Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]VPS

goblinbcn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z vps na home.pl

mianowicie pierwszy raz korzystam z vps i niewiem co tam robić

jakby mógł ktoś wytłumaczyć lub dać link bo przez wyszukiwarkę na forum znalazło mi tylko 1 temat w którym się kłucili czy da się puścić boxybota na linuksie czy nie..

a no i chce puścić kbota i na tym vps jest linux

z góry dziękuję

PL2 VRU

Opublikowano

Rozumiem, że chcesz po prostu aby ktoś za Ciebie zrobił wszystko? :)....

Biorę 10 pln / za godzinkę ;)

jednak nie wezmę od Ciebie ani grosza, bowiem na uniksie niestety nic, co wymaga Netfrejmłorka bodajże wyższego od 1.5 nie pójdzie.

Możesz kombinować przez wirtualne maszyny, ale to chyba gra nie warta świeczki. Kup VPSa na Windowsie i po kłopocie.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

Słyszałem ,że są programy który po zainstalowaniu na linuksie i włączeniu,można bez problemowo włączyć np gre z windows xp.

Zgadza się, na przykład Wine lub inne VM. Jednak problem jest z Net Framework, którego bociska wymagają.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

bowiem na uniksie niestety nic, co wymaga Netfrejmłorka bodajże wyższego od 1.5 nie pójdzie.

Możesz kombinować przez wirtualne maszyny, ale to chyba gra nie warta świeczki. Kup VPSa na Windowsie i po kłopocie.

Zawsze można wgrać windowsa. Trial 90 dni więc chyba styknie.

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Zgadza się, na przykład Wine lub inne VM. Jednak problem jest z Net Framework, którego bociska wymagają.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Można sprawdzić jeszcze jak wyglądałaby obsługa PBDO Bota przez Mono.

Opublikowano

Droga Kasiu

co do twojej pierwszej wypowiedzi to tak a zarazem nie

bo jestem zielony w sprawach Vps bo pierwszy raz wogóle miałem z niego korzystać

co do 10zł/h to może lajk za pomoc?:)

więc skoro na linuksie jest dupa to znasz może jakąś stronkę na której mógłbym zrobić vps z windowsem ze free na tydzień czy coś w tym stylu?

PL2 VRU

Opublikowano

Droga Kasiu

co do twojej pierwszej wypowiedzi to tak a zarazem nie

bo jestem zielony w sprawach Vps bo pierwszy raz wogóle miałem z niego korzystać

co do 10zł/h to może lajk za pomoc? :)

więc skoro na linuksie jest dupa to znasz może jakąś stronkę na której mógłbym zrobić vps z windowsem ze free na tydzień czy coś w tym stylu?

Exone.pl dla przykładu.

Nie znam jednak firm hostingowych dających sprzet na okres próbny za free. W Exone można chyba za SMS.

Pozdrawiam serdecznie,

Katarzyna

Opublikowano

aha ok:)

jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc

najwyżej jak będzie problem to napiszę znowu:)

tymczasem temat do zamknięcia

PL2 VRU

Opublikowano

Zainstaluj sobie wirtualna maszyne albo wykup dedyka z vmware :) albo najtanszego dedyka za 19 zl i normalnie puszczaj bota.

Opublikowano

wiecie ogólnie odpowiedź niby padła na zadane pytanie więc poprosiłem o zamknięcie

ale jak macie jakieś tanie dedyki czy coś to jak możecie to napiszcie mi na PW będe wdzięczny:)

PL2 VRU

Opublikowano

Serwer dedykowany to spory koszt. Ale jeśli interesuje Cię coś budżetowego, proponuję zapoznać się z ofertą serwerów Kimsufi w OVH.

Natomiast do bociaka wystarczy jakiś mały serwer VPS na systemie windows. Nie potrzebujesz serwera dedykowanego.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...