Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Badania społeczne

Dash

Badanie społeczne: polski kibic  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy kiedykolwiek by?e?/a? na meczu pi?karskim w Polsce?

• Tak, w zesz?ym tygodniu
      7
    • Tak, w zesz?ym miesi?cu
      3
    • Tak, pó? roku temu
      8
    • Tak, rok temu
      4
    • Tak, kilka lat temu
      8
    • Nie, nigdy nie by?em/am na meczu
      26
  2. 2. Kim wed?ug ciebie jest kibol?

• Osoba która wszczyna burdy na stadionach
      46
    • Osoba która dopinguje swój zespó? przez 90minut
      9
    • Osoba która przychodzi na stadion w celu obejrzenia meczu
      0
    • Osoba która nie chodzi na mecze pi?karskie
      1
  3. 3. Czy na polskich stadionach jest bezpiecznie? Co uwa?asz na temat pirotechniki i opraw meczowych na stadionie?

• Tak, jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomys?.
      13
    • Tak, jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy powinny by? zabronione
      7
    • Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomys?.
      18
    • Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy powinny by? zabronione
      18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o zagłosowanie w ankiecie ponieważ jest mi to potrzebne jako dane statystyczne do pewnej pracy. Proszę by głosy były przemyślane ponieważ zależy mi na tym by moja praca przedstawiała prawde a nie jakieś pierdoły :)

A zapomniałem, potrzebuje to na środę (czekam na 50-100głosów)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

1.Tak, kilka lat temu

2.Osoba która wszczyna burdy na stadionach

3. Tak, jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł.

1357468552-U604459.png

By b4rt4z

Opublikowano

1:Tak, w zeszłym tygodniu

2:Kibic który robi burdy na meczach.

3:Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł. Ale z umiarem.

Powodzenia :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

1.Nie, nigdy nie byłem/am na meczu

2.Kibic który robi burdy na meczach.

3.Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy powinny być zabronione

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

1.jesli chodzi o mecz taki ekstraklasy to pol roku temu a mecz taki lokalny to w zeszlym tygodniu :D

2.Osoba ktora dopinguje swoj zespol przez 90 min ewentualnie robi burdy na meczach ale bardziej to pierwsze -.-

3.Nie jest bezpiecznie . Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysl ale nie bez przesady.

Opublikowano

Nie muszę odpowiadać, ale dodaj inne opcje do 3. Że jest bezpiecznie ale oprawy ok, a pirotechnika nie itd. Bo ja osobiście jestem za oprawami bez pirotechnicznych sprzętów.

Byłem na poprzedniej kolejce, teraz jestem chory i leże :(

Kibol to ktoś, kto dopinguje swoją drużynę oczywiście;

Pirotechnika wyglada zajebiście, tak samo jak oprawy.

Te elementy są nieodłączne, srać na to, że dają nam dziesiątki tysięcy kary za to :D

@edit

jak tak czytam sobie wypowiedzi upów, to widzę, że jak nie byli na

meczu, to kibole są tylko i wyłącznie uznawali za bandę debili,

get a life, nie dajcie sie mediom...

Kibic to nie kibol, kibol to nie kibic. Ja dziele osoby które przychodzą na mecz na trzy grupy.

1. Kibol - osoba, która przychodzi na mecz żeby roz*ebać krzesełka, rzucać podpalone race na boisko/w kibiców - chuligan.

2. Kibic - osoba, która przychodzi po to żeby dopingować swoją drużyne, śpiewać przyśpiewki, zdzierać gardło :)

3. Emeryci - idą na krytą, skubią słonecznik...

Nie jestem za pirotechniką, dlatego że jest ona niebezpieczna. Oprawa to nie zawsze pirotechnika, to nie race, petardy itd. Można zrobić świetne transparenty.

Chuja prawda, byłeś kiedyś na meczu?

Kiedy ktoś rozpierdalał krzesełka?

Nikt nie rzuca czegokolwiek na murawę, bo za to dostanie wpierdol od innego kibola.

@UP

szybko zmieniasz zdanie ;)

Byłem, nie raz :) I na żywo i w TV widać, dostałby wpierdol od innego za rzucenie 'czegoś' na boisko? Tylko u Ciebie. Wśród kiboli takie zachowanie jest popularne i nagradzane.

1. Około pół roku temu.

2. Osoba która wszczyna burdy na stadionach.

3. Tak, jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł. - Aczkolwiek nie powinna być pirotechnika stosowana w grupach które miały konflikt z prawem bo wiemy jak to się zazwyczaj kończy. Race na boisku, palone flagi/szaliki przeciwników.

Właśnie o to mi cały czas chodziło ;)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Byłem na poprzedniej kolejce, teraz jestem chory i leże :(

Kibol to ktoś, kto dopinguje swoją drużynę oczywiście;

Pirotechnika wyglada zajebiście, tak samo jak oprawy.

