Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Minecraft - klatkowanie

Dejwish

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu borykam się z problemem odnośnie gry Minecraft (oczywiście oryginalną, kupioną wersją). Przedstawię sytuację od początku: otóż nie dawno, bodajże na wersji 1.2.3 grałem sobie w Minecrafta, gra jak na mój starszy sprzęt chodziła całkiem dobrze (około 100 FPSów na grafice ustawionej na fast, widoczności ustawionej na normal oraz zainstalowanymi kilkoma większymi modami, m.in. equivalent exchange, mo' creatures). Problemy się zaczęły gdy zrobiłem format dysku C, oraz zaintalowałem system na nowo (sytuacja niestety tego wymagała). Zainstalowałem niektóre sterowniki, oraz najnowszą wersję javy. Po uruchomieniu świata w trybie gry singleplayer grać się praktycznie nie da. Nawet na najmniejszych ustawieniach (grafika fast, renderowanie na short oraz najsłabsze oświetlenie) gra wyciąga maksymalnie 30-40 FPS. Na dodatek po przegraniu około 5 minut gra sama z siebie się wyłącza, a w folderze gry pojawia się plik tekstowy z opisem błędu. Próbowałem przeinstalowywać sterowniki, javę, a także Minecrafta lecz to nic nie dało. Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuję.

Ważniejsze podzespoły:

AMD Sempron 2800+ (wysłużony staruszek :P),

Radeon X550 (też staroć),

512 MB ramu.

Opublikowano

Kolego JokerMr, widzę że niedokładnie czytasz. Tak jak pisałem, reinstall ANI JAVY ANI MINECRAFTA nie pomógł. Game booster robi jakieś wixy z moim kompem, więc to nie wchodzi w grę.

Co do Ciebie Mortius, Minecraft działał idealnie, ale już kilka godzin później po formacie przestał działać. Kupno nowej karty do takiego sprzętu nie wchodzi w grę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Borykałem się z identycznym problemem. Rozwiązania niestety nie znalazłem, ale zainstalowałem Windows 7 i problem zniknął.

LOL xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...