Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Paktofonika i jej "fani"

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Ostatnio na kwejku itp pojawiły się wpisy o filmie "jestem bogiem" czyli filmie o paktofonice.

Zauważyłem też wielu nowych fanów tego zespołu hip-hopowego.

Niedawno w szkole zauważyłem dziewczynę która miała koszulkę z napisami o tym filmie i zdjęciem Piotra Łuszcza; więc zapytałem jej czy wiem kim był Piotr Łuszcz, Wojciech Alszer lub Sebastian Salmert.

Odpowiedź oczywista "nie", w takim razie pytam czy wie kto to Rahim i Fokus, dalej nic -.- A Magik ?

Tylko wiedziała że magik był w tym zespole, no dobra idziemy dalej jakie nagrali piosenki :

- Jestem Bogiem

- i ?

- nie wiem

Taka jest większość tych fanów tego zespołu.

Sam zaliczam się do ich fanów ale słucham ich od 2002 roku i znam podstawowe informacje o nich.

Czy wy też zauważyliście napływ fanów paktofoniki ?

Ja tak i google też :

http://www.google.com/insights/search/?hl=pl#q=paktofonika%20jestem%20bogiem&cmpt=q

Co myślicie o takich ludziach ?

Opublikowano

Myślę, że nie każdy kto teraz pójdzie do kina, a nigdy nie słuchał paktofoniki jest sezonowcem. Może kogoś interesuje ten film? Osobiście lubię chodzić do kin/czytać biografię ludzi których nie znałem. PKF słuchałem kieeeedyś, teraz nie ale do kina pójdę bo ciekawi mnie co tam będzie. Inna rzecz jeśli ktoś słuchał bonsona a nagle słucha PKF, pisze na fejsie że loff magik a tak naprawdę nie wie kto to jest. :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

To jest podobnie jak Euro było. Dziewczyny: Lewy<33 Błaszczykowski Loffciam.. A po Euro ? Pamięć o nich zniknęła. i Połowa z nich nie wie w jakim klubie grają. Eh

1353164337-U602429.jpg

Proszę o zrzucenie trochę % :]

Opublikowano

Myślę, że nie każdy kto teraz pójdzie do kina, a nigdy nie słuchał paktofoniki jest sezonowcem. Może kogoś interesuje ten film? Osobiście lubię chodzić do kin/czytać biografię ludzi których nie znałem. PKF słuchałem kieeeedyś, teraz nie ale do kina pójdę bo ciekawi mnie co tam będzie. Inna rzecz jeśli ktoś słuchał bonsona a nagle słucha PKF, pisze na fejsie że loff magik a tak naprawdę nie wie kto to jest. :)

Podobnie jest ze słuczami dupstepu gdy spytasz ich jak nazywa się skrillex
Opublikowano

*JESTEM WIELKĄ FANKĄ DUBSTEPU*

-Jak nazywa się skrillex?

-Kto to jest skrillex? :O

Mniej więcej tak jest. To samo będzie 3/4 miesiące po premierze Jesteś Bogiem.

-Który kawałek Magika podoba Ci się najbardziej?

-Kto to magik?: o

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Słucham dubstepu, ale Skrillex wręcz obraża ten gatunek, tak więc jeśli ktoś go nie słucha, może nic o nim nie wiedzieć.

Temat: Co was to obchodzi? To jest ich sprawa że są sezonowcami, tak bardzo wam to przeszkadza? Nie macie innych spraw tylko dyskutowanie o tym, jacy to źli są ci sezonowcy? Sam na ogół nie słucham rapu, nie słucham Paktofoniki, Magika itp. ale film obejrzę, chociażby z czystej ciekawości.

Game Over

Opublikowano

Ja do fanów się nie zaliczam, nie słucham ich piosenek, kiedyś tam mi się obiły ich piosenki o uszy wiadomo jak to jest. Ale na film się wybiorę, ale tylko ze względu na recenzje. Nie uznaję się za ich fana, także moja aktywność do nich nie wzrośnie, pójdę tylko na film.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Zapewne od urodzenia mieliście w domu PKF na głośnikach i teraz każdy po prostu "zgapia".

Ja bym się cieszył, gdyby o moim ulubionym zespole powstał film i coraz większe grono zaczełoby go słuchać.

