Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe 4Story patch 3.8!

kasa471

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli ktoś szukałby plików 3.8 to są tutaj :

http://www.mediafire.com/?pemx714pm8a3x5d

Na chińskim forum, gdzie pliki zostały opublikowane trzeba posiadać jakieś punkty i siłę aby pobrać pliki, a hasło do plików można kupić za sztabki na tamtym forum.

Lord Hades: Skan, 1h

screenshot_10.jpg

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

do dupy pobrałem xampp, pobrałem pliki serwerowe i co ? nawet bazy danych nie ma w tych plikach więc ja już nie wiem ja kto odpalić .....

Opublikowano

Gdyby uruchomienie tego było takie proste to by nie tworzyli grup po 10 osób żeby ruszyć serwer. Trzeba skompilować serwer, znaleźć i zmodyfikować klienta, postawić baze MSSQL, uruchomić serwer i prawdopodobnie walczyć z dziesiątkami błędów.

Chętnie spróbowałbym się tym zająć, ale nie mam zbytnio czasu, serwer nawet udało mi się skompilować, choć jest masakra, kompilacja trwała ok. 45 minut, więc przeraża mnie jakiekolwiek edytowanie kodu, naprawianie i testowanie go, chyba, że odpowiednio pobawić by się z linkerem :ninja:

Podsumowując: zdolności programowania są wymagane

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Ehh... no dobrze, dam wam tą bazę :P

http://www.mediafire.com/?1h391c75trkvmw4

Hasło : mmo-dev.com

Lecz pewnie coś jeszcze będzie przy niej do zrobienia, także trzeba będzie nad tym posiedzieć, chyba nie obejdzie się bez crackowania.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Dodam jeszcze że dla 4Story oprócz baz tgame_gsp i tgame_gsp muszą być bazy log0 i log1.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

mam te xtemp

mam priva

Po pierwsze XAMPP !

Po drugie skoro masz już priva to po co pytasz jak to złożyć "do kupy" ?

Po trzecie stawianie serwera na tych plikach jest to temat dopiero drążony, więc nie licz na to że ktoś teraz odpowie Ci na to pytanie.

@Edit

Z resztą nie wiem po co koledze Sniper do zarządzania bazami XAMPP...

Trzeba pierwsze pomyśleć jak scrackować te backupy, ponieważ hasło do baz można kupić, ale za płatne sztabki na code175.com.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Witam, mam pytanie, czy komuś się już udało uruchomić? Albo chociaż wie jak zrobić żeby można była zagrać samemu? Jeśli tak to bardzo proszę o napisanie mi instrukcji tu, albo na g 13682799 albo pw

ZBIERAM + PLUSY

Opublikowano

A co ja napisałem wyżej... ?

Kup na code175.com hasło do baz danych albo wyciągnij je jakoś to sobie pograsz, nawet z kolegami.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

No dobra, ale tu na forum są jakieś bazy danych, i co dalej? Co wsytarczy to rozpakować i tyle? Wiem że napewno coś trzeba gdzieś zmienić tylko gdzie, wejdź na gg jak możesz tam porozmawiamy.

ZBIERAM + PLUSY

Opublikowano

Przetłumaczcie sobie plik 4S??.txt z tej paczki :

http://www.mediafire.com/?pemx714pm8a3x5d

Google Translator : Islandzki > Polski lub Angielski

:)

screenshot_10.jpg

Opublikowano

matinie to nie jest tak chop siup ... czekam na psycho boya czy jakos nam powie jak mamy to zaczac . chociaz nie znam sie na c++ wiec uja tutaj zrobie . mysle ze nasz ukochany psycho postawi nam serwer:))

Brak sygny :)

Opublikowano

Ludu ludu, z tego co ja wiem, to wystarczy to wszystko spiąć do kupy i załatwić bazy danych to wszystko. Jak ktoś chce tak hop niech kupi to hasło i udostępni a ludzie co się znają szybko pomogą postawić serwer.

ZBIERAM + PLUSY

Opublikowano

Warunki otrzymania hasła :

• Trzeba być użytkownikiem forum ****175.com, ponieważ musimy mieć nabitą odpowiednią ilość siły (10) którą otrzymuje się za odpowiednią ilość waluty (forumowej) i 1 sztabkę (również waluta forumowa).

Z tego wynika, że aby dostać hasło trzeba co 24h logować się na forum aż nabijemy odpowiednią ilość waluty (prawdopodobnie 100), którą to wymieniamy na siłę a siłę, której potrzeba 10 możemy wymienić za 1 sztabkę.

Podsumowując :

Aby kupić to zasra** hasło do bazy trzeba mieć :

- trochę wolnego czasu i wchodzić co 24h na to forum

- bardzo dużo cierpliwości

- konto na ****175.com

- 1 sztabkę

Prościej jest już znaleść jakiegoś exploita pod forum Discuz! albo jakiegoś dobrego hackera który włamie się na serwer FTP i wydobędzie załącznik...

U nich na forum to jest tak, jakby u nas pliki np. JachuPL bądź Arymanika (Metin2) kosztowały 200 lajków (które można byłoby stawiać co 24h jeden), ale tam sprawa jest utrudniona bo trzeba je zamieniać na inne widzimisie które to z kolei trzeba zamienić na inny widzimiś...

Z góry powiem że sztabki tej nie da się kupić za normalne pieniądze - albo da się ale waluta ta jest chińska.

Dorwijcie jakiegoś chinola stamtąd i powiedzcie żeby pożyczył na chwilę konto - kupcie to hasło, oddajcie konto i długa z tamtąd jak najdalej...

Amen.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

Kolega Arthir mądrze mówi, brakuje baz danych, podejrzewam, że można je odbudować dzięki źródłom ale potrzeba kogoś dobrze obcykanego w MSSQL.

Ew. brute forcing hasła do FTP, czy jest znana nazwa usera do FTP (która na 100% istnieje)?

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

@PsychoBoy11

Nie tyle co brakuje baz danych - bo bazę danych już mamy (backupy), ale brakuje do nich hasła, bez tego nic nie zdziałamy.

Stosując metodę brute-force'ingu potrzebujemy bardzo dobrej maszyny, przynajmniej procesora (żeby czas szukania hasła i nazwy użytkownika skrócił się do minimum), bez tego możemy sobie pomarzyć o serwerach 4Story w naszym wykonaniu.

@Edit

Właśnie pobrałem Visual Studio .NET 2003 (jedynie w tym skompilujemy nasze pliki z kodu źródłowego), próbowałem już w VS 2010 ale wywala błędy dot. składni. Jeszcze tylko MSSQL, tutaj jest to już obojętne i spróbuję coś z tym zrobić, choć nie obiecuje że się uda.

screenshot_10.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...