Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Generatory

Lyons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie ma opierdalana się. Nudzi mi się ostatnio mam troszkę czasu więc znowu zabieram się w bawienie. Poszerzam teraz swój zakres do Perla, Phytona i Javy.

Ten temat ma na celu spytać się co potrzebujecie, co by się przydało. Wszystkie pomysły zostaną podjęte próbie realizacji. Prawdopodobnie zakupię nową domenę i będę realizował projekt całkowicie od 0.

Co myślicie o takim czymś jak rejestracja, podanie danych do serwera i wykonywanie pracy na serwerze przez stronę www, zmiana itemów w shopie z interfejsem graficznym (Java Script), zmiana wartości w mobach również z interfejsem graficznym, wgrywanie questów przez stronę www, wgrywanie difów prosto do game które znajduje się na serwerze itp? (oczywiście jest to pomysł do realizacji, gdy otrzymam pozytywne komentarze to zabiorę się do pracy)

Demo aktualnego PA:

avbn.jpg

Takie podsumowanie to czekam na wasze pomysły typu co ma być generowanie jak itp ;P

Anty Warn i Anty Kosz:

Zapraszam na pro elo generator Quentus.pl ;)

@EDIT:

Przed chwilą testowałem mój świeży skrypt który łączy się z SSHD tworzy konto serwisowe i nadzoruje pakiety serwera oraz jego procesy, przy chętnych osobach można go lekko urozmaicić tak by przy niechcianych logowaniach lub procesach np wysyłał smsa na tel przez bramkę :)

Przykład:

IP wykorzystuje za duży zasób sieci, podejrzany atak DOS.

Taka wiadomość została by dostarczona w ciągu 5min od ataku na serwer :)

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

Co do 'dizajnu' to bardzo mi się podoba, pomysły którymi rzuciłeś jestem zachwycony. Jedno pytanie - po co to robisz ?

umarł

Opublikowano

Co do 'dizajnu' to bardzo mi się podoba, pomysły którymi rzuciłeś jestem zachwycony. Jedno pytanie - po co to robisz ?

Pracując rozwijam swoje umiejętności, zawsze przy pracy można troszkę zarobić np na reklamach lub funkcji powiadom kłopot sms, np płacisz 3zł sms i masz usługę dostępną na miesiąc lub 10zł na zawsze. Po za tym jeżeli wykonam fajny projekt mam większą szansę że dostanę w szkole lepsze praktyki a potem lepszą prace :)

Opublikowano

Witajcie, nie ma opierdalana się. Nudzi mi się ostatnio mam troszkę czasu więc znowu zabieram się w bawienie. Poszerzam teraz swój zakres do Perla, Phytona i Javy.

Ten temat ma na celu spytać się co potrzebujecie, co by się przydało. Wszystkie pomysły zostaną podjęte próbie realizacji. Prawdopodobnie zakupię nową domenę i będę realizował projekt całkowicie od 0.

Co myślicie o takim czymś jak rejestracja, podanie danych do serwera i wykonywanie pracy na serwerze przez stronę www, zmiana itemów w shopie z interfejsem graficznym (Java Script), zmiana wartości w mobach również z interfejsem graficznym, wgrywanie questów przez stronę www, wgrywanie difów prosto do game które znajduje się na serwerze itp? (oczywiście jest to pomysł do realizacji, gdy otrzymam pozytywne komentarze to zabiorę się do pracy)

Demo aktualnego PA:

avbn.jpg

Takie podsumowanie to czekam na wasze pomysły typu co ma być generowanie jak itp ;P

Anty Warn i Anty Kosz:

Zapraszam na pro elo generator Quentus.pl ;)

@EDIT:

Przed chwilą testowałem mój świeży skrypt który łączy się z SSHD tworzy konto serwisowe i nadzoruje pakiety serwera oraz jego procesy, przy chętnych osobach można go lekko urozmaicić tak by przy niechcianych logowaniach lub procesach np wysyłał smsa na tel przez bramkę :)

Przykład:

IP wykorzystuje za duży zasób sieci, podejrzany atak DOS.

