Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] 6 królestw wersja finalna na Resthea.pl - prezentacja

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym Wam dzisiaj zaprezentować finalną wersję 6 królestw, mojego autorstwa. Pojawi się na serwerze Resthea, który współtworzę. Przewidujemy start na październik lub listopad, ale są to naprawdę bardzo ogólne dane, i tak na prawdę nic jeszcze na pewno nie wiadomo.

Oto film:

Intro zrobił specjalnie dla naszego serwera @Deraxium.

Flagi są autorstwa @Alcher'a

Obecnie wraz z Arczim (@Hasumi) pracujemy nad mapą kontynentem, która swoim kształtem będzie przypominała tą z wyboru królestwa. Gdyby nie Arczi który naprawdę się zaangażował, to nie mógłbym Wam powiedzieć że mamy już skończony teren, tekstury, obiekty w 20%. Trzeba je dokończyć, została jeszcze minimapa i kolizje (atr)

Teraz trochę o projekcie Resthea:

Generalnie Resthea zaczęła powstawać pod koniec wakacji, początkowo nazywała się exidia, ale wraz z dojściem mnie do Teamu w 1 tygodniu września zmieniliśmy nazwę. Sama nazwa Resthea to był jeden z moich wcześniejszych projektów, tworzyłem go z @Franci'm, przeszło pół roku wcześniej. Ale teraz o obecnej Resterze. Team to naprawdę fajni, zgrani, pełni pomysłów ludzie, a są to:

@Hasumi - Arczi

@`SkaCzuS. - Kaczy

Xaanik - Xanik

@Qentinios - Ja

Mamy też Videomastera, jest nim @Deraxium

Pierwsze screeny z mapy 12x12, a także informacje o serwerze możecie znaleźć na naszej stronie, albo na moim blogu.

Gdybyście mieli tylko jakieś pytania co do serwera, chętnie odpowiemy.

Aby nie zakładać nowego tematu, dodam tu też trailer naszego kanału youtube, gdzie będą umieszczane kolejne filmy z serwera

http://youtu.be/bNSt53PdREQ

sygnatura2.png

Opublikowano

Zapraszamy Do Pisania.

I juz niedlugo na serwer.

Aktualnie robie mape :)

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Fajny pomysł jeśli znajdzie się tylu chętnych graczy na każde z królestw żeby nie było pustego to naprawde fajna sprawa.Chociaż czasem jak widze na serwerach np 2 królestwa i są to standardowe np "shinso i chunjo" i piszą ze są nowe bo zmieniono im kolor flag to zastanawiam się kogo to tak naprawde do siebie przekona.

słaby jestem w te miecze...

Opublikowano

Mamy swój system. Kazda flaga zostala, recznie wykonana + autorski system krolestw.

Opublikowano

Mapa Chunjo,Jinno i Shinsoo jest nietknięta?

Musicie mieć bardzo dużo graczy, żeby każde królestwo było wypełnione ;)

skpUo.png

Opublikowano

Jak nie tknieta? Przeciez napisane jest ze 1 wielka mapa dla wszystkich.

Czyli nowe krolestwa.

Opublikowano

Jeśli texture mapy tworzycie tak jak myśle to ktoś sie musiał z nią troche namęczyć.Swoją droga gdzieś obiło mi sie o uszy ze taka multimapa może nieść ze sobą pewne problemy.

słaby jestem w te miecze...

Opublikowano

Jeśli texture mapy tworzycie tak jak myśle to ktoś sie musiał z nią troche namęczyć.Swoją droga gdzieś obiło mi sie o uszy ze taka multimapa może nieść ze sobą pewne problemy.

Ja tam problemów żadnych nie widzę ale może o czymś nie wiem :)

pierwsze screeny z mapy Resthea, kontynentu 12x12:

gz7ukw.jpg

c5phat.jpg

m3eupd.jpg

c0ixlx.jpg39icqc.jpg

1mkt8f.jpg

sygnatura2.png

Opublikowano

To video z 6 królestw, czy zapowiedź serwera? -.- Każdy post o serwerze, a nie o filmiku będzie nagradzany. Proszę też usunąć te elementy prezentacji/zapowiedzi, nie od tego jest ten dział.

Opublikowano

To video z 6 królestw, czy zapowiedź serwera? -.- Każdy post o serwerze, a nie o filmiku będzie nagradzany. Proszę też usunąć te elementy prezentacji/zapowiedzi, nie od tego jest ten dział.

Ok, usunąłem większość, bez spiny xD

Po prostu chciałem w jakiś sposób już zachęcić do śledzenia informacji i oczekiwania na serwer, a zapowiedzi z 2-miesięczym wyprzedzeniem nie można robić :(

sygnatura2.png

Opublikowano

Jeśli dobrze przeczytałem wszystko wyżej to m1 dla wszystkich królestw będzie ta sama mapa, jednak każde miasto będzie rozrzucone w innym miejscu tak?

Opublikowano

tak

będzie to wyglądało mniej więcej tak:

g3n5n7.jpg

żeby nie było że post nie dotyczy filmiku, to dodam że zrobienie tego filmiku kosztowało mnie 4h

sygnatura2.png

Opublikowano

fajnie mi się podobają te flagi teraz tylko pytanie ile graczy musiałoby grac na serwerze aby królestwa nie były puste a więc serwer musi być zaje*isty aby w królestwach grała pokaźna liczba graczy

pozdro :) i powo nad pracami przy serwerze

łapaj like za prace

Opublikowano

fajnie mi się podobają te flagi teraz tylko pytanie ile graczy musiałoby grac na serwerze aby królestwa nie były puste a więc serwer musi być zaje*isty aby w królestwach grała pokaźna liczba graczy

pozdro :) i powo nad pracami przy serwerze

łapaj like za prace

Mamy 2 ch na poczatek.

Bedzie duzo ludzi.

Opublikowano

Może stwórzcie coś w stylu mapy świata?

Podział na kontynenty: Ameryka Północna, Ameryka Południowa, Afryka, Europa, Azja, Antarktyda i Australia z prawdziwymi flagami :D

Zawsze to by była jakaś odskocznia od tego nudnego metina.

Opublikowano

Może stwórzcie coś w stylu mapy świata?

Podział na kontynenty: Ameryka Północna, Ameryka Południowa, Afryka, Europa, Azja, Antarktyda i Australia z prawdziwymi flagami :D

Zawsze to by była jakaś odskocznia od tego nudnego metina.

Dokładnie, brakuje jeszcze broni AK47 + M4 a i jeszcze dodajcie granaty + czołgi bo nie ma :/

Mamy 2 ch na poczatek.

Bedzie duzo ludzi.

Najpierw pomyśl czy serwer będzie stał, współczuje tych bugów ile tutaj będzie.

Z tego co widziałem i wiem to skaczuś zjebał nie jeden serwer :D

Opublikowano

Dokładnie, brakuje jeszcze broni AK47 + M4 a i jeszcze dodajcie granaty + czołgi bo nie ma :/

W tym metinie jest wszystko możliwe, ludzie latają na rakietach, smokach co pół mapy zajmują, noszą bronie 3x większe od siebie, więc mnie już tu nic nie zdziwi ^_^.

Ogółem chodziło mi tylko o kształt mapy na wzór mapy świata; fakt, że królestw byłoby zbyt wiele, ale zawsze to coś innego..

Niepotrzebna ta nadinterpretacja..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...