Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań na temat Dedyka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar zrobić dedyka Metin2.

I Mam oto kilka pytań i prośby :

1. Czy można np. zrobić serwer hamachi aby go po prostu bieżąco sprawdzać czy wszystko ok podczas robienia serwera, a następnie go wgrać na dedyka? ;D

2. Potrzebuje stronę jaką polecacie z dedykami i strone internetową.

3. Instrukcja jak zrobić dedyka, stronę aby od razu rejestrowało do serwera oraz ItemShop ;) ?

4. Co muszę umieć aby zrobić dedyka?

5. Jaki jest przybliżony koszt serwera miesięcznie wraz ze stroną ?

6. Na jakich plikach zacząć robić serwer? (Mam zamiar zrobić serwer easy/pvp z 250 lvl )

7. Jak wgrać pliki na dedyka?

8. Jak o czymś ważnym zapomniałem Napisz ;D

Będą Like ;) Proszę o pomoc ;D

70489962284954469327.png

Opublikowano

Przybliżony koszt na początek tak 400-500zł, strony nie zrobisz jak nie umiesz jak coś to możesz kupić ale to też drogie rzeczy ;]... A i jeśli masz mało pojęcia o stawianiu serwera to nie zabieraj się ;). Pierw ucz się na hamaku ;p

45450230365060091770.jpg

Opublikowano

1. Tak można

2. Masz spis na forum z vps/dedyk, co do strony nie polecam od zielsko są dziury http://www.mpcforum.pl/topic/514771-infowszystkie-strony-na-jakich-mozna-zakupic-serwery-vps-dedykowane-i-strony-www/

3. Masz poradnik by Xyli http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-metin2-od-podstaw-na-32-i-64-bitowym-freebsd-82/

4. Czytanie ze zrozumieniem

5. zalezy jakiego dedyka kupisz ale tak w 350zł za dedyka a strona nie wiem :P

6. Wgraj czyste sf 2k11/12 czy jakie tam chcesz i edytuj je.

7. Przez ftp lub komendą "fetch" bezposrednio na edyka zassac

Przybliżony koszt na początek tak 400-500zł, strony nie zrobisz jak nie umiesz jak coś to możesz kupić ale to też drogie rzeczy ;]... A i jeśli masz mało pojęcia o stawianiu serwera to nie zabieraj się ;). Pierw ucz się na hamaku ;p

Jeśli ma chęci i zapał to czemu nie przecież może się zacząć uczyć na dedyku ;)

asd

Opublikowano

Najlepiej jest zacząć od postawienia Virtualnej maszyny na serwerze hamachi. Potem dodawaj nowe bronie rób własne questy.

Po czym jeżeli serwer zostanie postawiony i wszystko pięknie wgrane exp questy itp. Czas na Dedyka. ;-) Dedyk dedyk ..... coś ciężkiego.

Po przegraniu plików z hamachi na dedyka robisz stronkę albo twój zatrudniony grafik i odpalasz go po czym zapraszasz ludzi. Najlepiej jest kupić go za 500zł.

Na mpc znajdziesz wiele poradników na ten temat poszperaj trochę.

beznazwy1ji.pngDaj Like bo się popłacze.
Opublikowano

Ok! Dzięki! ;D

// Mogą być sf 2010? ;D

Oczywiście, to podstawowe pliki.

Aby nie zmarnować pieniędzy, polecam pierw zrobić wirtualną maszynę na komputerze, na nim zrobić cały dedyk (naprawienie dziur, dodanie nowości etc) następnie, te pliki wgrać na dedyka. =)

Opublikowano

Zrób na podstawowych plikach 2010 od Schittseta

http://www.mpcforum.pl/topic/569116-re-ulpoaddlczyste-sf-2010-by-schittset/

Któryś z tych uploadów będzie działał, poszukaj w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...