Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Niemieckie Niszczyciele

Black™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panzerjager I [iI]

germany-panzerjager_i.png

Pancerz:13mm łatwo go przebić co tu dużo mówić

Opis:Jeden z lepszych II tierowców. Potrafi przebić większość czołgów I-II tierowych.Jest szybki i mobilny działo należy do jednego z lepszych.Miło i przyjemnie mi się grało.

Jak grać:Najlepiej schować się w krzakach i czekać na wroga. Nie radze szarżować.Lepiej czekać na wroga.

MM:Między II a III

Kamuflaż:Uważam za zbędny.

Moja opinia:Ja umiem nim grać i sieje zniszczenie. Mi po paru bitwach spodobał się i przyjemnie się nim gra.

Plusy:

-Mobilny

-Szybki

-Dobre Działo

Minusy:

Słaby Pancerz

Marder II[iII]

Pancerz:

Tam gdzie czerwone jest pancerz 15mm

Tam gdzie zielone jest pancerz 30mm

Opis:Doskonały niszczyciel. Dzięki znakomitemu działu i sprawności potrafi pokonać nawet V-VI tiery. Jest jeden najlepszych w grze.Prędkość daje mu dużą przewagę w walce z ciężkimi czołgami.

Dobry gracz może z niego zrobić tank killera.

MM:III-V możliwe że będzie jeden VI.

Kamuflaż:Nie potrzebny ale można kupić mu siatkę maskującą.

Moja opinia:Według mnie jeden z najlepszych niszczycieli. Potrafi nieźle przyłożyć wyższym tierom. Doskonały czołg

Plusy:

Manewrowość

-Szeroki kąt poziomu ruchu działa

-Doskonałe działo(7.6 cm PaK 36®)

-Świetny zasięg widzenia (460 m)

Minusy:

-Lekki pancerz

-Otwarty przedział bojowy

Hetzer[iV]

Pancerz:1347734150-U486384.png

Tam gdzie jest czerwony jest 8mm

Tam gdzie jest zielony jest 20mm

Tam gdzie jest brązowy jest 60mm

Opis:Hetzer to niski czołg dzięki temu łatwiej jest się schować.Nie jest dość szybki ale za to ma dobre działo.Jego armata zadaje duże obrażenia dzięki czemu może sobie poradzić z wysokim tierem.

Jak grać:Tak jak panzerjagerem czekać na wroga. Jego mobilność jest jego minusem więc z szybkimi czołgami nie ma za bardzo szans

MM:III-V

Kamuflaż:Wydaje się zbędny

Co ulepszać:Silnik->zawieszenie->działo

Plusy:

-Dobre działo

-Niski

Minusy:

-Mobilność

-Prędkość też nie najlepsza. (W porównaniu z Marderem)

JagdPz IV[VI]

germany-jagdpziv.png

Pancerz:Przód pancerza wynosi 80mm po bokach 40mm a na tyle 20mm

Opis:Bardzo dobry czołg, niska budowa zapewnia że się lepiej można schowa.Dla mnie jeden z lepszych niszczycieli.Dobra prędkość zapewni mu ucieczkę przed wrogiem.Jednak jego pancerz bardzo łatwo przebić.

MM:V-VI

Kamuflaż:Bardzo przydatny.

Co ulepszać:gąsienice->silnik->działo->radiostacja

Plusy:

-Dobre działo

-Dobra prędkość

Minusy:

-Łatwo go przebić

JagdPanther [VII]

germany-jagdpanther.png

Pancerz:Pancerz z przodu wynosi 80mm po bokach 50mm a tył 40mm

Opis:Czołg dobry , działo też okej ale jego wadą jest mobilność oraz prędkość. Czołg dość wolny co daje mu minus.Na szybkie czołgi jest bezradny chociaż ciężkim czołgom może narobić kłopotu.

Jak grać: Związku jego powolną prędkością trzeba czaić się w krzakach i czekać na wroga.

MM:V-VIII

Kamuflaż:Przydatny.

Plusy:

-Dobre działo

-Pancerz

-Jeden z szybszych niszczycieli

Minusy:

-Mało zwrotny

Ferdinand [VIII]

germany-ferdinand.png

Pancerz:

Na przodzie ma 200mm po bokach i na tyle ma 80mm.Najlepiej celować w gąsienice.

Opis:Potężne działo oraz pancerz daje dużą przewagę. Trzeba uważać na gąsienice oraz rozglądać się po bokach.Oczywiście na tym tierze problemem jest artyleria wroga.

Jak grać:Lepiej się gdzieś schować w krzakach i spokojnie czekać na wroga.Starać się jechać bo bokach dzięki temu są mniejsze szanse że zostaniemy zaatakowani od tyłu lub z boku.

MM:VII-IX

Kamuflaż:Przyda się ale jaki to już zależy od gracza.

