Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie laika dot. handlu Yangami.

sernikowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem żywo zainteresowany handlem Yangami (serwery publiczne), proszę o odpowiedź na poniższe pytania. W związku z moją 0 wiedzą dot. gry prosiłbym o niestosowanie ,,Metinowego" słownictwa:

1. Jaka jest polityka twórców gry wobec sprzedawców Yang? Rozumiem, że handel Yang za prawdzie pieniądze jest nielegalny?

Czy twórcy gry ,,śledzą, identyfikują" sprzedawców? Czy wobec takich osób stosowana jest praktyka usuwania, banowania ich kont?

Jeśli tak to czy twórcy stosują jakiekolwiek ostrzeżenia, czy kasują/banują konto bez jakichkolwiek upomnień, sygnałów?

Czy gracz może donieść na potencjalnego sprzedawcę?

2. Czy sprzedaż można prowadzić mając postać/bohatera na 1 poziomie?

3. Czy do dokonania sprzedaży wymagana jest obecność obu stron (klient-sprzedawca) w grze? Czy strony muszą spotkać się w określonym miejscu, w tym samym czasie? Czy postacie mają swobodną możliwość podróżowania? Jeśli jestem w mieście X to czy gracz z miasta Y może dotrzeć do mnie w krótkim czasie?

Jaka jest najpopularniejsza forma przekazania zakupionych Yangów? Czy możliwe jest przekazanie, wysyłka na odległość, pod nieobecność klienta?

4. Yang chciałbym skupować za realne pieniądze, czy spośród graczy jest dużo osób skorych odsprzedać mi swoje monety za ~50% ceny na Allegro?

Czy w przypadku kupienia Yangów, które zostały zdobyte w sposób niedozwolony istnieje możliwość ich skasowania czy też usunięcia mojego konta?

5. Jak wygląda typowa sprzedaż za PLN? Klient dokonuje zakupu na wybranym serwerze, umawiamy się w wybranym mieście, klient tworzy sklep/tobołek wystawiając w nim dany produkt, a następnie ja ten produkt kupuję za X Yang?

6. Jaki jest przedział wiekowy graczy? Jaki przedział przeważa? 13-17 czy 17-24?

7. Jak duże jest zainteresowanie grą pośród Polaków? Ile graczy łącznie przebywa w godzinach szczytu na wszystkich serwerach?

8. Widzę, że największy popyt jest na serwerach o wysokich numerach, s.26 itp? Są to serwery nowo powstałe? Ruch, zainteresowanie kupnem Yang drastycznie spada na serwerach starszych?

Liczę na treściwe odpowiedzi, dziękuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. To tak. Sprzedawanie yang za PLNy jest nielegalne i tu masz stu procentową rację. Na Allegro ludzie często piszą, że sprzedają czas poświęcony na zdobycie danego przedmiotu, a nie własność firmy, która wypuściła metina. No cóż, nie śledząc GM`i jako tako ludzi, którzy te yangi sprzedają / kupują. Jeżeli coś, to bardziej postacie, na których są bocone i są złapane na gorącym uczynku. Podczas sprzedaży trudno jest capnąć osobnika, no chyba, że wystawi tobołek na ch2 (tam gdzie wszystkie sklepy) i poprosi o wymianę.

2. Tak.

3. Obecność obu stron konieczna. Łatwo jest się przedostawać z miejsca na miejsce.

4. Gracze nie będą skorzy do sprzedawania tego taniej niż obowiązuje na allegro. A co do usuwania konta - to jeżeli wykryją (co zdarza się bardzo rzadko) to jest możliwość.

5. Dokładnie tak.

6. Obstawiałbym nawet 10-15/17.

7. Tutaj musisz odpowiedzi poszukać gdzie indziej, bo nie wiem. Wiem, że graczy ubywa.

A co do allegr, sam nieraz kupiłem tam yangi i nie było konsekwencji, więc spoko luz. Jak coś niejasne to poprawię.

Bywalec
Opublikowano

Witam,

Jestem żywo zainteresowany handlem Yangami (serwery publiczne), proszę o odpowiedź na poniższe pytania. W związku z moją 0 wiedzą dot. gry prosiłbym o niestosowanie ,,Metinowego" słownictwa:

1. Jaka jest polityka twórców gry wobec sprzedawców Yang? Rozumiem, że handel Yang za prawdzie pieniądze jest nielegalny?

Czy twórcy gry ,,śledzą, identyfikują" sprzedawców? Czy wobec takich osób stosowana jest praktyka usuwania, banowania ich kont?

Jeśli tak to czy twórcy stosują jakiekolwiek ostrzeżenia, czy kasują/banują konto bez jakichkolwiek upomnień, sygnałów?

Czy gracz może donieść na potencjalnego sprzedawcę?

- Owszem zdarza się,że administracja Metina banuje takich delikwentów,ale muszą być dobre dowody.

2. Czy sprzedaż można prowadzić mając postać/bohatera na 1 poziomie?

- Tak.

3. Czy do dokonania sprzedaży wymagana jest obecność obu stron (klient-sprzedawca) w grze? Czy strony muszą spotkać się w określonym miejscu, w tym samym czasie? Czy postacie mają swobodną możliwość podróżowania? Jeśli jestem w mieście X to czy gracz z miasta Y może dotrzeć do mnie w krótkim czasie?

Jaka jest najpopularniejsza forma przekazania zakupionych Yangów? Czy możliwe jest przekazanie, wysyłka na odległość, pod nieobecność klienta?

- Muszą być obydwoje. Jeden wystawia daną rzecz w Tobole za cenę X, a drugi ją kupuje.

4. Yang chciałbym skupować za realne pieniądze, czy spośród graczy jest dużo osób skorych odsprzedać mi swoje monety za ~50% ceny na Allegro?

Czy w przypadku kupienia Yangów, które zostały zdobyte w sposób niedozwolony istnieje możliwość ich skasowania czy też usunięcia mojego konta?

- Nie istnieją. Jedynie to może Cię Team Metin'a zbanować. [10% szansy].

5. Jak wygląda typowa sprzedaż za PLN? Klient dokonuje zakupu na wybranym serwerze, umawiamy się w wybranym mieście, klient tworzy sklep/tobołek wystawiając w nim dany produkt, a następnie ja ten produkt kupuję za X Yang?

- Dokładnie, tak jak opisałeś.

6. Jaki jest przedział wiekowy graczy? Jaki przedział przeważa? 13-17 czy 17-24?

- 13-17

7. Jak duże jest zainteresowanie grą pośród Polaków? Ile graczy łącznie przebywa w godzinach szczytu na wszystkich serwerach?

- Teraz? Graczy jest coraz mniej, dlatego wkrótce połączą serwery w jedność.

8. Widzę, że największy popyt jest na serwerach o wysokich numerach, s.26 itp? Są to serwery nowo powstałe? Ruch, zainteresowanie kupnem Yang drastycznie spada na serwerach starszych?

- Najstarszy serwer ma liczbę 1, a najmłodszy 26.

Liczę na treściwe odpowiedzi, dziękuję.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...