Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 3on3 ranked

Perestil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że rankedów 3on3 nie grałem nigdy, bo jednak to nie to co 5on5 więc nie mam zielonego pojęcia jakie są tam jedne z lepszych pików, jakieś porady może, bo to troszkę inaczej się gra jednak niż 5on5.

Prosiłbym o napisanie wszystkich porad dotyczących 3on3 może jakaś stronka :)

Opublikowano

Po pierwsze pograj normale 3vs3.

Linie 1-2.

Picki są różne, np. teemo jest praktycznie op, z powodu na mushroomy.

Trynda też ujdzie, E przez ściane, dmg.

Nunu, jax...

Nie polecam ad carry, przydają się postacie z globalnym ultem, czyli np. ez, ale dorzucić mu maleta.

Na 3v3 1 osoba ginie, ginie cąły team.

Opublikowano

To tak nie pisze się "piki" tylko "picki"

Jeżeli chodzi o postacie to najlepiej 1 Ap Carry(Diana, Malzahar) i 2 AD najlepiej 2 offtanków, wtedy 1 offtank idzie solo topa, a reszta siedzi na bocie. Jeżeli ogarniesz 3vs3 to możesz spróbować pójść na jungle.

Opublikowano

Najlepszymi postaciami na 3x3 ranki są:

xin,jax,olaf,sion,garen,riven,trynda i ogólnie większość offtanków dobrych 1v1

Oczywiście jedna osoba solo top i 2 na doleJeżeli ktoś Cie mocno bije schodzicie sie wszyscy w kierunku reda i zabijacie pazernego

Opublikowano

Dobra, dzięki. Doszedłem do tego już po kilku 3on3 rankedach, corkim fajnie się grało też :) Ale fakt tanky postacie tutaj wygrywają ;)

Co do "piki" musiałem się zamyślić przy pisaniu tego wyrażenia :>

Opublikowano

Tanky picki wygrywają gre.

Nie zgodzę sie z tym grę wygrywają postacie z CC

Najlepszymi postaciami na 3x3 ranki są:

xin,jax,olaf,sion,garen,riven,trynda i ogólnie większość offtanków dobrych 1v1

Oczywiście jedna osoba solo top i 2 na doleJeżeli ktoś Cie mocno bije schodzicie sie wszyscy w kierunku reda i zabijacie pazernego

Nie do końca choć z niektórymi sie zgodzie aktualne elo ktore posiadam 1678 3vs3 // Na górna linie powinienen iść jakiś mag :)

Na 3v3 wygrywa jungla.

o_O Zderzyło nam sie raz ze przegraliśmy z teamem który junglował ale zazwyczaj inni byli do tyłu.. nie polecam tego stylu gry

Bardzo mocna na 3vs3 Riven i Lee sin

Racja :)

Opublikowano

Po pierwsze pograj normale 3vs3.

Linie 1-2.

Picki są różne, np. teemo jest praktycznie op, z powodu na mushroomy.

Trynda też ujdzie, E przez ściane, dmg.

Nunu, jax...

Nie polecam ad carry, przydają się postacie z globalnym ultem, czyli np. ez, ale dorzucić mu maleta.

Na 3v3 1 osoba ginie, ginie cąły team.

Gram 3v3 rankedy na poziomie 1700 i wiem, że ad carry powinien być w teamie, patrz odpowiedź do drugiej osoby. I nigdy mallet na ezrealu zioom.

Tanky picki wygrywają gre.

Nie prawda, że tankY pickY wygrywają grę, jeżeli enemy będzie miał w setupie ad carry, to on będzie miał lategame, nie 3 gareny.

Najlepsze setupy są takie;

Jungler/Mid/Ad carry

Support ( ze smitem ) np. Alistar/ Tank Yorick/ Ad carry Vayne

Support ( ze smitem )/ Tank/ Ap carry

Lub inne.

Chodzi o to, by dmg wycisnąć w late gamie, po tym jak nafeeduje się carry, nie chodzi tu o bycie niezniszczalnym, bo prędzej czy później to się ziści i nie wygrasz gry. Wiem, bo sami z kolegami jak graliśmy trzema tankami już na początku 1600, to się nie sprawdzało.

Pozdrawiam

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...