Plusy:

-Mocny Pancerz

-Dobre działo

-Duże obrażenia

Minusy:

-Wolny

-Powoli się obraca

Jagdtiger[iX]

germany-jagdtiger.png

Pancerz:

Na przodzie ma 250mm a bo bokach i tyłach po 80mm.

Opis:Jak to w niemieckich niszczycielach jego zaletą jest działo. Działo 128mm potrafi rozwalić niskie tiery (VI-VII) jednym strzałem. Pancerz z przodu zapełnia dość wytrzymałą osłonę przeciwko X tierom.

Jak grać: Tak jak w większości niszczycielach niemieckich czekać na wroga.

MM:VIII-X

Kamuflaż:Przyda się ale jaki to już zależy od gracza.

Co ulepszać:Silnik->zawieszenie->działo->radiostacja

Plusy:

-Mocne działo

-Dobry pancerz

Minusy:

-Prędkość

-Wolny obrót

JagdPz E-100[X]

germany-jagdpz_e100.png

Pancerz:

Z przodu ma 200mm po bokach 120mm a z tyłu 80mm.

Opis:Niesamowity czołg. Jego działo według mnie jest najlepsze w grze.Sieje groze na bitwie. Pancerz zapewnia mu mocną ochronę ale tylko z przodu. Gdyby był szybszy i mobilniejszy byłby najlepszy w grze.

Jak grać: Jeżeli atakujesz zapewnij sobie obronę innym szybszym czołgiem.Dzięki temu będziesz miał pewność że nikt cię od tyłu nie weźmie.

MM:IX-X

Kamuflaż:Dla mnie nie przydatny.

Co ulepszać: Jest to czołg elitarny.

Plusy:

-Mocny Pancerz

-Doskonałe działo

Minusy:

-Wolny

-BARDZO powolny obrót.

Premium Tank

Jagdtiger 8.8cm[VIII]

germany-jagdtiger_sdkfz_185.png

Pancerz:

Z przodu ma 250mm a po bokach i na tyle 80mm

Opis:Jest to Jagdtiger ale jak widzimy z inną armatą. 88mm armata w porównaniu z 128mm jest słabsza ma mniejszą penetrację oraz zadaje mniejsze obrażenia.Statystyki tych czołgów są podobne. Jednak ten czołg może zmieścić więcej pocisków oraz ma lepszą szybkostrzelność.Pancerz pozostaje bez zmian.

Jak grać:Schować się krzakach i czekać na wroga. Nie ma sensu jechać

MM:VI-VIII

Kamuflaż:Bardzo się przyda

Plusy:

-Dobre działo

-Dobry pancerz

Minusy:

-Prędkość

-Wolny obrót

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie, zobaczymy później jak wyjdzie. Trochę tych błędów jest, ale ogarniesz powtórzenia i składnie ( np. "Szeroki kąt ruchu poziomego działa " , powinno być Szeroki kąt poziomy ruchu działa ).

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano
Dzięki znakomitemu działu sprawności potrafi pokonać nawet V-VI tiery. Jest jeden najlepszych w grze

Polski język być trudna?

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Niezłe, ale troszkę za mało ;)

Polski język być trudna?

Nie czepiaj się go. Może nie każdy jest pro elo z polskiego

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ja na serwerze testowym glownie tym TD 10 tieru campilem na bazie i nawet niezle mi szlo. Po 3-5 fragow.

Moglbys wiecej info i porad dodac.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

No kurde jak minusami u TD niemieckich są: brak wieży,wolny obrót, mała mobilność.To tak jakbyś wypominał traktorowi że ma słabe działo albo mausowi, że jest duży

Opublikowano

Dlaczego panterka-najszybszy td pierwszej lini niemieckiej ma jako minus małą prędkość? A w np. mułowatym [tj. wolnym] panzerjagerze ja zachwalasz? Grałeś tymi niszczycielami?

Opublikowano

Co do panthery mój błąd poprawię a co do panzerjagera to dla mnie dobry niszczyciel mi się przyjemnie gra.Grałem tymi niszczycielami bo gdybym nie grał bez sensu miałbym je opisywać.

Opublikowano

To że niema wieży to nie minus dla mnie ale grając JagdPz E-100 jak zajeżdżają od tyłu to zanim go obrócę i wyjadę dostanę 10 razy w silnik i po mnie dlatego ja uważam to za minus

Opublikowano

Ale nie można pisać na TD, że brak wieży to minus bo na tym polega budowa niszczycieli, że nie mają wieży.To tak jakbyś napisał, że minusem roweru jest brak silnika ;).Tak samo z mobilnością to nie są medy czy LT tylko niszczyciele tym kampisz w krzaku i wspierasz czołgi a nie scoutujesz

Opublikowano

Ale jeżeli kampisz w krzakach JagdPz E-100 i z boku jedzie czołg i wiesz że ci zagraża zanim się obrócisz to i wycelujesz to on albo pojedzie dalej lub się bezpiecznie schowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...