Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kartą graficzną

minostar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z kartą graficzną GeForce po zainstalowaniu sterowników się strasznie przegrzewa jak gram w cs'a to po 10min się wyłącza cały komputer

Marka i moc zasilacza:

Procesor:Intel Pentium D CPU 3.20gh x2

Płyta główna: Gigabyte (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Karta graficzna:GeForce 7600 GS

Pamięć RAM:3GB

Dysk twardy: ==

RlFQd56.png

Opublikowano

jak strasznie? chłodzisz ją czymkolwiek czy tylko radiator na niej ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

chłodzona jest

może nie strasznie ale bardzo szybko

odinstalowałem sterowniki i jest dobrze może zainstaluje starszą wersjie i zobacze czy pomoze jak pomoze dam edit :)

Sterowniki pobrane z www.nvidia.pl

RlFQd56.png

Opublikowano

@Up2

I co ty tym wniosłeś do tematu? Może mu wystarczy ta karta bo gra tylko w cs'a?

@Top

Spróbuj przeczyścić kompa z kurzu sprężonym powietrzem i pędzlem z naturalnego włosia.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

większość w cs ale problem jest że niemam sterowników :x bo mi przegrzewała się karta z sterownikami bo jak miałem viste to normalnie wszystko pykało niewiem może pobiore jakąś starą wersje sterowników jak możecie znajdzcie mi sterwoniki starsze z góry dzięx windows 7 64-bity

i mi trudno się gra bo gram na surfie i mi źle chodzi np drabiny mają inny wygląd rampy itp

RlFQd56.png

Opublikowano

windows 7 na takim złomie?

W7 możesz mieć nawet na 10 letnim komputerze, a to że komputer nie jest najnowszy to nie znaczy, że to złom...

@topic

próbowałeś przeczyścić wentylator na karcie?

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jeszcze dodam coś od siebie ;)

Mam tą kartę i mi tak samo się ona przegrzewa po 10 minutach gry ale komp się nie wyłącza.

Po pewnym czasie zrobiły mi się zimne luty i będe próbował ją naprawić.

Jednak przed tym kupuje nową płyte główną gdyż moja się spaliła.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Hm , ja mam taką samą GPU , na półce spalona :D E ale nie rozumiem , jak gry ci chodzą ci bez sterowników to po co sterowniki instalować ? Spróbuj zainstalować może starszą wersję i nie instaluj Physyx bo to tylko żżżre FPS .

Wyczyść chłodzenie karty . Zmień pastę . To powinno pomóc . A jak coś to nie insstaluj w ogóle sterowników bo jeszcze kartę spalisz i co będzie :D ( nie jestem jakimś specem od PC , napisałem Ci to co wiem żeby pomóc ).

Moja GPU też się grzeje ( 90 C w stresie ) 9400gt , no ale ja wymieniam więc nie mam problemu . Doradzicie jaką brać ? Mam do wyboru HD7770 1gb Sapphire/Gigabyte . Chyba wezmę Sapphirka bo ma moim znadniem lepsze chłodzenie .

Jestem ciekawy jak spaliłeś płytę główną bo mi się jeszcze nie udało :D

Opublikowano

Stary model karty,nie wiem jak tym możesz na niej grać. Proponuje kupno innej karty np Ati Radeon 4800

Po co mu taka jak on gra w CS'a ? To tylko wyrzucenie pieniędzy w błoto . CS nie ma takich wymagań .

Stary model karty,nie wiem jak tym możesz na niej grać. Proponuje kupno innej karty np Ati Radeon 4800

On gra w CS'a a nie w BF3 . Więc nie rozumiem ...

windows 7 na takim złomie?

Jaki złom ?! Przecież ten PC po zmianie grafiki pociągnie najnowsze gry ...(moja sugestja , nie znam tego proca ale jak ma 2 rdzenie po 3,2ghz to jest ok :D ) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...