Te elementy są nieodłączne, srać na to, że dają nam dziesiątki tysięcy kary za to :D

@edit

jak tak czytam sobie wypowiedzi upów, to widzę, że jak nie byli na

meczu, to kibole są tylko i wyłącznie uznawali za bandę debili,

get a life, nie dajcie sie mediom...

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Tak, w zeszłym tygodniu

Osoba która wszczyna burdy na stadionach

Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy powinny być zabronione

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Chuja prawda, byłeś kiedyś na meczu?

Kiedy ktoś rozpierdalał krzesełka?

Nikt nie rzuca czegokolwiek na murawę, bo za to dostanie wpierdol od innego kibola.

@UP

szybko zmieniasz zdanie ;)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Proszę o nie wypowiadanie się na temat kim jest kibic, kibol, piknik itd itd ponieważ to nagina wyniki badań. Ankieterzy mają z góry podsuwane pomysły.

Opublikowano

1. Około pół roku temu.

2. Osoba która wszczyna burdy na stadionach.

3. Tak, jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł. - Aczkolwiek nie powinna być pirotechnika stosowana w grupach które miały konflikt z prawem bo wiemy jak to się zazwyczaj kończy. Race na boisku, palone flagi/szaliki przeciwników.

Opublikowano

Kto nie był na meczu nie powinien się wypowiadać . Piro jest bezpieczne w rękach ludzi którzy wiedzą jak się nimi posługiwać ZS1906 .

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

1. Około pół roku temu.

2. Osoba która wszczyna burdy na stadionach

3. Nie jest bezpiecznie(to zależy jeszcze jaki mecz). Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł(pirotechnika- nie, oprawy- tak).

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

1. Parę lat temu za czasów Groclina Dyskoboli :( Debil Drzymała.

2. Osoba, która wszczyna burdy na stadionach.

3. Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł/powinny być zakazane[zakazane na meczach większego zagrożenia]

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

1. Pare lat temu za czasów Groclinu (mieszkam tam gdzie SsKoRpIoN)

2. Osoba, która wszczyna burdy na stadionach.

3. Nie jest bezpiecznie. Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł

Opublikowano

Kto nie był na meczu nie powinien się wypowiadać . Piro jest bezpieczne w rękach ludzi którzy wiedzą jak się nimi posługiwać ZS1906 .

To samo powiesz o dynamicie? Raz do roku i kij wystrzeli, pirotechnika jest niebezpieczna, nieważne, kto jej używa. Inna sprawa oprawy - to jest zajebiste ;)

1. Około pół roku temu.

2. Osoba która wszczyna burdy na stadionach

3. Nie jest bezpiecznie(to zależy jeszcze jaki mecz). Pirotechnika i oprawy to ciekawy pomysł(pirotechnika- nie, oprawy- tak).

Mój głos

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie wszystkim za oddanie głosu.

Nie chciałem nic wcześniej pisać bo to mogło by naginać wyniki badań więc wolałem się wstrzymać.

To omówmy to może :)

1. Bardzo duża liczba osób z tego co widzę nie była nigdy na żadnym meczu a uważa że na stadionach jest niebezpiecznie. No ale to może za chwile :)

2. Co do "kiboli" to widzę, że większość z was ma wyprane mózgi przez środki masowego przekazu (czytaj media) np gazeta wyborcza, polsat, fakt itp. Kibol pochodzi bodajże z gwary wielkopolskiej i oznacza fanatycznego kibica, i tak też właśnie osoba która fanatycznie dopinguje swój klub jest nazywana w środowiskach kibicowskich jako kibol. Polecam obejrzeć film dokumentalny na youtube "kibol".

3. Na stadionach jest bardzo bezpiecznie. Nie raz byłem na meczu i powiem, że czułem się bezpieczniej na stadionie niż gdy wracałem z meczu. Kiedy ostatnio była jakaś burda? Spowiedzam się, że zaraz ktoś przypomni o Bydgoszczy... Ale na zdrowy rozum było na tym meczu 7 tyś kibiców Legii i 6,5tyś kibiców Lecha. To że kibice Legii wbiegli na murawę cieszyć się z PP to nic złego - dodam tyle że w Anglii pomimo rygorystycznych zasad kibice ManCity po wygraniu ligi również wbiegli na murawę. Po małej fecie większość wróciła na sektory a została naprawdę garstka. W gronie 14 tysięcy osób znajdzie się 100-200 osób którym coś odpierdoli no i tak było tym razem więc nie sądzę by to była jakaś mega burda. Co do piro, padło stwierdzenie że jest niebezpieczne więc w takim razie czemu na sylwestra się odpala petardy i rakiety (które są bardziej niebezpieczne niż race!!!) Nikt nikomu nie kazałby tego odpalać, tylko osoby odpowiedzialne za oprawę by się tym zajęły :)

Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...