Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Komputer się grzeje.. Alarm temperatury

lolo1221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam problem z komputerem; gdy zaczelem grac w gre, ktora wymaga 100% procka to procesor sie mocno nagrzewa. Udało mi się w biosie ustawić szybkość wiatraków na równość hałas = wydajność. Teraz chciałbym mieć na komputerze program, coś jak speedfan, ale on ma mi alarmować mnie, gdy np. procesor osiągnie ileś tam stopni. Już miałem fatal error z procesorem, ale wystarczyło tylko zresetować płytę główną (pamięc ram mi przeliczał i dał domyślne ustawienie). Jest jakiś programik który by informował np. gdy procesor osiągnie tepmerature np. 60*C i da mi komunikat? Lub gdyby mi ktoś napisał jak ustawić to w speedfanie ;d

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

W nim coś chodzi o temperatury ale ja się nim nie umiem obsługiwać ;d A angielski to ja się ucze

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Coretemp jest do obciazania procesora.

W ustawieniach biosu mozesz ustawic sobie temp. po przekroczeniu ktorej komputer sie wylaczy. Ustaw sobie optymalne 70st. i po strachu.

Pozatym przeczysc uklad chlodzenia od procesora oraz innych podzespolow, napewno cos tkaiego przyniesie efekt.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...