Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer SkyBlock

Misiek. <33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W najbliższym czasie planuję załozyć 100 slotowy serwer SkyBlock.

W serwerach siedzę dłuugo ale tego SkyBlock coś nie ogarniam...

Proszę Was, abyście mi wytłumaczyli jakie pluginy wgrać na taki serwer, jaką mapę zbudować, na czym to dokładnie polega itp.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Plugin normalnie wgrywasz jak każdy inny. Sam nie jestem w tym obcykany ale usuń cały teren w okolicy 10k kratek(powinno wystarczyć) i zbuduj spawn w powietrzu.

Pluginu o nazwie SkyBlock poszukaj na bukkit.org

Opublikowano

Hmm... z tego co wiem to po wgraniu pluginu SkyBlock mapa z próżnią na dole sama się generuje. Chodzi mi bardziej o to jaki ma być ten spawn i co ma być oprócz tego spawnu, żeby serwer był urozmaicony. ;)

Opublikowano

Hmm... z tego co wiem to po wgraniu pluginu SkyBlock mapa z próżnią na dole sama się generuje. Chodzi mi bardziej o to jaki ma być ten spawn i co ma być oprócz tego spawnu, żeby serwer był urozmaicony. ;)

Możliwe że sama się generuje, jak mówiłem nie jestem w tym do końca obczajony. Spawn to raczej musi być latająca wysepka. Co tam zrobisz to już zależy od Ciebie. Zwykle obok spawnu znajdują się sklepy, darmowe sadzonki lub coś w tym stylu. Kreatywność!

Opublikowano

Ok, jesteś niezastąpiony. Dzięki.

I jeszcze jedno pytanko.

Czy na SkyBlock ma być mapka surowcowa czy coś?

Gracze wydobywają jakoś surowce na SkyBlocku?

Opublikowano

Ok, jesteś niezastąpiony. Dzięki.

I jeszcze jedno pytanko.

Czy na SkyBlock ma być mapka surowcowa czy coś?

Gracze wydobywają jakoś surowce na SkyBlocku?

Każdy gracz powinien otrzymać wysepkę na której powinna znajdować się skrzynia i miejsce na generator cobblestone'a. W skrzyni powinny się znajdować podstawowe itemy bez których skyblock nie istnieje. Mówię o: lód, lava, arbuz, kaktus czy nawet troszkę jedzonka by przeżyć. Na wysepce powinno też znajdować się drzewo. Ps. Gracz dostaje tą wysepkę ze skrzynką i nic więcej nie ma do dyspozycji. Ew. sklep z żelazem, diamentami czy coś takiego.

Opublikowano

Aha, rozumiem.

W pluginie jest coś takiego, że wpisujesz /newisland (spolszcze /stworzwyspe) i to tworzy wyspę.

I ostatnie pytanko chyba dzisiaj, bo mi się chce spać... : D

Czy taki dobry SkyBlock z autorskimi pluginami itp będzie popularny?

Mam teraz Survival+FreeBuild i ciężko z popularnością...

I jeszcze jedno.

Co może posiadać VIP na takim serwerze?

Opublikowano

Aha, rozumiem.

W pluginie jest coś takiego, że wpisujesz /newisland (spolszcze /stworzwyspe) i to tworzy wyspę.

I ostatnie pytanko chyba dzisiaj, bo mi się chce spać... : D

Czy taki dobry SkyBlock z autorskimi pluginami itp będzie popularny?

Mam teraz Survival+FreeBuild i ciężko z popularnością...

I jeszcze jedno.

Co może posiadać VIP na takim serwerze?

Obecnie nie jest jakoś specjalnie dużo serwerów skyblock więc myślę że będzie popularny. Vip może dostawać diamenty, żelazo itp. jeśli nie dodasz tego do sklepu. Jeszcze dodatkowo możesz mu dać wielką wysepkę 20x20 gdzieś daleko.

Opublikowano

Zadaję coraz dziwniejsze pytania ale chcę się dowiedzieć wszystkiego...

Ma być na takim serwerze PvP?

Na wyspach nie. Na spawnie nie. Jeżeli zrobisz gdzieś arene PvP to ewentualnie tam może być włączone ale to jest trochę bezsensu gdyż z czym mieli by walczyć ludzie? Bez żadnej zbroi i z kamiennym mieczem.

Opublikowano

Ok. Pluginy już w miarę skonfigurowane.

I teraz jeszcze ostatnie pytanko.

Czy ma być LWC?

Ostatnie pytanko mówiłeś chyba trzy posty temu ;f Tak, zainstaluj LWC. Jeśli ktoś by przeszedł na wysepkę sąsiada to lepiej żeby mu nie kradł rzeczy ze skrzyni :)

Opublikowano

Oj tam, ciii.

Ok, teraz już na serio idę spać.

Dzięki za pomoc. ;)

A tak z innej beczki sprawdźcie podania na Neverii o moderatora, bo jest chyba 6 podań a tylko jedno rozpatrzone...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...