Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]mechanizm

sniper95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić włączony cały mechanizm tzn. żeby piston był cały czas otworzony, a po naciśnięciu na płytkę pod którą jest podłączony redstone mechanizm się wyłączy i piston powróci do normalnej postaci?

Tzn. jak zrobić aby piston był cały czas otworzony i po naciśnięciu na płytkę naciskowa żeby się zamknął?

Opublikowano

To tylko negacja. Najpierw kladziesz blok na ktorum stawiasz pochodnie (sciana) potem na tym bloku stawiasz redstone i laczysz go z plytka. Tam gdzie jest ta pochodnia kladziesz red stone az do pistona.

Opublikowano

//Edit

Kolega nizej lepiej wytlumaczyl

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

@up Ma tak długo być włączony póki się nie naciśnie na płytkę!

Nastepny ktory nie rozumie. Chodzi mi o to, że jak naciskasz na plytke to piston jest zamkniety tylko na 1 sek (chyba, że na niej stoisz) a mi chodzi o to, że ma być np tak zamkniety przez 30 sek od momentu zejscia z niej<LOL2>

Opublikowano

chodzi ci o to ze ma zapamiętać tą energie czy co? żeby ta energia była po gdy zejdziemy z plytki np?

juz wiem o co ci chodzi ;p zle przeczytalem. zaraz wrzuce ci ss jak to zrobic

nie wiem czy bedzie widac ale lap, jest to pamiec ktora za pamietuje twoj wybor, ale tez powraca do swojego poprzedniego stanu po ponownym nacisnieciu, wyproboj to ;P

beztytuudet.png

przekaznik ustaw na dwa

beztytuuuwt.th.png

beztytuuqmyh.png

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Up a nie czasem chodzi o to . Patrzy piston otworzony przechodzi przez plytke idzie dalej a piston schowany schowany schowany <30sec pozniej> piston otwiera się. Jeśli o to to musisz dać repeaterów kilka aż Ci wystarczy tego odliczania . Czyli

4

33

222

1111

I tak dalej liczby to są repeatery.:) Patrząc od lewej jeden repeater obok jeden i jeden nad nim i tak w kółko

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...