Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skin windows 98 na windows 7

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Słyszałem coś że jak zmieni się orginalny wygląd windows7'a na taki stary (95/98) to jest mniejsze zużycie Ram'u.

Powiecie mi jak mam ustawić na taki skin windowsa 98? Bo po pierwsze przydało by się więcej mb do Ramu, a po drugie wolę stary wygląd windowsa, jeszcze ten szary :)

Czekam na odp.

Opublikowano

to wątp sobie dalej skoro nie masz nic do powiedzenia na ten temat

wyłącza interfejs Areo wraz z efektami, wyładowuje wszystkie grafiki z pamięci użyte do upiększenia i tak brzydkiego już windows

żadne tego typu modyfikacje nie przyspieszą w żaden sposób działanie ani nie spowodują odzyskania tylu RAM by to w ogóle było widoczne w codziennej pracy na kompie .

system i tak zajmie więcej pamięci jak będzie potrzebował bez względu na to jak ustawisz i zoptymalizujesz windowsa, bo tak działa prefetch wbudowany w windows

jak masz za mało pamięci po prostu nie instaluj systemu który nie jest dla ciebie i zostań przy XP jak ci żal 100-200 Mb mniej wolnego RAM-u

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to dużo ??? pokaż mi grę czy program co używasz by aż takie miał wymagania na dzień dzisiejszy co do wolnej pamięci od 2 do 4Gbwolnej wystarcza do normalnej gry

tyle to zabiera wersja ultimate albo enterprise, lub windows z zamulona pamięcią przez dodatkowe programy zainstalowane

mi na laptopie bez zbędnego softu w7 x64 professional aż 650 Mb z 4Gb wycina dla siebie , a np sam tylko Firefox po 1-2h potrafi nawet i 800 Mb dodać tylko od siebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...