Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka pytań :f

HaruTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O build popros w dziale Wybieranie Championów.

Offtank - AD Bruiser ,czyli champion z dużą wytrzymałością oraz obrażeniami.Często chodzi na solo topa i w jungle.

AD Carry - Champion AD ( Attack Damage ) posiadający range (walczy na odległość), opierający się głównie na Auto-Attackach.Chodzi na bot lane z supportem.

AP Carry - Champion AP ( Ability Power ) posiadający range ( nie wszystkie mają ,jednakże chyba większość ) ,opierający się tylko na skillach.Auto attacki to nie jego działka.Chodzi na mid'a lub niekiedy na topa.

AP - Ability Power / Moc Umiejętności

AD - Attack Damage / Obrażenia

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Offtank to styl postaci lub sposób budowania jej.

Dokładnie offtank to połączenie sporego DMG i sporej ilości HP/Pancerza.

Ad carry to to co up, tyle że AD carry są na Rankedach (lub na innych serwerach niż na EUNE, bo na EUNE nie ma na normalach).

Są one na bocie, najczęściej z supportem. Mają spory DMG, ale mało HP.

AP carry to w sumie to samo, tyle że AP Carry są na midzie (sami)

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

Tank - klasa postaci bardzo wytrzymała, jest trzonem drużyny, zbiera przeważającą część obrażeń pochodzących od wrogiej drużyny zapewniając jednocześnie ochronę słabszym członkom własnej drużyny

Offtank - klasa postaci bardzo wytrzymała, zbiera przeważającą część obrażeń pochodzących od wrogiej drużyny, cechują ją nieznacznie większe obrażenia kosztem zmniejszonych możliwości obrony sojuszników lub nieznacznie zmniejszonej wytrzymałości

Melee Carry - klasa, której przeważająca część obrażeń pochodzi z autoataków w walce w zwarciu, posiadająca zwykle umiejętności skracające dystans do przeciwników lub w inny sposób ułatwiające dojście na odległość walki wręcz (np. poprzez spowolnienie lub unieruchomienie przeciwnika), przeciętna wytrzymałość i spore obrażenia to cechy tej klasy postaci

Ranged Carry - klasa, której przeważająca część obrażeń pochodzi z autoataków zasięgowych, zwykle posiada jedną umiejętność przydającą się podczas ucieczki lub pościgu za przeciwnikiem, niewielka wytrzymałość i spore obrażenia zasięgowe to cechy tej klasy postaci

Melee/Ranged Fighter - bardzo podobnie jak wyżej opisane klasy, ten typ bohaterów różni się nieznacznie słabyszmi zadawanymi obrażeniami oraz zwiększoną wytrzymałością w stosunku do wyżej opisanych klas

Caster - klasa bazująca głównie na obrażeniach zadawanych ze swoich umiejętności magicznych, bohaterowie należący do tej klasy są zwykle bardzo słabi wytrzymałościowo (są nieliczne wyjątki) oraz zadają duże obrażenia w dość krótkim okresie czasu

Assassin (Zabójca) - klasa postaci specjalizująca się w zadawaniu dużych obrażeń w krótkim okresie czasu, bohaterowie należący do tej klasy są zwykle bardzo mobilni, posiadają umiejętności ograniczające zdolność ucieczki przeciwników, przeciętna lub słaba wytrzymałość to również cecha tej klasy

Support - klasa postaci słaba wytrzymałościowo (są wyjątki), posiadająca niewielkie obrażenia (są wyjątki) zajmująca się głownie wspomaganiem sojuszników poprzez leczenie lub zwiększanie różnych statystyk (np. pancerza lub prędkości poruszania się), często potrafi też spowalniać wrogich bohaterów lub w inny sposób utrudniać im życie

Pusher - klasa postaci nadająca się do bardzo szybkiego zabijania minionów przez co szybko niszczy wieże przeciwnika, wytrzymałość i zadawane obrażenia różnią się bardzo w zależności od wyboru bohatera

Jungler - klasa postaci zaczynająca przeważnie swoją rozgrywkę w dżungli, aby następnie, wykorzystując element zaskoczenia, zaatakować (zgankować) jedną z linii uzyskując przewagę liczebną w celu eliminacji wrogich bohaterów

Uwaga: To nie odemnie. Źródło: eune.leagueoflegends.com

@Down aha, gdzie widzicie refeala? może to ja jestem ślepy?

<>

Opublikowano

@up nie wiem gdzie Ty widzisz link do refa ale spoko xD

Mogl przeciez edytowac post.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Jeśli nie ma goldmembera / itp. To piszę "Edytowano ... przez ..." Więc nie mógł edytować.

Ja nie mam goldmembera a gdy edytuje post nie wyświetla ... ta opcja już z miesiąc temu została zmieniona

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Teraz nam wywiązuje się dyskusja edytował czy nie haha

Otóż czasem się ukazuje notka "Edytowano" czasami nie

Co to tematu to pojęć jest o wiele więcej, a przynajmniej

natkniesz się na więcej niż mógłbyś przypuszczać

http://zapytaj.onet.pl/LoL-JJ/Category/029,015/2,20003110,Klasy_i_podklasy_bohaterow_z_gry_League_of_Legends.html

Inny zestaw pojęć jakie musisz znać

http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=359958

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...