Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Costüme System Fulll

qarezz01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Merhaba Arkadaşlar Bakıyorumda bu forumda bazıları sadece kendini düşünüyor birşeyi bulunca hemen satmaya çalışıyor anlamıyorum bu insanları adamlar zaten paylaşmış utanmadan parayla satıyorlar birde. Neyse fazla uzatmıcam konu anlatımına geçiyorum. Öncelikle Yardımları için qaRezz01'e Teşekkür ediyorum. Ve konu Başlıyor umarım herkes ekliyebilir

smile.png

Not : Konunun Orjinal paylaşıldığı yer : http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/2112444-release-kost-msystem.html

< Evet Öncelikle Gerekli Dosyalar >

Gerekli dosyalar :TIKLA İNDİR

Virüs Taraması : TIKLA GÖR

<> Oyundan Görüntüler <>

snap2e.png

By zarifdesinq at 2012-09-18

snap1ey.png

By zarifdesinq at 2012-09-18

TOPLAM 56 ZIRH VE 24 ADET SAÇ BULUNMAKTADIR

*-*-* PACK DOSYLARININ YAPILIŞI VİDEOLU ANLATIM *-*-*

Not : lutfen videoyu 1080P HD formatta izleyiniz

^_^ ŞİMDİ SIRA EN ÖNEMLİ NOKTALARA GELDİK BU KISMA DİKKAT EDİN ^_^

İlk önce filezillaya giriyoruz şu dizine gidin :

Kod:

usr/game/share/locale/turkey/quest

bu kısımda bulunan questlib.lua dosyasını açıp şu kodları en alt kısma ekleyin

PHP- Kodu:

dofile("locale/turkey/quest/questlib_costum.lua")

function costume_system_create()

os.execute("mysql -u root player --execute=\"INSERT INTO costume_system(pid) VALUES ('".. pc.get_player_id() .."')\"")

end

function costume_system_read(type_v)

local mysql_read = (mysql_query("SELECT "..type_v.." as result_value from player.costume_system where pid = ('".. pc.get_player_id() .."')") or {["result_value"] = 0})

return mysql_read.result_value[1]

end

function costume_system_update(type_s, value)

if type_s == "part_main_old" then

if value < 41002 then

os.execute("mysql -u root player --execute=\"UPDATE costume_system SET "..type_s.." =('"..value.."') where pid = ('".. pc.get_player_id() .."')\"")

end

elseif type_s == "part_hair_old" then

os.execute("mysql -u root player --execute=\"UPDATE costume_system SET "..type_s.." =('"..value.."') where pid = ('".. pc.get_player_id() .."')\"")

end

end

mysql_query = function(query)

if not pre then

local rt = io.open('CONFIG', 'r'):read('*all')

pre = string.gsub(rt, '.+PLAYER_SQL:%s(%S+)%s(%S+)%s(%S+)%s(%S+).+', '-h%1 -u%2 -p%3 -D%4')

end

math.randomseed(os.time())

local fi, t, out = 'mysql_data_'..math.random(10^9)+math.random(2^4,2 ^10),{},{}

os.execute('mysql '..pre..' --e='..string.format('%q', query)..' > '..fi)

for av in io.open(fi, 'r'):lines() do table.insert(t,split(av, '\t')) end; os.remove(fi);

for i = 2, table.getn(t) do table.foreach(t[i],function(a, b)

out[i-1] = out[i-1] or {}

out[i-1][a] = tonumber(b) or b

out[t[1][a]] = out[t[1][a]] or {}

out[t[1][a]][i-1] = tonumber(b) or b

end) end

return out

end

function split(str, delim, maxNb)

if str == nil then

return str

end

if string.find(str, delim) == nil then

return { str }

end

if maxNb == nil or maxNb < 1 then maxNb = 0 end

local result = {}

local pat = "(.-)" .. delim .. "()"

local nb = 0

local lastPos

for part, pos in string.gfind(str, pat) do

nb = nb + 1

result[nb] = part

lastPos = pos

if nb == maxNb then break end

end

if nb ~= maxNb then result[nb + 1] = string.sub(str, lastPos)

end

return result

end

Sonra > aynı bölümde bulunan quest_functions dosyasını açın ve şu kodları en alta ekleyin

