Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Pomagam przy OTS (naruto itp też)

Kaltha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio widać pełno tematów typu :

"Kto pomoże postawić OTS"

"Błędy w konsoli , pomocy"

"jak dodać skrypt do mojego OTS'a"

"Jak zrobić pokemon OTS"

"Jak postawić OTS na dedyka" itd. , itd.

Otóż każdy problem jaki macie z postawieniem własnego OTS'a (Open Tibia Server) możecie pisać tu , ja bądź osoby które aktualnie będą mogły wam pomóc , na pewno tej pomocy udzielą .

Każdy spam będzie zgłaszany Moderatorowi działu , każde pytanie ma być sprecyzowane / dobrze opisany problem .

Opublikowano

Ja mam problem bo wgrałem Forgotten silnik i wgl pod 8.60 ale tam jest taka mapa mala kwadracik na morzu i gdy chce inna mape dac to zawsze cos nie dzila np nie ma npc lub schody nie dzialaja i tp :/ Pomoż! ;/

gg: 3566835

Opublikowano

Ja mam problem a mianowicie niemoge postawic serwera na moim kompie robie wszystko wedlug poradnika i jak odpalam od wpisuje swoje ip daje change ip wpisuje pasy i nic tak jak by serwer nie dzialal prosze o pomoc

Opublikowano

szczerze nie wiem ale jak korzystam z no-ip to tez mi nie wychodzi moze jakis skype czy cos to moze by ci sie udalo mi to wytlumaczyć

Opublikowano

jezeli amsz router nie zalogujesz sie pod swoje ip zewnetrzne, musisz wtedy wpisac ip wew. np 192.168.1.1 <- to jest tylko przyklad

a jak sprawdzic ip wew w przypadku routera.

wchodzisz Start > Akcesoria i tam szukasz wiersz polecen, albo w uruchom i wpisujesz

CMD

> wyskoczy ci takie czarne okno wpisujesz tam

ipconfig

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 < i taki ip wpisujesz w ip changera ;)

a ip ktore wpisujesz w silniku jest tutaj http://twojeip.wp.pl/

UWAGATak sie robi w przypadku ROUTERA

Opublikowano

no dzieki ;) tez kiedys sie meczylem ale to byly czasy jak neostrada wprowadzila liveboxy

mam pytanie jak zrobic zeby ktos jeszcze wbil bo teraz tylko ja moge grac
Opublikowano

nie wiem co sie stalo ale ip mi sie zmienilo (wczesniej sie nie zmienialo) i teraz mam taki 93.105.95.247 i jak teraz to zrobic bo to co mi podal 1 z uzytkownikow teraz nie dziala prosze o pomoc

Opublikowano

Io tak bedzie kupe spamu z innymi tematami ,w sumie temat troche niebardzo, ale jesli juz tu ktos zajrzy.

ip sie zmienia co 24h, musisz zrobic sobie konto na no-ip.com i musisz poczytac jak zrobic stale ip

Mozna to ominac

Opublikowano

Witam , Chciałbym zrobic pokemon ots od podstaw tylko nie wiem skad wytrzaskac silnik , jak wprowadzac zmiany etc. tzn ja nie potrafie tego zrobic ogolnie , ale bardzo bym chcial takowego zrobic , na razie tylko dla kumpli przez hamachi a potem jakiegos dedyka czy cos. Jesli moglby ktos mi to wytlumaczyc to niech napisze tu swoje gg na pewno napisze.

Opublikowano

Witam , znalazłem silnik pod pokemon ots z klientem ^^ , tylko teraz jest tak :

- MOGE ODPALIC SILNIK ;o

- Ale cos nie moge sie zalogowac

- silnik wydaje sie stabilny

- i nie wiem co zrobic zeby mogl kolega tez grac ?

Opublikowano

siema jak w wyro v3 usunąć ten napis co się ciągle wyświetla co ileś tam minut :

"Witam na wyrov3 myślę ze będzie się podobać mały wizak/roy" czy coś takiego

NIE BĄDZ ŻYŁA DAJ DIAXXA !!!

(KLIKNI NA OBRAZEK)

HAHHAAHjp_xshxhsq.jpg

TROLOLO

Opublikowano

siema jak w wyro v3 usunąć ten napis co się ciągle wyświetla co ileś tam minut :

"Witam na wyrov3 myślę ze będzie się podobać mały wizak/roy" czy coś takiego

chodzi ci o Propagande ? zobacz czy masz folder

talkactions

i tam musisz poszukac

a jak chodzi ci o to przy logowaniu to w config.lua pod

loginMessage

albo

motd

Opublikowano

Ok poradzilem sobie z odpaleniem ots (jest pod sql) pokemon , Jak zrobic lvl pokemon? i skad wziac pokemony pod xml? badz jak edytowac kolor pokemona w xml bo mam np. Lugia.xml a chcialbym pozmieniac kolory i zrobic shiny lugie wtedy i jak zrobic zeby bil wtedy mocniej i mial skille? bo praktycznie 50% pokemonow nie ma skilli , i niewiem jak je im dodac ... Prosze o szybka odp

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ostatnio widać pełno tematów typu :

"Kto pomoże postawić OTS"

"Błędy w konsoli , pomocy"

"jak dodać skrypt do mojego OTS'a"

"Jak zrobić pokemon OTS"

"Jak postawić OTS na dedyka" itd. , itd.

Otóż każdy problem jaki macie z postawieniem własnego OTS'a (Open Tibia Server) możecie pisać tu , ja bądź osoby które aktualnie będą mogły wam pomóc , na pewno tej pomocy udzielą .

Każdy spam będzie zgłaszany Moderatorowi działu , każde pytanie ma być sprecyzowane / dobrze opisany problem .

Witam , znalazłem silnik pod pokemon ots z klientem ^^ , tylko teraz jest tak :

- MOGE ODPALIC SILNIK ;o

- Ale cos nie moge sie zalogowac

- silnik wydaje sie stabilny

- i nie wiem co zrobic zeby mogl kolega tez grac ?

Witam zrobilem swojego ots pod hamaczi i jest normalna tibia z mapa itp ale chce z niego zrobic naruto i nieiem jak wgrac mape np z innego naruto i profki z naruto i jakbys poiwedziala co zrobic zeby tez mogli uzywac speli czekam na odpowiedz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...