Opublikowano

Ja tego słuchałem 10lat temu?

jak miałem 8lat jak brat starszy wtedy 16lat słuchał ich teraz czasem sobie posłucham ostatnio oglądałem koncert pożegnalny

Na film się wybiorę nie jestem jakimś fanem ale poprostu ich piosenki wpadają w ucho,a film napewno bd ciekawy, tak samo jak "skazany na blusa" o zespole Dżem no i o Rysku

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Paktofonika.... wyczaiłem ich dopiero w 2008, bo wtedy zainteresowałem się Rapem i ogólnie Hip-Hopem. To prawda, wkurwia mnie powoli jaranie się Magikiem, ale to jest naturalna kolej rzeczy, sezonowcy byli, są i będą. Chociaż jest też dobra strona, mała część osób które teraz się zajarały PFK będą ich słuchać i edukować się na ich temat.

BTW. Na film nie idę, brak hajsu :( Oglądnę jak wejdą do sieci....

Opublikowano

@UP No tak, dobra Beka nie jest zła :D

"Jestę Jahwę, ty tesh jesteś Jahwę, tylko wyobraź to sobie, sobie"

Opublikowano

To są pojebańce.Tylu jest niby "fanów" bo pokazał się film o nich a za rok/dwa już wszyscy będą zapominali o nich. Tak samo jak było ze śmiercią Michaela pogrzeb był i już wszyscy jego niby "fani" moim zdaniem to sa fani na 10-15 dni.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Twórczości PFK słucham sporadycznie, ale na film pójdę. Ze względu na ciekawość, po prostu chcę wiedzieć jak by wyglądął taki film.

Poza tym z PFK i tak najmniej lubię Magika. Najbardziej Fokusa, potem Rahima.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Nie jestem jakimś ich wielkim fanem ale lubię sobie posłuchać PFK i znam podstawowe info o nich, a na film pójdę nie tylko dlatego że jestem ich fanem ale też dla czystej ciekawości.

A co do sezonowców to oni byli, są i będą.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Nie wiem tylko po co ta dyskusja - czujecie się urażeni, że wy słuchacie pfk od 190 lat, a oni jako zajawkę przed filmem? Nawet jeśli to nie wiem co w tym złego, dzięki filmowi mogą zacząć słuchać tej muzyki, a wsród "fanuf" pfk jest takie przekonanie, że reszta chce być fajna.

Mając do wyboru kolejną urynę z Mariuszem Pujszo pt "Komisarz Blond", to już wolę iść na Jestem Bogiem. A od hiphopu się zazwyczaj trzymam na kilometr.

@ace

Ja akurat od śmierci MJ zainteresowałem się jego muzyką i słucham do dziś :>

Opublikowano

Wiadomo było że tak będzie, tak samo jak ktoś tam wyżej o euro napisał.

Ja wgl. nie rozumiem jaraniem się PFK, bo to słaby/a zespół/grupa (już widzę fanów którzy mi napiszą że nie rozumiem przekazu).

Sam kiedyś się nimi jarałem jak zaczynałem słuchać rapu, ale teraz widzę że gracze z podziemia "zjadają dupą" całe pfk.

Na film nie pójdę, może ściągnę z neta.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Cóż, wcześniej nie mogłem ich słuchać, bo po prostu nie mogłem, byłem małym dzieciakiem, jak pfk się rozsypało. Na film pójdę. Nie jestem jakimś tam ich super fanem, ale znam pare utworów k44 i pfk i je lubię.

Są nowiny, skurwysyny film trwa prawie dwie godziny. Premiera już jutro.

@down

Byli fajni moim zdaniem, jednakowoż automatycznie byli numerem jeden w "fajności", bo byli w ogóle jednym z pierwszych hiphopowych zespołów w Polsce.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wiadomo było że tak będzie, tak samo jak ktoś tam wyżej o euro napisał.

Ja wgl. nie rozumiem jaraniem się PFK, bo to słaby/a zespół/grupa (już widzę fanów którzy mi napiszą że nie rozumiem przekazu).

Sam kiedyś się nimi jarałem jak zaczynałem słuchać rapu, ale teraz widzę że gracze z podziemia "zjadają dupą" całe pfk.

Na film nie pójdę, może ściągnę z neta.

Może na dzisiaj jest słaby, ale kiedyś był jednym z lepszych :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Może na dzisiaj jest słaby, ale kiedyś był jednym z lepszych :)

Byli jednymi z najlepszych bo byli jednymi z pierwszych... (chujowo to napisałem, ale wiadomo o co chodzi)

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Sam nie jestem fanem Paktofoniki, tzn wiem tylko tyle że byli znani. Osobiście słucham Ryśka, częściej rzadziej ale słucham, lecz chętnie obejrzałbym ten film aby się czegoś o Magiku dowiedzieć :)

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...