Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ME wykrywa tylko 1 rdzeń

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Emka, dlaczego gra wykrywa mi tylko jeden z 4 rdzeni ? Wszystkie są odblokowane -.-

Do tego dochodzi zjebana grafika. Normalnie widzę w oddali brak wygładzeń ....

Proszę mi nie mówić, że karta graficzna jest zbyt słaba, bo dziwne, że Crysisa 2 dźwiga w all extra + dx 11..

9368_gold.png

Opublikowano

Co do grafiki to jest bug, bo ME1 ma trochę błędów graficznych jak np. Piksele w większości grafik jak ubranie Udiny lub coś ten deseń.

W ME2 i ME3 już lepiej z tym.

Co do procka to nie jestem pewny.

Opublikowano

DesoPL to samo mam w ME2... No grafika jest niby lepsza, ale na serio utrudnia mi to grę, gdy widzę pikselki pare metrów ode mnie :c

To pozostała mi jeszcze sprawa procka... OCKMN ?!

9368_gold.png

Opublikowano

Ściągnij stery do karty graficznej.

Dwójka też wynajduje tylko jeden rdzeń?

Stery kupkę dają .. :c 1 oraz 2 wyszukuje tylko 1 rdzeń, w CPU Z normalnie aktywne są 4...

9368_gold.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skąd wiesz , że gra rozpoznaje tylko 1 rdzeń ? Możliwe , że ME bylo robione gdy nie było jeszcze procesorów wielordzeniowych ale wątpie. Podaj pełną specyfikacje komputera , screen z CPU-Z i GPU-Z. Spróbuj pokombinować w ustawieniach sterownika grafiki. A i nie zdziw się jakby ME ci się cięło. Pierwsza częśc jest fatalnie zoptymalizowana i nawet dobry sprzęt ma czasami problemy z tą grą.

Opublikowano

Jeśli chodzi o grafikę, to zapewne sterowniki najnowsze powodują problemy w ME1, bo ja mam najnowsze do mojego Geforce, i widać piksele nie kiedy, choćby na ubraniu Udiny i to dopiero jest normalnie, w ME3.

Opublikowano

Jeśli chodzi o grafikę, to zapewne sterowniki najnowsze powodują problemy w ME1, bo ja mam najnowsze do mojego Geforce, i widać piksele nie kiedy, choćby na ubraniu Udiny i to dopiero jest normalnie, w ME3.

Czyli starsze sterowniki radzą sobie lepiej z ME1 niż te najnowsze ? Możesz podać ich wersję ?

Opublikowano

Najlepiej by było, gdyby do ME1 używać sterowników z roku 2007 - 2008. Wtedy nie powinno być problemów z grafiką.

Chyba że Bioware to naprawi, bo zapowiedzieli wydanie pełnej trylogii. I chyba pewne bugi będą usunięte + konwersja ME1 na PS3.

Opublikowano

@UP

Chcesz powiedzieć , że ME1 będzie wykorzystywał silnik z ME3 ? Tak jak to było w przyapdku ME2 na PS3 ? ME2 na PS3 korzysta z silnika z ME3. Ciekawe jak to będzie w przypadku ME1 na PS3. Wolał bym żeby grafika na PS3 była taka jak na PC.

Tutaj informacja o tym , żę ME2 wykorzystuje silnik ME3 na PS3:

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8828938,Mass_Effect_2_na_PS3_dziala_na_silniku__trojki_.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...