Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

allegro.pl, sprzedawanie darmowych rzeczy

ManXer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie co do sprzedawania darmowych rzeczy na allgro. załóżmy, że dam tytuł aukcji "MINECRAFT PREMIUM" i wystawię za 9,99zł to konto do MC i będzie napisane że to jest premium ale w dodam coś w stylu "Na tej aukcji oferuję konta Premium Minecraft, dające Ci dostęp do wszystkich wersji gier dostępnych dopiero po zasileniu konta Gift Codem. Konta wysyłane są automatycznie, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu!". czy w takiej sytuacji gdy napisałem o tym że to wszystko będzie dopiero po aktywacji konta git codem (co wskazuje na to, że jest sprzedawane konto classic) nie miałbym żadnych problemów?

fs_overall.png

Opublikowano

To znaczy z mojej perspektywy powinno się tępić takich ludzi. -,-"

Ale jeśli zawarte w opisie są takie informacje to ludzie kupują na własną odpowiedzialność. I raczej Ci nic nie powinni zarzucić, ponieważ zgadza się to w pewnym sensie z opisem przedmiotu.

E9mwj60.png
Opublikowano

Według mnie zwykłe skurwysyństwo, jakiś dyslektyk nie doczyta (nie, nie obrażam dyslektyków) i kupi z myślą że to premium. Ale żeby nie było offtopu, jeśli zamieścisz gdzieś jakimś małym druczkiem że konto trzeba zasilić giftcodem, nie powinni ci nic zrobić.

Game Over

Opublikowano

Jesli w tytule masz podane MINEXRAFT PREMIUM jest to wprowadzenie konsumeta w blad i mozesz miec przykre konsekwencje z tego powodu

Oby mniej bylo takich skurwieluw jak ty ......

Seiran95.jpg

Opublikowano

Nie mają prawa się doczepić, sam byłem świadkiem podobnych aukcji np.: "Sprzedam (mały druczek(zdjęcie)) postać Woj 70lvl". Jak widać "zdjęcie" zostało dobrze zakryte mała czcionką. Allegero, jak i osoba kupująca nic nie może Ci zrobić bo napisałeś że sprzedajesz -

dające Ci dostęp do wszystkich wersji gier dostępnych dopiero po zasileniu konta Gift Codem
Opublikowano

mam pytanie co do sprzedawania darmowych rzeczy na allgro. załóżmy, że dam tytuł aukcji "MINECRAFT PREMIUM" i wystawię za 9,99zł to konto do MC i będzie napisane że to jest premium ale w dodam coś w stylu "Na tej aukcji oferuję konta Premium Minecraft, dające Ci dostęp do wszystkich wersji gier dostępnych dopiero po zasileniu konta Gift Codem. Konta wysyłane są automatycznie, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu!". czy w takiej sytuacji gdy napisałem o tym że to wszystko będzie dopiero po aktywacji konta git codem (co wskazuje na to, że jest sprzedawane konto classic) nie miałbym żadnych problemów?

W końcu sprzedasz jakiś bajzel kolesiowi ze swojego miasta i ktoś rozpjerdoli Ci łeb.

Opublikowano

Jeśli napiszesz o tym, to nic ci nie zrobią - bo było to zawarte w ofercie. Jeśli coś opiniesz albo zaczniesz wciskać jakis kit, to osądzą Cię o wprowadzanie w błąd usera, ale Allegro żadko bierze sprawę na poważnie i zazwyczaj sam załatwiasz to z userem.

Opublikowano

Skoro wszystko jest opisane, to nie powinno być żadnego problemu. To wina kupującego, że jak zobaczy "19,99 zł zamiast 20,00zł" to od razu dostaje pierdolca i zamawia. Nie zmienia to faktu, że to zwykłe skurwysyństwo ze strony sprzedającego, ale tak dzisiaj większość rzeczy funkcjonuje. Jakoś rząd problemu nie ma, że robi w ciula i okrada cały kraj, to czemu ktoś ma mieć problemy z powodu jakichś kolcków xD?

Już było kilka takich aukcji. Nic nie przebije aukcji "Zdjęcie telefonu". Koleś kilka razy dużym, kolorowym drukiem napisał, że jest to zdjęcie telefonu, a nie telefon, ale ludzie i tak licytowali do ok. 1000zł.

7m9a.png

Opublikowano

Jak można sprzedać Minecraft Premium na koncie Classic? ja pierdziele. Będą patrzeć bardziej na tytuł aukcji, więc uważaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...