Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Niski fps....

StArBoYPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, niedawno kupiłem bf 3. no i na początku gra ładnie śmigała, dobry fps, żadnych lagów itd. ale po jakimś tyg fps spadł... strasznie mi gra klatkuje, ilość osób na serwie nie ma znaczenia. zmieniłem jakość tekstur z tej co miałem automatycznie na niższą, nic nie pomogło. da się zrobić coś z tym fps'em? czy musze się już tak męczyć?

Opublikowano

procesor: Intel Pentium CPU G620 .2.60GHz

Ram 4 gb

windows 7 64 bit

karta graficzna: Nvidia GeForce GTS 450

watpie żebym go czymś zasyfił bo niczego nie pobierałem od tego czasu. ewentualnie jakąs piosenke czy coś... no ale spróbuje ; )

Opublikowano

no to tak: oczyściłem cleanerem, wyłączyłem firewall'a, antywira nie mam. pobrałem aktualizacje do sterówników karty graficznej, przydzieliłem wiekszą ilość ramu, ustawqiłem priorytet na wys, wkleiłem te pliki z koendami googlusa. efekt? brak... oprócz tego , że widze ile mam fps i jeszcze chyba coś się spieprzyło z dziękiem to nic się nie zmieniło...

Opublikowano

Z takim prockiem zabierać się za BF3, podziwiam.

Piszesz, że fps spadł, skąd wiesz skoro nie widziałeś ile ich masz ?

Napraw instalację w originie.

Opublikowano

hmm... może np po tym, że na początku gra mi chodziła płynnie? a teraz zaczęła klatkować? i jest coraz gorzej... zabieramsię dlatego, że pirat mi śmigał dobrze xD i kumpel ma podobnego kompa i jemu działa wszystko dobrze...

Opublikowano

W między czasie był update, skoro nie pobierałeś niczego, co mogłoby mieć wpływ na działanie kompa to trefny update jest jedynym wytłumaczeniem. Jesteś pewny, że komp nie ma w sobie syfu, nic nie blokuje czy przeszkadza w dzałaniu gry. Koledze działa przy takim samym sprzęcie. Nie ma żadnych podstaw by twierdzić, że wina leży po twojej stronie.

Gość Zacieszynka
Opublikowano

Może go wyczyść sprężonym powietrzem ? Nie wiem czy to coś da ,ale podkręć wiatraki procka :D

Opublikowano

czyszczony był dosyć niedawno ;p a ze sprzetem wole nic nie kombinować bo nie jestem specjalistą w tych sprawach xD

czyli mam rozumieć, ze mam pograne? mam czekać aż fps się sam zwiększy albo wymienic procka?

Opublikowano

Ale skoro smigalo to przyczyna jest inna.

mam jeszcze 2 pomysly.

Zamontowales inny monitor i ustawila sie wieksza rozdzielczosc/sam przestawiles

Radiator od procka sie poluzowal i sie grzeje,przez co sa spadki,ale watpie,te celki sa chlodne.

/link poza MPC

Opublikowano

monitora nie zmieniałem ale mój monitor czasami sam dostosowywuje "najlepszą" rozdzielczość (czyli największą...) ale nie widziałem żeby wyskoczyło takie powiadomienie. ale zmieniłem rozdzielczośc i jest troche lepiej... chociaż i tak się tnie... a najlepsze jest to, że kolega ma 30 fps i gra mu chodzi płynnie... a ja mam miedzy 20 a 40 i mi tnie jak skur... no ale póki co da się grac na tej zmienionej rozdzielczośći...

Opublikowano

Czekaj.. Mowisz ze masz 20-40 i sie tnie? Sprawdz czy nie grzeja Ci sie podzespoly. Martwilbym sie o te grafike bo pamietam ze od jakies firmy ten kartonik mial chujowe chlodzenie i moze Ci sie grafa grzac poprostu przez co masz Ci klatkuje

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...