Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM/PYTANIE] Jak postawić nić na serwerze z WorldGuardem?

Sebastian1882

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż, chciałem zapytać, jak postawić nitkę na serwerze z WorldGuardem.

Chodzi mi o to, że jestem administratorem serwera FB i chciałem zrobić potykaczkę. Ale gdy próbuję postawić nitkę/sieć pająka, ona się stawia się, a potem szybo znika i pojawia mi się komunikat czy na danym terenie jest działka. Próbowałem komendą //set [id nitki]m ale wyskakuje mi błąd:

"Please report this error: [see concole]

java.lang.NullPointerException: null". Sprawdzałem czy dobre id dawałem na internecie, więc proszę nie mówić, że dałem złe. Jak coś to użyłem id "287".

Jak temu zaradzić? Nie chcę usuwać pluginu "na chwilę", bo to bez sensu.

Proszę o pomoc :/ .

Opublikowano

Tez sie ostatnio zastanawialam... :D Mozesz chyba tylko zdjac cuboida...

Ale właśnie tam nie ma cuboida! To jest zwykły świat. A tak wgl. to "Zastanawiałeś się"? Z nicku wynika oś innego :D

Opublikowano

Wystarczy zmienić w ustawieniach worldguarda id nitki na id innego przedmiotu. Ja dałem na patyk. Like :)

Dzięki, ale jeśli jest coś jeszcze to czekam na dalsze odpowiedzi :)
Opublikowano

Ok fajnie , zmienić ale gdzie jest ta opcja ? Jedyne co widzę to id siekierki ;)

Opublikowano

Wystarczy zmienić w ustawieniach worldguarda id nitki na id innego przedmiotu. Ja dałem na patyk. Like :)

Ale co to da? PRzecież patyka też nie da się na ziemi ustawić O_o? Jeśli wiesz to prosiłbym o wytłumaczenie :) I w którym dokładnie pliku od WorldGuarda to jest?
Opublikowano

brudiboss, nawet jak zabierzesz opa i range, to nie pomoże... Przynajmniej ja tak mam.

Jak koledzy wyżej, musisz zmienić ID nitki na coś innego, jak zmienić?

Otwierasz config z folderu WorldGurad i szukasz linijki "wand:287" te 287 zmieniasz na inne id.

logo8.png

Niedługo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...