Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezowocne przydzielenie RAM do Minecraft

painter111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po wielu bezowocnych próbach przydzielenia Minecraftowi większej ilości RAM-u w końcu mi się udało:

Mianowicie uruchamiam Mineshaftera z pliku wsadowego .bat z następującym ciągiem komend:

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xms1512m -jar Mineshafter.jar
PAUSE

Bardzo uszczęśliwiony otwieram minecraft-a, wszystko ładnie startuje, uruchamiam świat i co widzę? Owszem ilość "Alocated Memory zwiększyła się znacznie, jednak "used memory" tak jak wcześniej oscyluje pomiędzy 150-250mb.Z przykrością również nie zanotowałem żadnego przyrostu FPS-ów co zresztą widać na załączonym obrazku. I tu pojawia się moje pytanie-czy da się jakoś zwiększyć "used memory" tzn.Aby minecraft wykorzystywał 100% przydzielonej mu pamięci a nie te nędzne 150-250mb?Może coś zwaliłem w pliku startowym? Z góry dziękuję za pomoc :).

P.S Mam pirackiego minecrafta, Java 7, 4GB RAM, 64bit OS i proc 2x 2,3Ghz

post-381230-0-51681000-1348267002_thumb.png

Opublikowano

Co do FPS Zainstaluj GBoosta oraz Optifine.

Co do pamięci, skorzystaj ze sposobu podanego w temacie launchera Geoning.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Z tego co wiem, to przydzielić więcej pamięci Ram do Minecraft`a da się tylko posiadając oryginalnego mc.

Mogę się mylić.

Opublikowano

Ja mam coś takiego .

javaw -Xmx12288m -Xms12288m -jar "C:\Users\User\AppData\Roaming\.minecraft\minecraft.exe"

i pamiętaj, jeden 1gb ramu to 1024mb, wiec nie mozesz pisać randomowych liczb, czyli

1GB= 1024mb

2GB=2048 mb

itp..

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Człowieku dajesz 12gb na samego minecrafta to ja ci życze powodzenia.

Co do tematu, dobrze masz wszystko. "Used" to inaczej "Używana" minecraft tak ma i tego nie zmienisz to java ciągnie ram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...