Kod:

costume_system_create

costume_system_read

costume_system_update

Sonra > questlib_costum.lua adı dosyası quest kısmına atıp dosya izinlerini 777 yapın

Son olarak costume_system.quest dosyasını quest bölümüne atıp putty'e giriyoruz

login oluyoruz ve şunu yazıyoruz

cd /usr/game/share/locale/turkey/quest [ENTER'e basıyoruz]

./qc costume_system.quest [ENTER'e basıyoruz]

Ardından Navicata Giriyoruz : Verdiğim dosya içindeki costume_system.sql dosyasını Navicat > Player kısmına okutuyoruz.

Sonuncu olarak Navicat > Mysql >User Tablosunu açıyoruz ve resimdeki gibi yapıyoruz

snap3d.png

By

zarifdesinq at 2012-09-18

Artık Sistem Aktif olmuştur smile.png Geriye Tek kalan Zırhları Ve saçları Servere Eklemek onun içindeqaRezz01' in Hazırladıgı Video Yardımcı olacaktır kolay Gelsin Hayırlı olsun

Videoyu İzlemek için Resime Tıklayınız Not : lutfen Videoları 720p HD Formatta izleyiniz

Video Part 1 :

Video Part 2 :

Lutfen 1 Teşekkürü Ve + Rep çok görmeyiniz...

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Troche pic na wodę , dlaczego? bo na zcreenie jest ze ma zalozone jedno i drugie ( jednoczesnie i zbroje i kostium ) a na filmiku nr 2 juz tak nie jest postac ma inny nick to co on tutaj dal to juz dawno na elitepvp jest watpie zeby to dzialalo bez difa , no ale jak komujs zadziala niech napisze

Ps. po co on daje questy itp jak zeby tak jak on to zalozyc nie trzeba miec questow i w user nie trzeba grzebac? myslalem ze to full jest z difem a tu lipa nawet zakladki kostiumy nie posiada czleniu

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Troche pic na wodę , dlaczego? bo na zcreenie jest ze ma zalozone jedno i drugie ( jednoczesnie i zbroje i kostium ) a na filmiku nr 2 juz tak nie jest postac ma inny nick to co on tutaj dal to juz dawno na elitepvp jest watpie zeby to dzialalo bez difa , no ale jak komujs zadziala niech napisze

Ps. po co on daje questy itp jak zeby tak jak on to zalozyc nie trzeba miec questow i w user nie trzeba grzebac? myslalem ze to full jest z difem a tu lipa nawet zakladki kostiumy nie posiada czleniu

Jak bez difa, co Ty jebiesz. Dużo rzeczy bez difa zrobisz. Ja się wolę z questem jebać niż z difem.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

@up: Dlatego takie chujowe imitacje wychodzą na rynek, w dodatku dif to zmiana obecnej wartości a nie dogranie nowej. :(

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

@up: Dlatego takie chujowe imitacje wychodzą na rynek, w dodatku dif to zmiana obecnej wartości a nie dogranie nowej. :(

Chujowe imitacje mówisz. Miałem okazję sprawdzić system energii z epvp robiony na podstawie questa. Nie to gówno co dał kierownik. Całkiem sprawnie chodzi. Zmiana wartości, jeśli dalej lecimy z takim postępem, to niedługo będziemy mogli więcej. A przynajmniej pomarzyć zawsze można.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Bo to jest chujowe..

Juz lepiej nie mieć niz mieć takie.

