Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Hunger Games - dyskusja ogólna

Warmexx

Tha Hungah Gamz  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Igrzyska ?mierci - obejrza?e?/a?, przeczyta?e?/a? czy jedynie gra?e?/a??

• Ogl?da?em/am
      1
    • Przeczyta?em/am
      0
    • Gra?em/am w Minecrafcie.
      0
  2. 2. Jak oceniasz seri??

• 5/5
      0
    • 4/5
      0
    • 3/5
      1
    • 2/5
      0
    • 1/5
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No hej.

Jako, że mój blog padł (mam nadzieję, że tymczasowo), a mam ochotę coś napisać, najodpowiedniejszym miejscem wydaje mi się MPC.

Igrzyska Śmierci, znane po angielsku jako Hunger Games zaczęły się od książki. I szczerze mówiąc zdecydowałem się ją przeczytać po zagraniu w trybie Survival Games w Minecrafcie. Przypomniało mi się wówczas, że był taki film, na podstawie jakiejś książki. Okazało się, że to trylogia. Pewnego dnia kupiłem sobie dwie pierwsze części.

Urzekły mnie.

Znacie uczucie zwane kacem książkowym? Po zakończeniu dobrej serii człowiek czuje niedosyt, trochę smutek z powodu rozstania z bohaterami - przez to nie może zacząć kolejnej książki. Tak samo miałem po przeczytaniu IŚ. Tak jak pisało na okładce - igrzyska mają szansę stać się najlepszą serią dla młodzieży po Harrym Potterze. Każda część trzyma w napięciu, dodatkowo zakończenia rozdziałów zawsze są zaskakujące i emocjonujące, przez co trudno zakończyć czytanie w danym momencie.

Hunger Games są popularne naprawdę wszędzie. Jak już wcześniej wspominałem, na podstawie książki powstał film (o którym już z trailerów mam średnie mniemanie, głównie z powodu wyglądu niektórych bohaterów), a także tryb serwerów w Minecrafcie. Szczerze mówiąc, ta seria i Metro 2033 są najlepsze jakie czytałem (może Metro raczej na drugim miejscu, bo 2034 było... słabe).

A co wy o tym sądzicie?

Just kidding.

Opublikowano

Nie podobało mi się, byłem mocno zniesmaczony filmem, który cały czas przynosił wrażenie, że nawet książka, jest napisana tak, by wyciągnąć jak najwięcej kasy z konsumentów.

Dynamika, dobra fabuła, owszem. Ale za to uczucie, które czułem przy czytaniu daję 2,5/5

A co do kaca książkowego. Polecam serię wiedźmina lub "Achaję", kac gwarantowany :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Z tego co wyczytałem w filmie nie jest zawarta nawet połowa tego, co jest w książce - na przykład nie wiadomo, po co Katniss ułożyła kwiaty na ciele Rue. Ale na razie nie będę oceniał, jutro obejrzę i dowiem się :D

Just kidding.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...