Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft- enchantig

Rymu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam minecraft 1.3.2 pobieranego z netu gram sobie offline. i tu pytanie jak robić np enchant do łuku że jak trafie np zombie ot on sie pali? Bo potrafie robić jedynie enchant na odrzut, i siłe ataku w mieczu i siłe ataku w łuku . Trzeba jakiś mod pobrać czy jak?

Opublikowano

To jest losowe - a przynajmniej tak mi się zawsze wydawało. ;)

Musisz popróbować enchantować kilka łuków ( najlepiej zużywaj na to większy lvl ) aż trafisz na twój wymarzony bonus. ;)

PS: Bonus ten się nazywa - Płomień I - w przypadku zdobycia lepszego będzie to np. Płomień II, III

E9mwj60.png
Opublikowano

Próbowałem an kreatywnym, zrobiłem ponad 65 łuków i pisało tylko " moc 1" brałem najwieksze poziomy przewaznie było to 5-7 wiekśze sie nie trafiały chyba

Bywalec
Opublikowano

Już Ci tłumacze. Polega to na ustawienia dookoła stołu do enchantingu książek zrób pomieszczenie 3 na 3 całe włącznie z sufitem i podłogą z książek i dorób tylko drzwi, wtedy będziesz mógł ulepszać na np. 30 lvl i jest większe prawdopodobieństwo na lepszy bonus.

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Enchanting

Tu masz z Wiki.

A mod który pozwala na "Widzenie" na co enchantujesz czyli najeżdżasz na enchant za np. 1 lvl i pisze, że zenchantuje Ci na Moc I to: EnchantViev:

http://www.minecraftforum.net/topic/753030-132-thebombzens-mods-now-with-autoswitch-2/

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...