ilośc korzystanie z rdzeni procesorów mam ustawioną na maximum: czyli 4.

Mam Windows 7 64 bitowy. Robiłem reinstal koło trzech miesięcy temu. Komputer nie jest zawirusowany, w ogóle się nie zacina, minecraft tak samo, mam wgranego i poprawnie ustawionego Optifine wersje B2 (wprawdzie jest już B3, ale to chyba nie robi różnicy). Mam najnowszą jave 32bitową oraz 64bitową. Wszystkie sterowniki graficzne są zainstalowane (Intel i nVidia). Mam również zainstalowany najnowszy DirectX. Wydaje mi sie ze napisałem wszystko co było konieczne, jeśli nie to zapytajcie. Nie wiem co może być przyczyna, prosił bym was o porady, oraz o ocenienie laptopa w skali 1-10 jeżeli chodzi o nagrywanie.

Opublikowano

Zainstaluj GBoosta i Optifine, powinno się ciut poprawić.

Co do laptopa, to nie jest zły. Ja na swoim desktopie 2x2,2 4GB Ramu spokojnie mogę nagrywać w 30 FPSach.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Weź koleś się zamknij i nie spam z tym gównem.

Ustaw że koligację w menedżerze zadań windowsa. Dla flaps.exe daj CPU2 i CPU3 i sprawdź. A w frapsie daj ustawienia FPS na 60FPS.

Opublikowano

po co uzywasz frapsa jest jednym z najgorszych programów do nagrywania :( polecam ci program action :) nie obcioża tak pc mam owiele wiecej opcji i przdefszystki materiały zajmójo o wiele miej miejsca :D

Program płatny, jedyny sposób na darmowe zdobycie klucza to promowanie programu w YT, lecz trzeba mieć również większą ilość widzów.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

No właśnie już miałem ten program ale w wersji testowej oczywiście nie mogę kręcić, bo jest jakiś tam napis w nagraniu. W sumie mógłbym camtasią, tylko że nie nagrywa mi głosu,bo się wyłącza albo wyskakuje błąd.

Opublikowano

Głos możesz nagrywać w programie AudaCity, a potem także możesz odszumować swój głos. Generalnie to na laptopach zawsze Minecraft działa o wiele wolniej niż na komputerach stacjonarnych ;/ Co do nagrywania to polecam Ci Camtasie + AudaCity.

Opublikowano

Z audiocity mam do czynienia juz dość długo, chyba po prostu bede musiał zainwestowac w jakiś mikrofon bo ten w laptopie nagrywa cichutko, a w słuchawkach no dobrze nie jest :) dzięki wszystkim za rady, temat do zamkniecia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...