Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile ramu 100/mbs

sosnax1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile ramu ddr3 dać na serwer minecrafta tak żeby ładnie chodziło z wiekszą ilośća pluginów. Łacze max 100mb/s więc 32 gb ramu to dobry wybór?.Ilość ramu na 1 slot.

http://www.1and1.pl/server-dedicated-xl?linkOrigin=server-dedicated-overview&linkId=ct.btn.continue.package.xlOstatni z ich oferty. Co do tej oferty ona może sie jeszcze zminiec.

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Opublikowano

Zależy ile pluginów wgrasz i ile slotów. Ja bym zrobił ze 100 slotów, sporo plugów to powinno starczyć 100 GB i jeszcze spokojnie nie będzie lagów. A można wiedzieć gdzie masz taki serwerek ?

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Zależy ile pluginów wgrasz i ile slotów. Ja bym zrobił ze 100 slotów, sporo plugów to powinno starczyć 100 GB i jeszcze spokojnie nie będzie lagów. A można wiedzieć gdzie masz taki serwerek ?

em...

100GB oco kapisz ram?! chyba mb na 1 gracz?

Opublikowano

Teoretycznie idącz zasadą ram = 64mb / gracz starczyło by ramu na 500graczy (0.o). Ograniczeniem w tym wypadku jest procesor i internet, jednak na pewno uciągnie 100osób i nie stawia to wątpliwości. Do 150 z pluginami powinno ogarnąć bez problemu. Procesor jest bardzo dobry i szybki (praca 12 wątkowa) więc problemów nie powinno być.

Opublikowano

Bardzo dziękuje za odp czyli nie opłaca mi się kupować serwera 32 gb ramu - 1 slot= 64gb ramu * 150 = 9600 Dodac troche na sam system to mi wyjdzie na spokojnie 11 gb :P

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...