Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Mesa

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie było by chociaż 35fps http://imageshack.us...eztytuufik.png/? Może być problem z procesorem.

Minimum System Requirements

• Software : Windows XP, Vista, or 7
  • Processor : Pentium 4 3.0 GHz, or AMD processor.
  • RAM : 1GB (1024 MB)
  • Graphics Card : Shader Model 2.0 capable, ATI 9600, NVidia 6600 or better.
  • Sound : DirectX 8.1 compatible.
  • HDD : 8 GB (Not including the Free Source SDK, installed separately)

Ideal System Requirements

• Software : Windows XP, Vista, or 7
  • Processor : Intel Core 2 Duo 2.4GHz or AMD equivalent.
  • RAM : 1 GB (1024 MB)
  • Graphics Card : Shader Model 3.0 capable, ATI X1600, NVidia 7600 or better.
  • Sound : DirectX 9.0c compatible.
  • HDD : 8 GB (Not including the Free Source SDK, installed separately)

Opublikowano

Source ma to do siebie, że nie ma za dużych wymagań. Nie wygląda Twój sprzęt imponująco ale spróbuj ustawić najniższą jakość grafiki i się przekonaj na ile wyciągnie.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Zależy jaką masz integre, mam tą samą co on i zwykły cs 1.6 z komendami itd po 20-25fps, a jak wiadomo source jest bardziej wymagający.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Coś nie mogę w te 25fps uwierzyć przy wymaganiach goldsource bardzo niewysokich. Po bliższemu przyjrzeniu się parametrów karty cs winien śmigać. To na moim s3 virge (4MB pamięci, 65MHz GPU) osiągnąłem coś koło 1.5fps a Ty na conajmniej 4 razy mocniejszej karcie masz tylko tyle. Odpalałem 1.6, non-steam i aż sam się zdziwiłem ale działał ^.^

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

4 razy mocniejszej karcie? Może i karta ma 256mb pamięci własnej ale DDR1 albo 2.

BTW

Nie patrzy się ile karta ma pamięci własnej, a jaka to pamięć. Na taktowania shdery cieniowanie proces technologiczny itd.

Zintegrowane karty mają tak słabą wydajność że nadają się do pulpitu

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Moja karta ma 384 mb. I source wcale nie ma takich wymagań counter strike source działa dobrze ale tylko na cfg, half life 2 oraz episode one działają bez zarzutów a ep2 już gorzej. Pobrałem game booster 3 oraz advanced system care 5 i we wszystkie te wymienione tu gry mogę grać bez większych problemów. Tylko w tym black mesa mnie trochę martwi procesor ale byle by było 35 fps. Więc jak myślicie da radę?

Opublikowano

Może i mieć 2932931912Mb i nic ci to nie da bo jest zintegrowana bardzo słaba, sam mam tą karte i wiem że to gówno i na niej można grać tylko w gry bardzo bardzo stare ( do 2005r)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tu się mylisz. Hl2 ep2 jest z 2007 i jakoś da się grać. Ale jeśli chodzi że zintegrowana jest bardzo słaba to masz rację. Ale tak jak pisałem niektóre programy mogą znacznie zwiększyć jej wydajność. No to więc jak z tym black mesa bo o to tu chodzi.

Opublikowano

karta musi być z shader 3.0 albo 2.0, a ta karta ma 1.5 więc nie będzie możliwości grania nawet jak by nie było lagów (a były by)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pisać nie pisze, ale jest to stara karta, a w dodatku integrowana na której nie ma jeszcze shaderów model 2.0

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Czyli z tego wynika że w black mesa nie pogram. Mi to nie przeszkadza kupiłem the orange box mam w co grać :) . Temat zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...