Taka wiadomość została by dostarczona w ciągu 5min od ataku na serwer :)

popraw sobie strone od sprawdzania dlugosci textu

@top

ja tam wole tradycyjne sposoby komenda

Opublikowano

Poszerzam teraz swój zakres do Perla, Phytona i Javy.

pierw naucz się jednego języka potem bierz się za inne :P

btw.

a ty jeszcze nie poprawiłeś tego licznika ;/

Opublikowano

pierw naucz się jednego języka potem bierz się za inne :P

btw.

a ty jeszcze nie poprawiłeś tego licznika ;/

Projekt Quentus jest wstrzymany, jest to generator pisany na podstawie plików, teraz pracuje nad silnikiem w mysql + skrypty będą powiązane z JS :)

On nawet nie potrafi licznika i daty w php napisać ;)

Więc za co on ma sie brać :)

Licznik działa i jest poprwny :) data również :)

Opublikowano

Projekt Quentus jest wstrzymany, jest to generator pisany na podstawie plików, teraz pracuje nad silnikiem w mysql + skrypty będą powiązane z JS :)

Licznik działa i jest poprwny :) data również :)

jakoś nie widzę

żeby licznik działał

session_start();
$_SESSION['licznik'] = $_SESSION['licznik'] + 1;
print "odwiedziłeś stronę " . $_SESSION['licznik']. 'razy';

zlicza ile dana osoba była na stronie

@topic

każdy się uczy =)

ale po co brać się za inne jeżeli nie opanowało się jednego dobrze?

nauczysz się wiele języków nie poznawszy jednego dosyć dobrze, to z tego nic nie wyniknie.

naucz się 1 a dobrze a potem się bierz za coś inne

PS. Do zliczania możesz użyć cookies a nie mysql...

zapis do pliku

już widzę jak "ogarniasz" php, jak nie wiesz nawet co to cookie.

ps.cookie (ciasteczka) zapisują się w przeglądarce nie na serwerze ;*

Opublikowano

Licznik online działa poprawnie. Licznik wejść to jest licznik odświeżeń. Na cookies za bardzo się nie da bo tu musi być zapis do pliku. Chyba że wejścia inwidualne.

Co do języka PHP ogarniam na tyle że wszystko to co mi potrzebne to zrobię ;) Może znowie prace na Quentus, tylko przepiszę wszystkie skrypty na dynamiczne.

Opublikowano

Jak dla mnie pomysł bomba. Czekam co się z tego narodzi ;]

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Jebak.

Wiem co to cookies.

Na cookies za bardzo się nie da bo tu musi być zapis do pliku. Chyba że wejścia inwidualne.

Jeżeli byś umiał czytać to byś wiedział co napisałem :)

@EDIT:

Wejścia inwidualne czyli np: Jesteś na stronie po raz 10.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

360:

na razie baza potem tunel SSHD czyli wgrywanie questów, sprawdzanie logów itp...

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Kierownik:

Masz widok sklepów jak w grze, wybierasz item i przeciągasz go na sklep po czym on zapisuje się do bazy. Tak jak byś to robił w grze tylko że przez WWW :)

Opublikowano

Jebak.

Wiem co to cookies.

Jeżeli byś umiał czytać to byś wiedział co napisałem :)

@EDIT:

Wejścia inwidualne czyli np: Jesteś na stronie po raz 10.

nadal nie wiesz :(

czytać umiem :)

ps. ciasteczka nie są tylko do "wejść indywidualnych"

zapisywanie logina, hasła na stronie, jakie strony przeglądałeś w googla (te fioletowe takie) itd.

dzięki cookies możesz obliczać ile osób było na stronie, jak ty mówiłeś wejść indywidualnych, miesięcznych, rocznych, stałych itp

one nie zapisują się na serwerze tylko w przeglądarce...

np. w Mozilli Narzędzia > opcje > Prywatność

Opublikowano

Ech, wiem co to ciasteczka. Tylko nigdy nie bawiłem się nigdy nimi tak szczególnie. Z tego co wiadomo po cookis serwer nie może ustalić ile było ogólnych wejść na stronę. Myślałem by zrobić wejścia na stronę po przez sesję IP. czyli jeżeli dane ip odświeży stronę raz w ciągu godziny to nie zalicza odświeżenia a jeżeli powyżej godziny to juz tak ;P

Opublikowano

Ech, wiem co to ciasteczka. Tylko nigdy nie bawiłem się nigdy nimi tak szczególnie. Z tego co wiadomo po cookis serwer nie może ustalić ile było ogólnych wejść na stronę. Myślałem by zrobić wejścia na stronę po przez sesję IP. czyli jeżeli dane ip odświeży stronę raz w ciągu godziny to nie zalicza odświeżenia a jeżeli powyżej godziny to juz tak ;P

ok, rozumiem.

ale przecież zapisywanie przez cookies nie jest przez serwer ale do przeglądarki. Przeglądarka zapisuje, bo zapisywanie ip w serwerze było by nie optymalne.

np. duży portal co ma wejść np. 100k na dzień to zamulał by niemiłosiernie, albo wgl nie był by dostępny.

Opublikowano

Tak, wiem że zapisujesz do przeglądarki. Już wiem o co Ci chodzi, takie coś jak IP tylko na cookis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...