Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z tego co się dowiedziałem, to windows 7 po każdym uruchomieniu komputera ma inny adres HID, więc będzie wtedy występować HID error.'

Czy ktoś z was kto używa windowsa 7 wie jak to ominąć? Czy jak uśpię tylko komputer to HID też się zmieni?

Opublikowano

Wydaje mi się że w stanie uśpienia nie. Ale jak nie chcesz mieć tego erroru polecam nie wyłączać komputera oraz go nie restartować. Też miałem wiele razy ten błąd i jest on denerwujący :/

Sig.png

Opublikowano

@rosire

rozumiem, że też masz Windows 7?

Jeszcze spróbuję w trybie hibernacji, on wyłącza jakby komputer ale nie uruchamia niczego od nowa więc powinno działać, tylko źle będzie jak np. antywirus uruchomienia ponownie będzie potrzebował :/

Opublikowano

Tak, też używam Windows 7. Jak w stanie hibernacji, komputer nie odłącza zasilania od dysku to wtedy sbot będzie działać ale jeśli odłącza zasilanie od dysku to nawet nie próbuj bo HID od razu się zmieni.

Sig.png

Opublikowano

Próbowałem już przed chwilą, bo mi sbot działa, jak pójdę w stan hibernacji i nawet odłączę zasilanie, to sbot będzie działać ;)

Edit.

Nie ogarniam już tego, kompa przez przypadek wyłączyłem a teraz nie mam error hidu xD

Edit nr 2.

Ehh, chyba wiem, dzielę SBota z D&G, D&G tera nie ma na chacie, jak mi wywalił wcześniej HID to jemu za pewne też, teraz się jakoś zresetował, uruchomiłem ponownie przez przypadek i tym samym zapewne zająłem drugi HID adres i D&G teraz nie będzie mógł wejść, a jak spróbuje to mnie też wywali i musimy czekać do następnego resetu, to jest moja teza na ten temat :/

Admin Cienia
Opublikowano

Piszę tera z roboty, jeśli mój bot jest online, to będzie działać, jeśli nie to przekichane. :P Zmień winde na inną. ^^

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

jeżeli nie, to nie będę uruchamiać ponownie kompa po prostu xD

bo hibernacja na pewno nie zmienia HIDu.

z tym uruchomieniem to lipa ;/

Edit.

byłem na ircu Sbota i tam mówili mi, że już pracują nad tym, aby sbot w pełni funkcjonował z win7

Edit 2.

Chyba znalazłem sposób na zresetowanie HID adressu ;)