Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Urwane wejście Mini-Jack, końcówka w głośniku

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Dzisiaj nie wiem w jaki sposób urwało mi się wejście od słuchawek, taka mała końcówka została w głośniku. Nie da się jej wyciągnąć bo to ta część z tym taki zatrzaskiem (charakterystyczny dźwięk wtykania). Czy jest szansa uratować głośniki ? Co do słuchawek to wiem że można spokojnie wymienić końcówkę (na razie skonstruowałem przejściówkę z drutu miedzianego, dźwięk czysty). Tylko czy da się wyjąć tą malutką część z głośników ? Nie chciałbym na darmo wydawać 100 zł na kolejne głośniki z tak błachego powodu.

Opublikowano

rozkręc i wypchaj od środka z gniazda

wylutuj gniazdo i wymień

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

O to chodzi że mam obudowę taką siatkę metalową jakby, bez jej zdjęcia nie dostanę się do śrub. Problem w tym że ją można tylko oderwać. Głośniki Logitech X140

Opublikowano

ma ktoś z nas kupić identyczne, uszkodzić i napisać tutorial jak dostać się do gniazdka, hehe ... można by ale po co :D

trochę pomyśli i coś wykombinuj bo to problem natury mechanicznej z urządzeniem które akurat tylko ty posiadasz w ten sposób uszkodzono. nie potrafisz sam zrobić zleć to komuś kto wie jak `

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W zasadzie mogłem zadać pytanie czy da się do wyciągnąć bez rozbierania głośnika ? Jakieś bardzo wąskie szczypce czy coś ? Próbowałem pincetą ale jest trochę za gruba.

Opublikowano

Nie ruszysz bo tam sa takie blaszki ktore sie wyginaja aby wtyczka nie latala w gniezdzie. Jak masz zapakowana smaa koncoweczke jaca ulamana to ona i tak jest tam zacisnieta przez te blaszki. Mozesz sprobowac je odgiac i wtedy wyciagnac tego uszkodzonego jacka ale wtedy blaszki moga nie dzialac tak jak powinny.

Ja mialem podobnie tylko ze na plycie glownej w gniezdzie od zintegrowanej dzwiekowki. Zdjelem ochonne blachy przy gniazdach i poprostu wypchnelem uszkodzona koncowke.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...