Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Nazwy mapy i edytora map

Ersan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem tworzyć mapy będą to mapy przygodowe.

Zrobiłem już sporą cześć ale nie mam pomysłu na nazwę.

Może podsuniecie mi jakoś wolną nazwę mapy przygodowej?

Szczegółowe informacje o mapie:

Dla zainteresowanych mapa będzie polegała na podróżowaniu po świecie pomaganiu innym będzie dużo zadań i pobocznych jak i głównych będzie również trochę walki mechanizmów zagadek będą też wskazówki Mapy będą w seriach np. nazwamapy1 nazwamapy2 nie zawsze będą one ze sobą powiązane.

Moja mapa niema tak jeszcze całkiem kompletnej fabuły mogę powiedzieć jedynie jak będzie wyglądała początkowa rozgrywka:

Start jest w naszym małym przytulnym domku z ogródkiem w skrzyni znajdziemy książkę z wstępem:

...jesteś poszukiwaczem przygód podróżujesz po świecie, pomagasz innym, rozwiązujesz zagadki, pokonujesz potwory i przede wszystkim poszukujesz wielkich przygód! Jednak od jakiegoś czasu nie spotkała cię żadna przygoda... Czas to zmienić!...

i przeszukujesz dom po chwili dochodzisz do wniosku że nie masz drewna do kominka więc idziesz do drwala który mieszka w lesie każe ci zdobyć 3 wieprzowiny i przynieść żelazny topór z jego magazynu. Gdy to zrobisz otrzymujesz drewno i informuje cię że rybak-Marni wspomniał coś o kłopotach w mieście Argal [nie wiem skąd ale kojarze tą nazwę]

więc wyruszasz do Marniego by otrzymać więcej informacji o mieście Argal on każe ci przynieść nici z jaskini obok [w jaskini jest pełno pająków] i zrobić z drewna które otrzymałeś od drwala i nic łódź i wędkę w zamian daję ci informacje i mówi jak dotrzeć do miasta Argal...

Między czasie było z 3 zadania poboczne

Reszty nie powiem bo bym za dużo powiedział.

Więc w pewnym stopniu duża część rozgrywki będzie działa się w mieście Argal... może nazwa będzie związana z miastem Argal ale muszę jeszcze pomyśleć.

Z góry dziękuje

Opublikowano

Nazwa? hmm najlepiej mapy jest nazywać pod fabułę np. jeżeli fabuła jest taka "Odszukaj skarb, 3 muszle" to dajesz nazwe "W poszukiwaniu muszli" wiesz o co chodzi :]

A edytor map? Najlepiej wgraj Single Player Command, ale z tego co wiem jest na wersję 1.2.5, także musisz wgrać plugin WorldEdit, i postawić serwer na np. hamachi

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Właśnie nie chciałem używać pluginów zamiast modów na singla.

Na pewno niema żadnego moda na singla do edycji mapy?

Moja mapa niema tak jeszcze całkiem kompletnej fabuły mogę powiedzieć jedynie jak będzie wyglądała początkowa rozgrywka:

Start jest w naszym małym przytulnym domku z ogródkiem w skrzyni znajdziemy książkę z wstępem: ...jesteś poszukiwaczem przygód podróżujesz po świecie, pomagasz innym, rozwiązujesz zagadki, pokonujesz potwory i przede wszystkim poszukujesz wielkich przygód! Jednak od jakiegoś czasu nie spotkała cię żadna przygoda... Czas to zmienić!... i przeszukujesz dom po chwili dochodzisz do wniosku że nie masz drewna do kominka więc idziesz do drwala który mieszka w lesie każe ci zdobyć 3 wieprzowiny i przynieść żelazny topór z jego magazynu. Gdy to zrobisz otrzymujesz drewno i informuje cię że rybak-Marni wspomniał coś o kłopotach w mieście Argal [nie wiem skąd ale kojarze tą nazwę] więc wyruszasz do Marniego by otrzymać więcej informacji o mieście Argal on każe ci przynieść nici z jaskini obok [w jaskini jest pełno pająków] i zrobić z drewna które otrzymałeś od drwala i nic łódź i wędkę w zamian daję ci informacje i mówi jak dotrzeć do miasta Argal... Reszty nie powiem bo bym za dużo powiedział.

Więc w pewnym stopniu duża część rozgrywki będzie działa się w mieście Argal... może nazwa będzie związana z miastem Argal ale muszę jeszcze pomyśleć.

Opublikowano

Omg Przecież jest mod singleplayercommands razem z nim instaluje się world edit (chodzi o "magiczną" siekierkę)

Licze na like

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

Dobra dzięki sprawę z programem do edycji mapy możemy zamknąć.

Jeszcze tylko czekam na propozycje nazwy mojej mapy.

A czy poda mi ktoś jakiś poradnik co do single player commands i WorldEdit wiem że jest kilka tematów ale chodzi mi o taki dla całkowicie zielonych w którym wszystko jasne jest wytłumaczone.

Opublikowano

hmmm może by tak Ocalić (Tu nazwa kraju , w którym jesteśmy ) i żeby głownym celem wszystkich map było uratowanie tego kraju?

300 350 400 500 1000

Opublikowano

@up

w sumie może tak być.

Część map które zrobię będą z serii Ocalić królestwo Argalu.

Pierwsza część będzie miała może taką nazwę:

-W poszukiwaniu Królestwa Argalu!

ale jeszcze muszę się zastanowić...

Opublikowano

@up i @2up

Może do innych map je wykorzystam.

PS:

Pierwsza część mapy z Serii ,,Ocalić Królestwo Argalu" powstanie najprawdopodobniej przed końcem września! o nazwie ,,W poszukiwaniu Królestwa Argalu" [nic nie gwarantuje]

Jeszcze tak zapytam czy da się poprawić błędy w książce która została już napisana?

Bo mam kilka książek z błędami i zamiast poprawić kilku wyrazów będę musiał całe książki od nowa napisać [czego nie chce]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...