Zachęcam do korzystania z Bonus Switchera specjalnie na Reinor.pl

http://www.mpcforum.pl/topic/713607-dl-tutorial-bs-na-serwer-reinor/

Opublikowano

Very, very good and beautiful

Dla epvp copy mastersów takich jak ty / aryman i die kasia to tak

Opublikowano

Dla epvp copy mastersów takich jak ty / aryman i die kasia to tak

Masz lepszą koncepcję na jebnięcie systemu kostiumów, który i tak chuja daje ?

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Mnie nie kręci bieganie w szwabskich dresach B)

Ja mam na te całe kostiumy i system energii wylane, wolę zrobić coś samemu. Coś czego jeszcze nikt nie ma.

Opublikowano

Ja mam na te całe kostiumy i system energii wylane, wolę zrobić coś samemu. Coś czego jeszcze nikt nie ma.

Klocek g*wna w 3D, to by było coś.

Opublikowano

szwabskie dresy hahah najs ;pp

@top

fajne, lecz nie ma już olimpiady i się nie przyda ;]] za rok wykorzystam

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Klocek g*wna w 3D, to by było coś.

Była ekscytacja mieczem penisa w bodajże 2010 roku.

Chociażby system run i zwojów, to proste.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Jaki system Run?

Opublikowano

Jaki system Run?

em, np od kręgu 5-tego można używać zwojów, które dają x atrybuty na y czas. od 10 można używać run, które dają x atrybuty na y czas. Co krąg to lepsze staty.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Nie wiem o co ci chodzi ale te atrybuty mozna zrobić prosto. when use questem, i w bazie itemkowu ustawić limit poziomu.

Opublikowano

Nie chodzi mi o level postaci a o nową 'umiejętność' robioną na qf'ach. Wolę mieć coś swojego prostego niż żerować na pracy innych.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Chujowe imitacje mówisz. Miałem okazję sprawdzić system energii z epvp robiony na podstawie questa. Nie to gówno co dał kierownik. Całkiem sprawnie chodzi. Zmiana wartości, jeśli dalej lecimy z takim postępem, to niedługo będziemy mogli więcej. A przynajmniej pomarzyć zawsze można.

Ale ty mącisz...Sztuką jest coś zrobić raz a porządnie.. 'Będziemy mogli więcej' - difem na pewno tego nie dokonasz, btw. już kilka osób które zaczynało na tym potrafi "coś więcej" choć nadal są to podstawy, w dodatku wymagana jest znajomość C/C++/Asm co nie jest rzeczą prostą.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Dude, this is Polish forum and you're posting here tutorials in your own language... Can't you just translate it with google? ffs <_<

Kurwa, chłopie! KIedy ja ciebie ostatnio widziałem! ze 2010 był xD

Lepiej jest po turecku, jak jest niz po polsku z translatora :D

Opublikowano

Ale ty mącisz...Sztuką jest coś zrobić raz a porządnie.. 'Będziemy mogli więcej' - difem na pewno tego nie dokonasz, btw. już kilka osób które zaczynało na tym potrafi "coś więcej" choć nadal są to podstawy, w dodatku wymagana jest znajomość C/C++/Asm co nie jest rzeczą prostą.

Difem nie. Czy pisałem, ze wszystko da się difami zrobić ? C++ wcale nie jest tak zajebiście skomplikowany, assembler to nie wiem.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

phe...

nismo mocny jestes system energii to ja juz mam od dawna z questem takim jak na pl i ze to dziala bez difa to wiem ;) te zbrojki mozna dodac jako zwykle zbroje (juz kilka dedykow tak zrobilo)

jednak ja poczekam az dopracuja ten system kostiumow

matusznyback , moze i samemu cos robic sie oplaca ale co z tego ze sie nameczysz jak tylko twoj serwer ruszy mowie o dedyku czy no hamachi sciagna clienta rozpakuja pokradna rzeczy a Questa podrobia nie tacy sa co sie znaja nie polacy to niemcy

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...