Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecrafcie

SerimekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka . Mam wielki problem. Nie dawno kupiłem laptopa Samsung 300e5a. Bardzo dobra karta graficzna i procesor w miare . Myślałem , że nie będę miał lagów tak jak na poprzednim komputerze. Jednak się myliłem . Są wielkie lagi nie wiem czemu . Fps mam 15-19. Co mam zrobić ,żeby nie były lagi . POMOCY!!!

Opublikowano

Masz xp czy 7? Jeśli xp to po odpaleniu odpal też menadżera zadań, znajdź w linijkach aplikację jawaw i daj mu priorytet na wysoki :)

Opublikowano

Podaj parametry sprzętowe, zaktualizuj kartę graficzną, ustaw wszystkie ustawienia w mc na najmniejsze i ewentualnie texturpack 8x8.

Do tego podczas grania włącz program GBoost.

Opublikowano

Ludzie. Wystarczy wpisać nazwę sprzętu ( w google ;s ). Tam wszystko jest.

Co do tematu - też tak miałem. Kupiłem sobie w wakacje lapka Lenovo Y570.

Informacje ogólne : procek - Intel i5 2450M. Karta graficzna ( na przełączenie ) NIVIDIA GeForce 555M . Ram 6GB.

Też wydawało mi się za dziwne, żeby w MInecrafcie mieć 20 FPS przy takich parametrach...

Wiesz co pomogło ?

Zainstalowanie dobrej wersji Javy. Pamiętam, męczyłem się strasznie i głowiłem o co może chodzić.

Java to był problem. Potem gdy już zainstalowałem dobrą wersję, wystarczyło tylko dobrze skonfigurować MC za pomocą OptiFine.

Efekt końcowy : Na zwykłej karcie Intelowskiej (Intel HD Graphics 3000) wyciągam do 50 FPS na odpowiednich ustawieniach OptiFine.

Jeżeli przełączę się na tą lepszą kar. graf ( NIVIDIA GeForce 555M ) mam około 150 - 200 FPS.

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem lub chociaż naprowadziłem na dobry szlak.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Up. Widać, że post służył tylko do nabicia posta...

Jesteś nowy, widać i rozumiem, lecz na MPC się pomaga na nie pisze mające małą wartość posty...

PS. Bez aplikacji Java nawet by mu MC nie działał, także post nie mający nawet wartości logicznej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...