Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Własny login screen

mastah1771

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie widziałem takiego poradnika na forum więc postanowiłem własnoręcznie go napisać. Chciałbym wam zaprezentować własny login screen czyli ekran logowania. Może to być dowolny filmik z YT.

Będziemy potrzebować dwóch programów: YouTubeDownloader i Format Factory

Włączamy nasz YouTubeDownloader. Wklejamy tam link do filmiku z YouTube i go ściągamy.

Gdy już ściągniemy nasz filmik otwieramy program Format Factory. W zakładce Video po lewej stronie zjeżdżamy na dół i wybieramy Wszystko do SWF. Następnie klikamy Dodaj plik i szukamy wcześniej ściągniętego filmiku z YT. Teraz klikamy na Ustawienia wyjściowe i ustawiamy Profil na 640x480. W rubryce Rozmiar Video poniżej wybieramy wartość 1280x720 HD Device, klikamy OK i jeszcze raz OK. Teraz będziemy mieć duży przycisk Click to Start i oczywiście go klikamy. Gdy nam się już skonwertuje przechodzimy do folderu gdzie zapisał nam się plik (docelowy Moje dokumenty > FFOutput) i zmieniamy nazwę naszego pliku na login. Przechodzimy do folderu z LoL. League of Legends > rads > projects > lol_air_client > releases > 0.0.0.203 > deploy > assets > swfs. Mamy tutaj plik login kopiujemy go sobie najlepiej na pulpit. Podmieniamy plik login na nasz który zrobiliśmy sami. Nasz login screen jest już gotowy. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia co do tego poradnika proszę pisać w komentarzach.

@edit. Dodam jeszcze żeby wyłączyć nasz login screen i przejść do podstawowego (bez animacji) klikamy Disable Menu Animations, Wyłącz Animację Menu. Po jakimś czasie odtwarza nam się podstawowa muzyka w celu jej wyłączenia klikamy dwa razy na Disable Login Music, Wyłącz Muzykę Logowania.

Opublikowano

Tak napisałeś z tym youtube downloaderem. A przecież zwykły film też da radę.

A da radę zmienić login screen bez animacji? Bo trochę przejrzałem tych folderów, ale raczej nic nie widzę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Tak napisałeś z tym youtube downloaderem. A przecież zwykły film też da radę.

A da radę zmienić login screen bez animacji? Bo trochę przejrzałem tych folderów, ale raczej nic nie widzę.

Jak to zwykły film też da rade ? Plik musi być w formacie swf. Ze zdjęciem pokombinuje może mi się uda.

@edit. Nie mam pojęcia jak zrobić bez animacji, ale możesz skleić sobie np. 2 zdjęcia i wtedy zapisać w formacie swf.

Opublikowano

A czy ten nowy login bedzie mial takze dzwiek z mojego filmiku ?

@Edit Juz nie trzeba odpowiadac, sprawdzilem, dziala =).

Przyda sie, dzieki. Lap lajka :D.

@Edit2 Nie wiem czy tylko ja, czy ktos jeszcze ale pobralem z 5 filmow wszystkie w jakosci HD 1080p (co prawda nie przec jyoutube downloader), przed wrzuceniem do format factory wyglada normalnie bez piskeli, natomiast po zmienieniu foramty na swf jakos spada ;/ . Wie ktos moze jak temu zaradzic?

@Edit3 Czy wy tez, gdy sie juz zalogujecie, caly czas macie muzyke z tego co teraz macie na login screenie ?

Opublikowano

Jakość niestety spada nie wiem dlaczego i nie wiem jak temu zaradzić. Gdy ja się już zaloguje do gry żadnej muzyki już nie mam. Spróbuj ściągnąć film z YT przez downloader i zobacz czy tez masz tą muzykę po zalogowaniu.

@edit. A jednak też mam tą muzykę. No to przed zalogowaniem wyłączaj animację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...