Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra przez Lan

matthevv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem a mianowicie taki, że chce sobię pograć z kuzynem w minecrafta przez lan wszystko zrobiłem server na hamachi i wpisywałem ten IP do połączenie bezpośredniego i nie mogę się połączyć, czy to dlatego że ja mam neta z neti a kuzyn z orange ? Błąd polega na różnicy neta ? Proszę o pomoc i o jakiś inny sposób żeby pograć razem

Opublikowano

Mniej-więcej rozumiesz o co chodzi. Jest jak to nazwałeś "błąd różnicy neta". Żeby grać przez LAN musicie mieć to samo IP, czyli mieć u miejscowego dostawcy (np. osiedlowe) wtedy w dziale Multiplayer świat udostępniony przez jednego z was będzie widoczny dla was obu (i każdego innego z tym samym IP).

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Postaw Ty albo on serwer na hamachi, odblokujcie porty, hoster wyłącza zapore systemową i gracie :)

a mógłbyś mi to bardziej wytłumaczyć jak co po kolei zrobić ?
Opublikowano

Piszę tak po włączeniu Minecrafta czy próby wejscia na serwer

na server

na server

na server

dobra działa musiałem od nowa minecrafta włączyć dzięki za pomoc
Opublikowano

Ten mod pomoże:

http://www.minecraftforum.net/topic/1399347-modloader132v12-custom-lan-server-ip-port-2000-downloads/

Minecraft staje się coraz lepszy i mam gdzieś czy komuś się to podoba czy nie!

Opublikowano

Na przyszłość proponuje korzystanie z tego tutoriala :

http://www.mpcforum.pl/topic/297589-tutstawianie-serwera-bukkit/

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Nie baw się w te LAN'y jeśli nie mieszkacie na osiedlu czy gdzieś razem. Wtedy rozwiązaniem jest postawienie serwera Bukkit, lub pobrać instalator serwerowy z minecraft.net :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...