Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shen Late Game

byldezpolnocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tanka :^ wbija się jako 1 a potem ultuje swojego carry

jest dobry w late aoe taunt robi swoje

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

główna zaletą shena jest możliwość split pushowania co w late jest bardzo przydatne dla teamu, dobrze robiony shen w late ma dmg i jest w chuj tanky, także można powiedzieć że ma dobre late :?

Opublikowano

tanka :^ wbija się jako 1 a potem ultuje swojego carry

jest dobry w late aoe taunt robi swoje

Ultowanie swojego carry w TRAKCIE TF to jest największa głupota jaką może zrobić shen (no chyba że ad carry ucieka ze 100 Hp i goni go jeden gość , bo jak cała piątka to dostanie od każdego combo na ryj i ulti zmarnowane )

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Żeby asystować ofc, to nie jest żaden darius czy inne ścierwo żeby brać kille. Robi się go imo pod full tanka bo dmg będzie i tak z pasywa robił

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Nikt Ci nie broni brać killi (chyba że idziesz w supporta), ale lepiej zostawiać dla innych (ale wg mnie to w lacie, w early musisz się wyfeedować, choć trochę).

Lub możesz brać gdy inni mają już np full buildy.

<>

Opublikowano

Shen jest tankiem, ale robienie kogoś pod full tank jest głupotą bo wtedy nic nie robisz, składasz na niego po tanky itemach atme. Możesz też złożyć MoM lub WoE i masz tons of damage. Raczej asysty się bierze ale kille też.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Ludzie shen slaby wtf

Widzieliscie kiedys dobrego shena?

Banowany prawie zawsze na rankedach

Nie do zabicia w late game z prawidlowym buildem

Swietna inicjacja oraz system ucieczki z e

Tarcza z w i ten dmg z q ...

Np siedzisz na topie i farmisz a twoja druzyna walczy na bocie

Gdy przychodzi do walki po prostu wlaczasz ulta i jestes na bocie ...

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Profesjonalnie. Shen jest dobrym pickiem, imo dobry sustain na topie, dobre staty bazowe, więc z runami jest tanky nawet w early, dmg od max hp, świetny harras, lekki shield, który przydaje się np. gdy dostałeś ignite, aoe taunt, globalne ulti z bardzo dużą wartością shielda :)

Lecz polecam nim grać w jungli. Kille oczywiście bierz - jeżeli masz uratować killa, natomiast gdy jest możliwość, żeby mid/ top/ ad carry wzięli 100% killa to raczej im zostaw (unikniesz niepotrzebnego płaczu + Twój team będzie miał większy dmg).

Gold Member

nvm

Opublikowano

Oczywiście, praktycznie wszędzie jest shen dobry, no i w late najlepszy, bo ma najwięcej itemów. Shen to taka postać, że im dłużej trwa gra tym lepiej dla niego.

Opublikowano

Shenem składasz trinity force + wit's end i masz TONS OF DMG. Do tego reszta tanky itemów.

Chyba najgorszy wybór jaki się da, to złożyć TF na Shenie. Imo cena itemu nie jest adekwatna do korzyści jakie z niego czerpiemy. Shen musi w szybkim czasie stać się tankowny a nie myśleć o tonach demejdżu z itema za 4k golda.

Opublikowano

@up

dzień dobry jestem Darien z Moscow 5 , robię TF na shenie i kejruje gry <3

tak tak bedzie gadanie ze sugeruje sie topka, ale tak naprawdę Darien pokazał jak carrować grę shenem.

Opublikowano

Tf to dobry item na shenie. Tylko wczesniej polecam zrobic merkury+giant belt+chain vest+hog i wtedy mamy juz hp i resisty, wiec mozna kupic dmg. Full tank sie nikogo nie buduje. Ja np. Malphita na ranku zbudowalem na ad offtank, z wlaczonym W mialem ponad 300ad, i tak mnie nie mogli zabic i quadre zgarnalem

Opublikowano

@up

tak tak bedzie gadanie ze sugeruje sie topka, ale tak naprawdę Darien pokazał jak carrować grę shenem.

wszystko jest sytuacyjne. Ty widziss że darien zbudował TF to teraz będziesz mówił że to CORE na shena, a może darien buduje to raz na 200 meczy, w bardzo specyficznych sytuacjach ?

Na shennie przydatne jest AS, z powodu pasywu oczywiście.

Wits End, i ten śmieszny item z 50% AS i 200 zdrowia i piorunami co 4 atak też jest IMO dobry.

Opublikowano

@up

Jaki CS robi Darien do 20 minuty? 200+

Jaki CS robi przeciętny użytkownik mpc forum? 100 ( nie mówię ,że każdy ale jak patrze na ss ,które wstawiają ludzie to 100 cs nie jest najgorszym wynikiem)

Więc jeśli przeciętny użytkownik mpc zacznie składać TF jako pierwszy item, to się może okazać ,że lane phase skończy z 1 itemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...