Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] lagi

natsu342

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. jestem tu nowy i mam pewien problem z lol'em. Otóż od niedawna mam laptopa, parametry sprzętowe są świetne, lol chodzi na maxymalnych i dalej jest jakieś 200-300 fps. Mam win 7 ultimate 64 bit i problem jest następujący, że co jakiś czas ping skacze mi do jakis 300 ms i przez to mam laga na 2-3 sek i często przez to ginę. Zaczęło mnie to wkurzać więc szukałem rozwiązan i sam próbowałem coś zrobić ale nic nie pomagało. Dodam że na stacjonarnym, win xp i jakiś 3x gorszy sprzęt te lagi nie występują. net to neo 6mb/s. co może być nie tak ? z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Spróbuj powyłączać niepotrzebne programy typu GG, Skype itd.

Jak nie pomoże to może dlatego masz taki ping że dużo ludzi w tym czasie korzysta z internetu i masz obciążony internet.

Jak wyłączone masz programy niepotrzebne i dalej ci skacze ping to sprawdź aktualnie uruchomione procesy i napisz tutaj procesy które mają +100 000k.

Może niektóre są niepotrzebne a ty o nich nie wiesz i powiem ci czy możesz je wyłączyć.

Opublikowano

pewnie masz słaby internet a nie komputer

1342379674-U588768.jpg

Jeśli ci pomogłem to wiedz że nie bezinteresownie , więc wysil się i daj tego like , w końcu nic nie jest za darmo .

Opublikowano

duballas, mimo że wyłączyłem wszystkie progarmy to problem dalej występuje, a procesy podczas gry nie przekraczają 30k, nie licząc lola 1kk. a co do haiti to neta nie mam słabego bo mam 6 mb i jak już mówiłem ta sama gra na słabszym kompie stacjonarnym chodzi bez zarzutów, nie ma tylu fps, ale nie ma lagów nigdy.. dodam jeszcze że wcześniej tego nie miałem, dopiero od jakiś 2 dni tak mam. żeby sprawdzić czy to wina połączenia zacząłem ściągać plik testowy, jeżeli szybkość by spadała znaczy że od tego, ale ciągle było stałe 700 kb/s...

Opublikowano

to od serwerów też tak mam

to 1 raz tak mi się stało pod czas gry 30ms nagle 500ms z dupy wyskoczyło i rankeda przesrałem

Opublikowano

problem częściowo się naprawił, ale mam za to inny. winą jest tutaj sygnał wifi, prawdopodobnie. a teraz mój problem polega na tym, że gdy gram w swoim pokoju, który jest oddalony o dwa pokoje od routera to sygnał jest znakomity, a mimo to lagi czasami występują, a kiedy gram w pokoju mojej siostry, który jest oddalony o jedną, za to grubą ścianę od routera to lagów nie ma, dodam że tam sygnał waha się między niskim, a dobrym. wiecie może czemu tak jest i jak to naprawić ?

Opublikowano

bo jest za słaby zasięg? zmień sie z siostrą pokojami :X

Jaki model routera?

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

to nie od kompa ;p

wylacz programy ktore sa polaczone z netem :) ;p

i na jakim serwie grasz jak na ameryce to tam kazdy polak ma tak ok ping 200 ;p

Sadzić, Palić, Zalegalizować !!

Opublikowano

grałem na eascie i problem pojawił się dopiero niedawno, ale zresetowanie pamięci routera i wyczyszczenie błędów połączenia pomogło :) już jest wszystko ok. dzięki wszystkim za pomoc, temat uważam za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...