Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać ramu do minecrafta, Działa na piratach

Mati0724

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Ja sam miałem problemy z fps w minecraft.

Znalazłem rozwiązanie.

1.Pobierz MCPatcher

2.Otwórz go, wejdź w zakładkę Options, Znajdź okienko o nazwie Java heap size (MB)

3.W tym okienku wpisz ile chcesz mieć ramu w Minecraft.

WAŻNE!!! Zasada jest taka że do minecrafta dajemy połowę swojego ramu, jeżeli masz 4 GB pisz tak :

-Xmx2048M -Xms1024M

itd.

Ja napisałem 1516 i 512 bo mam 3 GB.

4.Kiedy już wpisałeś przejdź do zakładki Mods i kliknij Test Minecraft. Włączy Ci się Minecraft. Wyłącz go.

5.Teraz przejdź do zakładki Log znajdź wiersz

Launching C:\Documents and Settings\twojanazwa\Dane aplikacji\.minecraft\bin\minecraft.jar

Powinien być w na dole.

6.Skopiuj wszystko od wiersza

"Launching C:\Documents and Settings\twojanazwa\Dane aplikacji\.minecraft\bin\minecraft.jar"

do

"Stopping!"

ja mam coś takiego:

Launching C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin\minecraft.jar

java -cp "C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin/minecraft.jar;C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin/lwjgl.jar;C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin/lwjgl_util.jar;C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin/jinput.jar;" "-Djava.library.path=C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\bin\natives" -Xmx1500M -Xms512M net.minecraft.client.Minecraft

MCPatcherUtils initialized. Directory C:\Documents and Settings\Mateusz\Dane aplikacji\.minecraft\.

27 achievements

182 recipes

LWJGL Version: 2.4.2

Loading: net.java.games.input.DirectAndRawInputEnvironmentPlugin

Starting up SoundSystem...

Initializing LWJGL OpenAL

(The LWJGL binding of OpenAL. For more information, see http://www.lwjgl.org)

OpenAL initialized.

Stopping!

7.Teraz zrób nowy dokument tekstowy. Wpisz w nim to co było w twoim MCPatcherze.

8.Teraz kliknij Plik i Zapisz Jako.

W nazwie pliku wpisz co chcesz, lecz po kropce musi być bat. np. Test Minecrafta.bat

Zapisz.

9.To koniec. Ja osobiście miałem wielkie problemy, jeżeli chodzi o dodawanie ramu. Ten poradnik jest dosyć długi. Przepraszam za jakiegolwiek błędy, jakie mogłem popełnić.

Dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...